Ne sitesi açsam tutar diyenlerin yöneldiği siteler

Ne sitesi açsam, ne sitesi açmalıyım, ne sitesi yapmalıyım, hangi site tutar gibi sorular web sitesi açarak internetten para kazanmak isteyenlerin cevabını en çok merak ettiği soruların başında geliyor.

İnternetten para kazanmak, son yıllarda birçok kişinin en çok istediği şey. İnternetten para kazanmak mümkün ancak bunun için doğru adımların atılması gerekiyor.

Planlı bir şekilde çalıştıktan sonra açılacak her site başarıya ulaşabilir. Günümüzde internet dünyasında her site ile para kazanmak mümkün. Türkiye'de internetten para kazanmak dendiğinde genelde Google Adsense reklamları akla geliyor. Halbuki nitelikli bir sitenin birçok farklı gelir modeli olabilir.

İnternetten para kazanmak isteyenlerin sadece Google Adsense'ye odaklanmamaları gerektiğini düşünüyorum. Google Adsense'den para kazanmak için site açmak ilk hedef olmamalı. Önemli olan nitelikli ve sadık ziyaretçi kitlesi kazanmak olmalı.

Düzenli olarak sitenizi ziyaret edenler olmadıkça Google Adsense bir işe yaramayacaktır. Çünkü kazanacağınız para da düzensiz olacak. Bir gün 5 TL kazanırken diğer gün 1 TL kazanabilirsiniz. Bu da sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Webmaster forumlarında Google Adsense ile gelir elde etmek için site önerileri bekleyen çok kişi var.

Hangi site tutar? sorusundan ziyade Hangi alanda donanımlıyım, severek, bıkmayarak güncelleyebileceğim bir siteyi nasıl oluşturabilirim? soruları üzerine yoğunlaşmak gerek. Sırf Adsense'den para kazanacaksınız diye bilmediğiniz bir alanda içerik üretmeye kalkarsanız internetten para kazanma maceranız sona erer. Kopyala-yapıştır içerikler ile bir yere kadar.

"Ne sitesi açsam" sorusunun cevabını arayanların para kazanmak umuduyla en çok açtığı siteler şunlar

Haber sitesi: Haber sitesi açmak, internetten para kazanmak isteyenlere en çok önerilen şey. Bu yüzden internette en çok haber siteleri göze çarpıyor. Haber siteleri, haber vermek harici her içeriği bünyesinde barındırdığı için ziyaretçileri fazla. Ancak kaç tanesi gerçek anlamda para kazanıyor? Kaç tanesinde Adsense harici reklam var? Haber sitelerin birçoğu habercilik deneyimi olmayan kişilerce yönetiliyor. Kopya içerikler ön planda. Gerçek anlamda haber yazabilen, araştıran yok. Rekabet yüksek diye hızlı hızlı haber ekleniyor. Haber doğru mu, okuyuya fayda sağlar mı? düşünen yok. Amaç genel blog mantığı gibi her içeriği siteye koymak, sosyal medyada paylaşmak ve Google News üzerinden ziyaretçi çekebilmek. Google News, haber siteleri için kurtarıcı konumunda. Google News kaydı var diye binlerce liraya haber sitesi satılıyor. İnternet haberciliğinin iyi bir durumda olduğunu söyleyemeyeceğim. Gerçekten sadece haber veren sitelere okuyucuların çok ihtiyacı var.


Genel Blog: İçinde hit getirebilecek her konunun yer aldığı siteler. Anlık olarak hit getirse de gündemi sürekli takip etmeyi gerektirdiğinden dolayı yorucu. Dizileri, yarışmaları takip etmek lazım. Sınav sonuçları, su ve elektrik kesintisi, sınav başvuruları, personel alımları falan filan. Adsense dışında kazanç modeli yok.

