Blogger site ile para kazanmak hayal değil

Webmaster piyasasında tanıtım yazısı yayınlatanlar, reklam verenler genelde Blogger sitelere karşı önyargılı. Birçok kişi Blogspot uzantılı siteler ile iyi yerlere gelinemeyeceğini düşünüyor.

Bu noktada nitelikli içerik üretiminin önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Organik hit alacak şekilde içerik üretirseniz Blogger ile de iyi noktaya gelebilirsiniz.

Blogger için son yıllarda üretilen temaların kalitesi oldukça arttı. Birçok tema responsive ve çok şık duruyor. Şunu unutmamak lazım etkili bir Blogger alan adı ve sade tema zengin içerikler ile harika bir site olabilir.

Günlük binlerce tekil ziyaretçiye ulaşmak hayal değil. En önemlisi hosting, alan adı yenileme gibi giderleriniz yok. Ben kendi alan adımı kullanacağım derseniz yıllık 20-25 TL'ye alacağınız alan adınızı da Blogger'da kullanabiliyorsunuz. İngilizce Blogger site ya da Türkçe Blogger site açarak blogunuzdan para kazanmak hayal değil.

Bu yazdıklarıma katılanlar olduğu gibi eleştirenler de olabilir. Sabırlı ve kararlı olursanız maliyetsiz bir şekilde siz de para kazanabilirsiniz.

İhtiyacınız olan bir Gmail adresi, Blogger üzerinden açacağınız Blogspot uzantılı bir blog, sade ve responsive bir tema ve Google Adsense hesabı olacak. Bundan sonrası sabrınıza, araştırmalarınıza ve düzenli içerik üretmenize bağlı. Tanıtım yazısı alarak, Bumerang sistemine dahil olarak kazançlarınızı artırabilmeniz de mümkün.

Geçtiğimiz yaz kardeşimle birlikte Blogger üzerinden açtığım ve güncel bilgileri yayınladığım site günlük 2000-4000 tekil kullanıcıya ulaşmıştı. Aylık yaklaşık 100 bin tekil kullanıcıya ulaşmıştım. Bugün bu rakamlara ulaşan kaç tane site var ki? Her gün 2-3 içerik girdim. Organik ziyaretçi çekmeye başladıktan sonra 2 adet Adsense reklamı ekledim. Sonuç, yeni bir site olmasına rağmen tatminkardı.

Sadece Blogger siteler açan ve bunlara yerleştirdiği Adsense reklamlarından hatırı sayılır paralar kazananlar ya da Adsense kazançlı Blogger site oluşturup satan kişiler bile var. Bazı Blogger sitelerin Alexa verileri oldukça iyi. Bence nitelikli ve ciddi bir ziyaretçi kitlesi olan Blogger siteler de ticari reklamlar alabilir. Burada en önemli faktör içerik üreticisinin kalitesi.

Kullanıcılar aradıkları bilgiyi bulduktan sonra site ismini, alt yapısını önemsemiyor. Önemli olan doğru, faydalı ve güncel bilgileri sunabilmek. Blogger'ın temel SEO ayarlarını yaptıktan sonra içerik üretmeye odaklanın yeter.
Blogger site ile para kazanmak hayal değil Blogger site ile para kazanmak hayal değil Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Mayıs 07, 2015 Rating: 5

2 yorum:

  1. bilgilendirici bir yazı olmuş...

    Makyaj, Kozmetik ve Kadın blogları da şu günlerde ürün tanıtımlarından ciddi paralar kazanıyorlar. Sanırım bloglara verilen değer gün geçtikçe artıyor.:)

    YanıtlaSil
  2. Merhaba. Blogum da her ay para ödüllü hikaye yarışması yapacağım sizi ve diğer bloggerleri beklerim. Saygılarımla.

    www.kurgucuzihnim.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.