Yazmadan önce anahtar kelime analizi yapın

Blog yazılarınızın daha fazla kişi tarafından okunmasını istiyorsanız blog yazısı yazmadan yazmayı düşündüğünüz konu hakkında önce anahtar kelime analizi yapmanızı öneriyorum. Bunun için Google Anahtar Kelime Aracı'ndan faydalanabilirsiniz. Bunun dışında farklı anahtar kelime analizi programları da var.

Anahtar kelime analizi yapmak blog yazınızın doğru hedef kitle buluşması açısından önemli. İnternet kullanıcıları genelde anahtar kelime öbekleri ile arama yaptığı için yazılarınızda konunuz ile alakalı birkaç farklı anahtar kelime öbeği kullanmanız iyi olacak. Tek anahtar kelime kullanımı artık terkediliyor. Kullanıcılar en az 2 kelime olacak şekilde sorgu yapıyor.

Anahtar kelime analizi, blogunuzda eskimeyen ve fayda sağlayıcı içeriğe her zaman ulaşılabilmesi açısından bir gereklilik. Kaliteli içerik üreten sitelerin yıllardır üst sıralarda olması, içeriklerin doğru bir şekilde optimize edilmiş olmasından kaynaklanıyor.

Anahtar kelime kullanırken yapılan en yaygın hata yazı içindeki anahtar kelime yoğunluğu ayarlayamamak. 300-400 kelimelik bir yazıda en fazla 3-4 kelime kullanmanızı tavsiye ederim. Bu kelimelerin cümle içinde iyi bir şekilde sunulması ve anlam bütünlüğünü bozmaması gerekiyor.

Anahtar kelimelerin bold, italik, altı çizili şekilde vurgulanmasından mümkün olduğunca kaçınmak lazım. Blog yazılarımda eğer içerik tanıtım yazısı şeklinde oluşturulmamış ise bu tür kullanımlardan kaçınıyorum.

Blog okuyucuları düzenli, akıcı ve göze batmayan formatta sunulan yazıları daha çok seviyor. Makale yazarlığı yapan ve bunu SEO kurallarına uygun bir şekilde yazdığını belirten kişilerin birçoğu anahtar kelimeleri yazı içinde profesyonel bir şekilde geçiremiyor. Durum böyle olunca da anlam bütünlüğü bozuluyor.

Ücretli makale yazdırıyorsanız buna dikkat etmenizi öneririm. Makale yazımında hem okuyucu hem de Google eşit şekilde düşünülmeli. Öncelik okuyucu olsa da makale okuyucunun Google'da kolay bir şekilde bulacağı türden değilse bir işe yaramayacaktır.






Yazmadan önce anahtar kelime analizi yapın Yazmadan önce anahtar kelime analizi yapın Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Mayıs 13, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.