Kadın sitesi: Çok fazla site var, içerik üretimi konusunda tek tipleşme var. Özgün yazılar yazan çok fazla yok. Her kadın sitesinde aynı içerik var. Güzellik, makyaj, cilt bakımı, estetik, epilasyon vb. Farklılık nerede? Kadınlara bu konular haricinde doyurucu içerik sunacak sitelere ihtiyaç var.

Sağlık sitesi: Sağlık ile ilgili bilgiler de tek tipleşme var. Sağdan soldan derlenenler harici içerik üretimi yok. Çoğu içerik hastanelerin basın bültenleri. Bunların dışındakiler ot, çöp. Sağlık ile ilgili ciddi makale üretimi yok. Sağlık sitesi ciddi iş ve uzmanlar eşliğinde yönetilmeli.

Teknoloji sitesi: Teknoloji siteleri de en çok açılan sitelerden. İnternet ortamı teknoloji sitelerinden geçilmiyor. Bu alanda isim yapmış, markalaşmış siteler varken sonradan açılanların ciddi emek harcamadıkça, finansal açıdan kuvvetli olmadıkça şansı yok. Teknoloji konusunda ciddi içerik üretebilecek bir ekip gerek ve içerikler ilgi çekici nitelikte olmalı. Her teknoloji sitesinde ürün tanıtımı, video ürün inceleme, klasik teknoloji haberleri var. Fazlası gerek.

Oyun sitesi: Oyun sitesi, internette en çok açılan sitelerden biri. Google Adsense harici gelir modeli yok. Genelde hedef kitle çocuklar olduğu için reklamlara tıklama ihtimalleri yüksek oluyor ancak tıklama başı maliyet düşük. Ayrıca sunucu giderleri yüksek. Bu saatten sonra oyun sitesi açmak pek mantıklı değil.

Film sitesi: Film sitesi, ne sitesi açsam diyenlerin yöneldiği alanlardan bir diğeri. İnternet ortamında çok sayıda film sitesi var. Sürekli güncel olmak gerek. Yeni filmleri eklemek lazım. Ana gelir kaynağı adsense reklamları. Bu alanda da ciddi yatırım şart. Sağlam alt yapı ve hosting gerek. Telif hakkı konusunda iyi düşünmek lazım. Bu saatten sonra açılmasını pek tavsiye etmiyorum.

Forum sitesi: Forum sitesi yönetmek gerçekten ciddi emek istiyor. Hangi alanda açılacağı önemli. Etraf birçok konuyu içinde barındıran forum siteleri dolu. Kaç tanesi özgün içeriğe ve nitelikli üyelere sahip? Bilgi kirliliğinin had safhada olduğu alanlar. Niche alanlara yönelmek daha mantıklı. Forum siteleri eskisi gibi pek rağbet görmüyor.

İngilizce blog: İngilizce blog Adsense'den çok kazandırıyor lafını duyan bu alana balıklama atmadı. Evet, İngilizce sitelerin tık başına kazandırdığı ücret fazla ancak bu alanda da kayda değer içerik üretemedikten sonra nasıl başarılı olunacak? İngilizcesi gerçekten iyi olanlar, yazma kabiliyeti olanlar bu alana yönelmeli. Google Translate ve başkalarına makale yazdırarak bu iş biraz zor. Abartılı Adsense kazançlarına çok fazla itibar edilmemeli.


Ne sitesi açsam tutar diyenlerin yöneldiği siteler Ne sitesi açsam tutar diyenlerin yöneldiği siteler Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Şubat 05, 2015 Rating: 5

6 yorum:

  1. Film sitelerinin ana gelir kaynağı Adsense Reklamları olamaz. Fragman, tanıtım vs siteleri hariç

    YanıtlaSil
  2. Hep olumsuz hep olumsuz, biraz moral verin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız insanı yazılımdan soğutuyorlar.

      Sil
  3. kaliteli içerik oluşturduktan sonra neden olmasın ? önce bu işi sevmek lazım

    YanıtlaSil
  4. Film sitelerinde Adsense reklamları yayınlamak yasak.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.