İnternetten para kazanmak isteyenlere 8 öneri

İnternetten para kazanmak, son yıllarda birçok kişinin ilgisini çeken konuların başında geliyor. Serbest zamanlı iş modellerinin artmaya başlaması ile birlikte yoğun iş temposundan bunalan, az çalışarak çok para kazanmak isteyen kişiler online iş modellerine yönelmeye başladı.

İnternetin hayatımızda en önemli şeylerin başında gelmesi nedeniyle artık ekonomik faaliyetler de online ortama kaymaya başladı. Durum böyle olunca da birçok yeni iş modeli ortaya çıktı.

Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi günümüzde internetten para kazanmak hayal değil. Planlı bir şekilde çalıştıktan sonra siz de para kazanabilirsiniz. İnternette bu konuda birçok şey yazılıyor. Okuduğunuzda iştahınız kabarabilir. "Günde 3-4 saat çalışarak ayda 5-10 bin TL kazanın" gibi ifadeleri duymuşsunuzdur. Öncelikle bu tür ifadelere kanıp da bir şeyler yapmaya çalışmayın. İnternetten para kazanmak ile ilgili yazılmış birçok faydasız bilgi var. Bilgi kirliliğin fazla olması, kişilerin araştırmadan bazı işlere girişmesi para kazanma durumunu maalesef başlamadan bitiriyor.

Önerilerim

Kişisel becerilerinizi ve ilgi alanlarınızı belirleyin. 

(Sevmediğiniz bir işi kesinlikle yapmayın. Unutmayın doğru ve planlı çalışırsanız internetteki her sektörden para kazanabilirsiniz. Akıllı telefonlar ilgi alanınıza giriyorsa ve bu ürünler hakkında yeni bilgiler edinmeyi seviyorsanız bu konuda bir blog ya da site oluşturabilirsiniz. Gidip de sağlık ya da moda üzerine blog açarsanız muhtemelen bir süre sonra sıkılacaksınız ve başarısız olacaksınız. Bunların örnekleri çok.)

İnternetten para kazanmak için tek başınıza mı yürüyeceksiniz yoksa bir ekip mi oluşturacaksınız?

Tek başınıza bir şeyler yapacaksınız para kazanma süreciniz yavaş seyredebilir. Tek başınıza büyük işlere kalkışamazsınız. Blog yazarlığı, makale yazarlığı gibi işlerden başlayabilirsiniz.

Para kazanmak için yapacağınız internet tabanlı iş ne olacak? 

E-ticaret, makale yazarlığı, blog yazarlığı, Google Adsense, tanıtım yazısı alış-satış, banner reklam alış satış, satış ortaklığı, editörlük vb. Altından kalkabileceğiniz iş modelini seçin.

Sabırlı mısınız?

İnternetten para kazanmak isteyenlerin en sık yaptığı hata sabırsız davranmak. Bir anda para kazanma hevesi birçok işin kaliteli ve programlı bir şekilde ilerlemesini engelliyor. Büyük internet projeleri arasında aylarca cepten yiyerek bir noktaya gelenler var. Bugün açtığınız bir siteden yarın para kazanmayı beklemeyin. Önce doyurucu içerik, nitelikli hizmet ve tanıtım önemli.

Her söyleneni, her yazılanını dikkate almayın

İnternet ortamında bilgi kirliliği o kadar fazla ki... İşi bilen de bilmeyen de bir şeyler yazıyor. Sırf kendi sitesine meraklı kullanıcılardan trafik sağlamak için bu tür içerikler girenler var. Sorsanız onlar da işi bilmiyor. Şunu unutmayın birileri internetten büyük paralar kazanıyorsa bunu nasıl yaptıklarını sizinle asla paylaşmaz. İnternetten para kazanma konusunda yazılanların çoğu tekrar bilgilerdir. Bu yüzden bu yazılanlara pek itibar etmeyin. Blog yazmaya başladığımda blog yazarlığı ile ilgili yazılmış birçok içeriği detaylı bir şekilde inceleme fırsatım oldu. Yazılanlardan daha fazla şey bildiğimi anladım. Bu yüzden artık her yazılana itibar etmiyorum.

Taklitten kaçının, özgün işlerle uğraşın

İnternet ortamında taklit siteler, taklit projeler o kadar fazla ki... Teknoloji, sosyal medya, e-ticaret vb. alanlarda birçok taklit site var. Hepsi aynı şeyleri barındırıyor. Şunu unutmayın taklit, her zaman taklit edileni yüceltir. Farklı bakış açısı, farklı yazım tarzı gerek. Herkesin baktığı açıdan bakmamayı öğrenmelisiniz. Taklit siteler gelir de elde edemez. Bakın, reklam veren kuruluşlar, markalar hep büyükleri tercih ediyor. Peki, neden? Onlar güvenilir kaynak.  Bir duruşları var. Profesyonelce iş yapıyorlar. İnovasyon şart.

İçerik üretibilecek yeteneğiniz olsun

İçerik, günümüzde en çok önemsenen araç oldu. İçeriği kaliteli olan, sürekli güncel içerik üretebilen internet projeleri ayakta durabiliyor. Geleceğe yönelik içerik üretin. Bugün ürettiğiniz içerik 2-3 yıl sonra da okunabilecek özellikler taşımalı. 2013'te ürettiğim içerikler hala ilk günkü gibi trafik alıyor. Bu noktada amacıma ulaştım. Kendiniz içerik üretebiliyorsanız bir adım öndesiniz. Çünkü nitelikli ve okuyucuların ilgisini çekebilecek içerikleri üretmek gerçekten zor. Para vererek bir yere kadar idare edebilirsiniz. Şunu düşünün; 10 tane farklı yazara içerik yazdırıyorsunuz. Bu yazarların hepsinin bilgi birikimi, ifade tarzı, cümle yapısı, kişisel özellikleri farklı. Dolayısıyla çok farklı içerik çeşitleri ortaya çıkacak. Kurumsallığı hedeflemiyorsanız, blog tarzı bir oluşumsa sorun olmaz. Ancak farklı içerikler okuyucularda da bir bölünmeye yol açabilir. Bazı okuyucular eğlenceli ifade tarzını severken bazıları da salt bilgi veren yazıları tercih edebilir. Kendinizi her zaman okuyucu yerine koyun. Ben olsam okur muydum? Ben olsam paylaşır mıydım? diye mutlaka kendinize sorun.

Fikir önemlidir, tasarım ikinci planda

İnternette daha önce denenmiş ya da çok nadir bir oluşumu hayata geçirmek için kafa yorun. Önceliğiniz tasarım, tema, SEO vb. olmasın. Fikire göre diğer şeyleri şekillendirin. Nice siteler var tasarımı çok yalın ama ciddi anlamda okuyucu kitlesi var. Ben her zaman basit ve direkt içeriğe odaklanan tasarımlara sahip siteleri tercih ediyorum. Kullanıcılar içerikle muhatap olsun. Tasarımı çok etkileyici olan ancak içerik bakımından çekici olmayan çok sayıda çöp site var. Ben de kendi blogumda son derece basit bir tema kullandım. Amacım okuyucuların yazılarımla direkt muhatap olması.





İnternetten para kazanmak isteyenlere 8 öneri İnternetten para kazanmak isteyenlere 8 öneri Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Mart 02, 2015 Rating: 5

1 yorum:

  1. Tasarimekibi26 Mart 2015 16:37

    Yazarlık yapmak isteyen arkadaşlar ulaşabilir.
    internettasarimekibi@gmail.com

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.