Başarılı blog yazarlığı için altın öneriler

Blog yazarlığında istikrarlı olmak büyük önem taşıyor. Nisan 2013'ten beri Medya İstasyonu'nda özgün ve eskimeyecek türden içerikler üretmeye özen gösteriyorum. Blogların başarılı olması ve her zaman ziyaretçi çekmesinde bu son derece önemli bir kural.

2 sene önce yazdığım bir yazı hala ilk günkü gibi ziyaretçi alıyor, yorumlanıyor ve okunuyor. Her zaman güncel olacak konularda içerik üretirseniz blogunuz hiçbir zaman ziyaretçisiz kalmayacaktır.

Günümüzde blog yazarak para kazanmak çok kolaymış biri anlatılıyor. Bu yüzden etraf blog açarak para kazanmak isteyenlerin büyük hevesle açtığı ve sonra kaderine terkettiği çöp bloglarla doldu. Bloglar da normal web siteleri gibi ilgi ister. Düzenli olarak içerik üretmek, bellki konulara yoğunlaşmak son derece önemli.

Başarılı olmak için hedef kitle belirlenmeli

Her zaman söylediğim gibi genel blog diye bir şey yoktur. Genel blog ile başarılı olunmaz. Blogculukta başarı için en önemli kural hedef kitle belirlemektir. Hit getirsin diye her içeriği siteye eklemek son derece yanlış bir yoldur. Bu yüzden bir blog açarken mutlaka hedef kitle belirlemek gerek.

Ben Medya İstasyonu'nu hedef kitle olarak blog yazarlarını, blog açmayı düşünenleri, internet girişimcilerini, sosyal medya pazarlama ilgililerini, makale yazarak para kazanmak isteyenleri, haber sitesi açmayı düşünenleri belirlemiştim. Bu doğrultuda ürettiğim yüzlerce içerik ile blogumu takip eden bir kitle oluşturdum.

Ziyaretçilerimin büyük çoğunluğu Google üzerinden organik bir şekilde geliyor. Bu da benim için yeterli. Benim için önemli olan yazılarımın okunması. Ziyaretçi sayısını geçen yıla oranla 2 kat artırdım. 1 ayda binlerce kişiye ulaşabiliyorum. Yazılarımı okuyan her bir kişi önemli. Okuyucuları önemsemezseniz büyüyemezsiniz. Bu yüzden her bir okuru, ziyaretçiyi önemsiyorum. Binlerce ziyaretçi yerine yazdıklarımla ilgilenen gerçek kitle önemli. Siz de bu doğrultuda hareket etmelisiniz.

Yeni açtığınız bir blog sitesi bir anda ziyaretçi çekmez. Zamana ihtiyaç var. Blogunuz ile bir bebek gibi ilgilenmelisiniz. Düzenli içerik üretin. Sosyal medyada paylaşın. Sabırlı olun. Para kazanmak gibi bir düşünceniz olmasın. Önce başarılı olmak önemli.

Bloglar ile ilgili yazılan şaşalı yazılara aldanmayın

Blog yazmak ile ilgili her yazılana inanmayın. Yazılanlar size çok kolay uygulanabilir ve mantıklı gelebilir. Bu sizin hemen bir şeyler kazanacağınız anlamına gelmez. Çoğu yazı bu işi gerçekten bilmeyen kişilerin kendi sitelerine ziyaretçi çekmek için uydurduğu içeriklerden oluşuyor.

Kendini para kazanma uzmanı olarak lanse eden kişilerden uzak durun. Bu kişiler genelde size net ve uygulanabilir fikirler vermez. Başka kazanç yöntemlerini tanıtır. Bu kazanç yöntemleri ile çok kısa sürede büyük paralar kazanacağınızı söylerler. Bu öyle kolay değildir. Bu yazıları yazan kişiler o telaffuz ettikleri meblağları kazanamıyor. Bir söz: "Kelin ilacı olsa kendi başına sürer" İnanmayın.

Kendiniz deneme yanılma yöntemleri ile bir noktaya gelebilirsiniz. Ben hep böyle yaptım. Yazılanları okurum ama kendi doğrularımı uygularım. Online para kazanmak ile ilgili yazılanların çoğu yalan dolan.

Kendinizi okuyucuların yerine koyarak hareket edin.

Bu soruları mutlaka cevaplayın

En çok hangi konular ilgi görüyor?

Hangi alanlarda boşluk var?

Okuyucu en çok neleri arıyor?

Okuyucu hangi yazıları yorumluyor ve paylaşıyor?

Anahtar kelime analizi yapmayı biliyor musunuz?

Hangi alanda yazı üretebilirsiniz?

Blog yazma tecrübeniz var mı?

Para kazanmak mı yoksa okuyucu kazanmak mı?

Blogger mı yoksa Wordpress mi?

Siz bir okuyucu olarak hangi siteleri ziyaret ediyorsunuz?

Sizce kaliteli bir içerik ne demek?

İyi bir blog yazısından beklentileriniz neler?

Blog yazarlığı hakkında yazılanlar yazılar ilginizi çekiyor mu?

Ne kadar sabırlısınız?

Düzenli olarak içerik üretecek gücünüz var mı?

Bir yazıyı okumadan önce en çok ilginizi çeken ne?








Başarılı blog yazarlığı için altın öneriler Başarılı blog yazarlığı için altın öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Şubat 08, 2015 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.