İnternetten para kazanmak için kaliteyi önemseyin

İnternetten para kazanmak için son yıllarda web sitesi açanların sayısı hızla artmaya başladı. İnternet üzerinden para kazanma yolları araştıran birçok kişi web sitesi açarak kolay yoldan para kazanmanın derdine düştü.

İnternetten para kazanmak çok kolay olsaydı her web sitesi sahibi çokdan köşeyi dönmüştü. Araştırmadan, sorgulamadan, fikir almadan açılan her web sitesi çöp oldu gitti.Daha önce hiçbir web sitesi deneyimi olmayan kişilerin kulaktan dolma bilgiler ile bir şeyler yapmaya çalışması çok saçma. Öyle 1-2 makale okumak ile bu işe bulaşmayın.

İnternetten para kazanmak istiyorsanız web sitesi açmayın. Çünkü para kazanmayı odak noktanıza koyduğunuz sürece başarılı olamayacaksınız. Kaliteli içerik üretemiyorsanız sağdan soldan para vererek aldığınız niteliksiz yazılar ile bir noktaya gelmeniz zor. Kaldı ki piyasada gerçek anlamda içerik üreten de pek yok. 100 kelime 1 TL'den aldığınız yüzlerce çöp içerik ile bir şeyler yapmanız çok zor. Gerçekçi olmak lazım.

Google Adsense ile para kazanmak öyle sandığınız gibi çok kolay değil. Web sitesi ve yayıncı sayısı fazla. Rekabet yüksek. Google Adsense ile iyi para kazanmak için ya trafiği çok yüksek bir web siteniz olacak ya da belli bir alanda gerçekten kaliteli ve okuyucuları doyurucu içerikleri sunacaksınız ki yazılarınızı okuyanlar çıkan reklamlar ile de ilgilenebilsin. Bir diğer yol ise İngilizce kaliteli bir site oluşturmak. Bu da sanıldığı kadar kolay ve hemen para kazandıracak bir yol değil. Çünkü İngilizce evrensel ve her ülkeden kaliteli web siteleri çıkabiliyor. Bu noktada çok dikkatli olmak lazım.

Webmaster forumlarında takılanların birçoğu günü kurtarma derdinde. Sürekli şikayet etmeler, kolay yöntemleri izlemeler falan filan... Kimse elini taşın altına koymak istemiyor. Nitelikli içerik üretmeden diğer yöntemler ile ziyaretçi kazanmaya çalışıyorlar. Web sitelerini dükkan gibi düşünün. Ürünleriniz iyiyse, müşteriler sizden alışveriş yapmaktan memnunsa size yeniden gelecektir. Bazıları ise yoldan geçerken uğramıştır ve bir daha geri dönmeyecektir.

Web siteleri de böyle. Marka olup da her gün belli bir hedef kitleyi çekmek var bir de arama motoru trafiğinden gündeme göre inişli çıkışlı ziyaretçi elde etmek var. Sadık ziyaretçileriniz varsa her şekilde para kazanırsınız. Adsense'ye muhtaç olmazsınız. Türkiye'de web sitesi ile uğraşanların en büyük sorunu Adsense'yi kurtarıcı olarak görmek. Sonrası hep hüsran...

Marka olmayı kimse düşünmüyor. Farklı formatlarda yazılan, bilgi kirliliğine yol açmaktan başka bir şeye yaramayan bilgiler ile Adsense'den para kazanma peşinde olan çok kişi var. Bu yanlış bir yol. Adsense'den her gün aynı kazancı elde edemezsiniz. Adsense'den çok para kazandığını söyleyen herkese de inanmamak lazım. İyi para kazansam neden söyleyeyim? Neden forum sitelerinde bu kadar kazanıyorum, sitem şu falan filan gibi cümleler ile vakit öldüreyim?

