Makale siparişleri artıyor, kalite hızla düşüyor

Makale alımı, son yıllarda web sitesi sahiplerinin en çok ilgi gösterdiği konulardan biri. Makale yazımı konusunda yeterli tecrübesi ve vakti olmayan çoğu kişi başkalarının yazdığı ücretli yazılar ile sitelerini güncel tutma yoluna gidiyor.

Özgün ve fayda sağlayıcı içeriğin her geçen gün daha da önemsendiği bu zamanda gerçek anlamda makale yazımı yapan çok fazla kişinin olmaması makale kalitesini önemli ölçüde etkiliyor.

Makale alımı, makale satışı genelde webmaster forumları üzerinden yapılıyor. Bu forumlarda taban fiyatı kelime sayısına göre belirleniyor. 100 kelimeden oluşan bir makalenin fiyatı 1 TL. Kelime sayısı arttıkça fiyat artıyor. 500 kelimelik bir makale için 5 TL fiyat veriliyor.

Makale yazımı emek ve zaman isteyen bir iş olduğunun farkında olmayan çoğu web sitesi sahibi düşük ücretler ile makale yazdırma alışkanlığını sürdürüyor. Ucuz makale yazan birçok kişi de niteliksiz, rewrite yazılar ile bu piyasada para kazanmaya çalışıyor.

Profesyonel bir makalenin birkaç lira fiyat etmeyeceğini hepimiz biliyoruz. Burdan web sitesi sahiplerine seslenmek istiyorum: Eğer gerçek anlamda kalite istiyorsanız, yazılan yazıların uzun vadede de size bir şeyler kazandırmasını istiyorsanız kesenin ağzını açacaksınız. Adsense odaklı açtığınız siteleriniz için 100 kelime 1 TL olan makalelerden alım yapıyorsunuz. Sitelerinizi güncel tuttuğunuzu sanıyorsunuz. Kısa vadede olumlu gibi görünse de uzun vadede bu yazılar hiçbir işe yaramıyor.

Bir makalenin eskimeyecek şekilde optimize edilmesi çok önemli. Yazı öyle yazılmalı ki gelecekte de insanlar ilk günkü gibi okuyabilsin. Kaç makale yazarı buna dikkat ediyor? Cümle yapıları berbat, imla kuralları hiçe sayılıyor. Başlık etkileyici değil. Ara başlık yok. İfadeler çok sert. SEO uyumlu olsun diye anahtar kelime defalarca geçiriliyor.

Bir okur olarak bu tür içerikleri kesinlikle dikkate almıyorum. Yazı hem bilgi vermeli hem de kolay okunabilmeli. Okuyucu yazıdan kendine bir şeyler çıkarabilmeli. Bu noktada genelde bütçe düşünülüyor. Bütçem şu kadar, bütçem bu kadar. Emek sömürücülüğüne karşıyım. İyi bir makale birkaç dakikada hazırlanmaz. Zaman gerek. Araştırmak gerek. Emeğinin hakkını verebilmek çok önemli. Bütçem az diyerek emek sömürücülüğü yapmak kötü.

Makale yazarlığı yapmaya başladığımdan beri piyasa bazlı hiç çalışmadım. Daima okuyuculara fayda sağlayıcı, kaliteli içerikler üretmeye önem verdim. Başkaları için yazdığım yazıları da kendi sitem için yazıyor gibi hazırladım. Emek harcanarak yazılmış bir yazının yıllarca ziyaretçi çekebileceğini biliyorum. Kendi blogumda bunu gördüm. 2 sene önce yazdığım blog yazıları yeniymiş gibi ziyaret alıyor. Bu da içeriğin aslında en önemli SEO tekniği olduğunu gösteriyor.

Sırf ucuz yazıyor diye yazar seçilmemeli. Uzun vadeli düşünülmeli. 100 kelime 1 TL'den 100 yazı yazılacağına adam gibi 20-25 yazı yazılması çok daha verimli olacak.

Makale piyasasında gerçek anlamda kalite diye bir şey yok. Bazı kişiler ekip çalışarak para kazanma derdine. Bir insanın bir günde yazabileceği yazı sayısı bellidir. Sürekli bilgisayar başında günde onlarca içerik üretmeye kafa dayanmaz. Yazan kişi nefes alabilmeli. Beyni tazelemeli.

Temennim bu piyasada gerçek anlamda kalitenin oluşması. Ücret tatmin edici olsun ki yazan kişi de mutlu ve istekli yazsın. Aksi halde sadece para kazanmak için yazacak ve özen göstermeyecek.


NOT: Makale ihtiyacınız için bana medyaistasyonu@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz. Size özel profesyonel içerik çözümleri sunabilirim.

Makale siparişleri artıyor, kalite hızla düşüyor Makale siparişleri artıyor, kalite hızla düşüyor Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Ağustos 08, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.