Kaliteli bir makale hangi özellikleri taşımalı?

Makale yazmak, son yıllarda en popüler freelance işlerden biri. Makale yazarak para kazanan birçok kişi var. Makale yazarlığı piyasasında 100 kelime 1 TL taban fiyat. Tabi 1 TL'ye yazılan bu makalelerin bir işe yaramadığı bilinen bir gerçek.

Yazarak para kazanmak diye bir şeyin varlığından haberdar olan birçok kişi "Ben de yazarak para kazanabilirim" mantığı ile bu işe girdi. Durum böyle olunca da kalite hızla düştü ve nitelikli içerik yazarlığı pek önemsenmez oldu.

Web sitesi sahiplerinin çok büyük kısmı Google Adsense'den bir şeyler kazanmak için site açıyor. Adsense'den büyük paralar kazanmadıklarından dolayı nitelikli makale yazarlığını da önemsemiyorlar. Halbuki şu bir gerçek para harcamadan para kazanmak gerçekten çok zor. 1 TL'lik kıytırık makaleler ile bu iş yürümez. Okuyucu artık nitelikli bilgi istiyor. Okuduğunun kendisini doyurmasını istiyor. Makalede aradığı soruların cevabını bulmak istiyor.

Peki, bu 100 kelimelik 1 TL'ye peynir ekmek gibi alıcı bulan makaleler ile bu iş oluyor mu? İçeriği güçlü, gerçekten faydalı ve eskimeyecek türden yazıların yer aldığı kaç site var? Aklınıza kaç site geliyor? Yok denecek kadar az. Kalite ortada işte.

Bilgi verecek, referans olacak, yıllar sonra da ziyaret alabilecek türden içerikler artık internetin olmazsa olmazı durumunda. Hala bunun farkına varamayanlar çöp site oluşturarak bilgi kirliliğine katkı sağlayama var gücüyle devam ediyor.

2 yıldır Medya İstasyonu'nda nitelikli içerik üretiyorum. Fayda sağlayıcı ve eskimeyecek türden ürettiğim içerikler gerçek anlamda okunuyor. Çünkü amacım okuyuculara gerçekten fayda sağlayıcı bir şeyler sunmak. Bu yüzden sohbet eder gibi, akıcı bir şekilde üretiyorum.

Şu ana kadar 300 civarı içerik ürettim. Bunların hepsi yıllar geçse de talep görecek. Bu bakımdan blogum sürekli güncel olacak. Bu konuda içim çok rahat. Beni rahatsız eden sözde makale yazarlarının birkaç lira kazanmak için nitelikli içerik üretiminden hızla uzaklaşması ve bilgi kirliliğine neden olması.

Neyse lafı çok fazla uzatmadan nitelikli bir makalede olması gereken bazı özelliklere değinmek istiyorum.

Makale her şeyden önce etkili bir başlığa sahip olmalı.

Akıcı, kolay okunabilir olmalı.

Mutlaka ara başlık içermeli.

Kelime ve cümle tekrarları içermemeli.

Bilgi vermeli, okuyucuyu çekmeli.

Okuyucu içinde aradığı her şeyi bulmalı.

Çok fazla öznel ifadeler içermemeli.

Yorum ve bilgi dengesine dikkat edilmeli.

Çok uzun olmamalı.

İmla kurallarına kesinlikle uygun olmalı.

SEO uyumlu olsun diye bold, italik, altı çizili, linklenmiş kelimelerden arındırılmalı.

Google için değil, okuyucular için yazılmalı.

Makale, istekle yazılmalı. Zorlama ile değil.

Makale yazarın ruh halinin iyi olduğu bir anda kaleme alınmalı.

Paylaşılabilir ve yorumlanabilir özellikte olmalı.

Yazılan makale, sitedeki diğer makaleleri de okumaya teşvik edici özelliklerde olmalı.

Çok fazla teknik ve yabancı kelime içermemeli.

Yazar, anlamını bilmediği kelimeleri yazı içinde kullanmamalı.

Okuyucuların internette kolay bulabileceği şekilde optimize edilmeli.

Makale doğal ve samimi olmalı. Okuyucu okurken kesinlikle sıkılmamalı.






Kaliteli bir makale hangi özellikleri taşımalı? Kaliteli bir makale hangi özellikleri taşımalı? Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Nisan 09, 2015 Rating: 5

1 yorum:

  1. SADECE OYUN OYNAYARAK AYLIK 20EURO KAZANMAK İSTEMEZMİSİN?
    Marketglory, dünya çapında oynanan ve 3 yıldır aktif bir şekilde hizmet veren browser tabanlı ekonomi,ticaret,strateji ve savaş oyunudur.
    Kısaca oyun, gerçek hayatın sanal ortama aktarılmış hâlidir.
    Sabır ve emek ile birlikte kolay, gittikçe artan bir kazanç sistemine sahiptir.
    91 bin aktif üyesi bulunmakta ve her geçen gün artmaktadır.Bizim ülkemizden 4 bin kayıtlı üye bulunmaktadır.
    Oyunda oyunculara karşı savaşarak, orduya katılıp ülke savaşlarına girerek, seçimlerde aday olup bağlı olduğunuz ülkede seçilip başbakan veya bakan olarak, başka oyuncuların şirketlerinde çalışarak, şirket kurup işçi çalıştırıp mal üretip satarak, piyasadaki Euro-Gold, Gold-Try dengesindeki iniş-çıkışları takip edip yatırım yaparak, borsadaki hisseleri alıp satarak vb. birçok teknikle para kazanabilirsiniz.Oyundaki kazandığınız paraları oyundaki sistem dahilinde euro'ya çevirip PAYPAL hesabınıza aktararak alabilirsiniz.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1408286212823700&set=a.1408286842823637.1073741827.100009270051199&type=1&theater

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.