Türkiye'de gerçek anlamda kaliteye, faydalı içerik üretmeye önem verilmediği sürece web sitelerinin birçoğu çöp olup gidecek. Türkiye'de web dünyasında da emek sömürücülüğü yapan çok kişi var. Siteniz kaliteli içeriğe sahip olsa da bunu analiz edecek, yorumlayacak, artılarını düşünecek kapasite kişiler çok yok. Bir bütçe muhabbeti almış başını gidiyor.

Tanıtım yazısını 20 TL'ye yayınlarsınız. Adam gelir hocam bütçem yok 10 TL olmaz mı? der. Bu noktada hevesiniz kırılır. Bu çok cins bir piyasa. Emek her geçen gün daha da az önemseniyor. Gözünüz gibi baktığınız, özenle içerik ürettiğiniz siteler sırf verileri çok iyi değil diye sözde uzman! kişilerce 3-5 TL'ye değerlendiriliyor. 100 kelime 1 TL'ye yazı yazılıyor. Gerçek bir içerik üreticisi 100 kelime 1 TL'de yazı yazar mı? Ucuz yazıdan hayır gelir mi? Yazı bana fayda sağlamıyorsa hiçbir şeye yaramaz.

Medya İstasyonu'nda yazmaya başladığım günden bu yana hep nitelikli blogculuğu, nitelikli içerik üretimini önemsedim. Yazdığım yazılarla da okuyuculara kaliteli işlere önem vermeleri konusunda tavsiyelerde bulunuyorum. 2 sene önce yazdığım yazıların her gün okunması kadar güzel bir şey olabilir mi? Bu motivasyon ile içerik kalitesini daima üst seviyede tutmaya özen gösteriyorum.

SEO falan da neymiş? En iyi SEO ne biliyor musunuz? Okurlara faydalı olabilecek, gerçek anlamda emek harcanmış yazıları doğal bir şekilde yazıp sunmak. Şu ana kadar SEO'ya 1 TL bile para harcamadım. Okur odaklı her zaman ziyaret edilebilecek türden içerikler üretince zaten üst sıralarda yer alıyorsunuz. Tecrübeyle sabit.

Yazmayı sevmiyorsanız, başkaların üreteceği yazılardan fayda sağlamayı düşünüyorsanız, Adsense ile para kazanırım diyorsanız, çabuk sonuç almayı hedefliyorsanız, okur yerine Google'ı düşünüyorsanız, bilginin en etkili güç olduğunu her seferinde geri plana itiyorsanız web sitesi ya da blog açarak vaktinizi boşa harcamayın.

Şunu unutmayın: "Emek olmadan yemek olmaz!"




İnternetten para kazanmak için kaliteyi önemseyin İnternetten para kazanmak için kaliteyi önemseyin Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Ağustos 06, 2015 Rating: 5

2 yorum:

  1. Blogdan para kazanmak, sizin de söylediğiniz gibi kaliteli bir blog oluşturmaktan geçer. Kaliteli bir blog oluşturmak için okuyucuya yarar sağlayan içerikler üretmek gerekir. Bunun için de bolca zaman ve emek lazım. Bazı arkadaşalarımız-arada sırada bana da mail gönderiyorlar- kısa yoldan para kazanmak derdindeler. Bir bilseler bloglarından para kazananların ne kadar emek harcadıklarını ve düşünmeleri gereken ilk şeyin para kazanmak değil de yararlı bir blog açmak olsa başarılı olabileceklerini. Son zamanlarda her ne kadar çöp site yoğunluğu olsa da başarılı blog yazarları gelişiyor. Bu yüzden çok mutluyum. Elinize sağlık, her zaman ki gibi yararlı bir makale ile karşımızdasınız.
    Blog'dan para kazanmak ile ilgili yazdığım yazımı sizlerle paylaşmak isterim.
    https://musaozsari.wordpress.com/2015/07/27/blogdan-para-kazanmak-icin-tavsiyeler/

    YanıtlaSil
  2. Blog dünyasının tarih alanındaki genç neferi Cumhuriyet Tarihimiz'in kalitesi hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum.
    http://cumhuriyettarihimiz.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.