Instagram butiklerinde en çok satılan ürünler

Instagram'da ürün satmak, son yıllarda en popüler e-ticaret yöntemlerinden biri oldu. Hem kişiler hem de büyük e-ticaret platformları Instagram'ı ürün satmak ya da ana siteye ziyaretçi trafiği çekmek amacıyla kullanıyor.

Instagram'da butiklerin hızla artması, bu platform üzerinden ürün satarak para kazanmak isteyenlerin ilgisini çekmeye başladı.

Peki, Instagram'da en çok hangi ürünler satılıyor? Instagram'da ürün satmayı düşünenler hangi ürünlere yönelmeli?

Instagram butiklerinde en çok ilgi gören ürün grupları şunlar

Giyim ürünleri

Görselliğin ön planda olduğu Instagram'da giyim ürünleri, son moda kıyafetlerin satışı oldukça popüler. Giyim ürünleri satışı yapan birçok Instagram butik bulunuyor. Etkileyici fotoğraflar ile Instagram'da giysi satışı yapabilirsiniz.

Giyim ürünleri satışı için öneriler: Giysileri ucuza tedarik edeceğiniz toptancılar bulun. Uygun fiyat yazın. Kargo ve ödeme seçeneklerini netleştirin. Giysilerin iade edilme durumu ile ilgili kurallarınızı belirleyin. Şık paketler ile müşterilere gönderim yapın. Güvenilir satışı olun, sattığınız ürünün arkasında durun. Instagram butik isminizin akılda kalıcı ve kolay bulunabilir olmasına dikkat edin. Paylaşımlarınızı hashtag kullanarak yapın. Hedef kitlenize giysileriniz hakkında bazı sorular yönelterek etkileşim kurun ve onların dikkatini çekin.

Aksesuar

Aksesuar satışı da Instragram'da son derece yaygın. Sadece aksesuar satışı (yüzük, küpe, bileklik, toka, atkı, bere vb.) yapan birçok butik var. Siz de bunlardan biri olabilirsiniz.

Öneriler: Alıcı kitlenin ilgisini çekecek özel tasarım aksesuarlar, farklı renk ve modeller ile dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Sosyal medya kullanıcıları sürekli yenilik ve değişiklik peşinde. El becerileriniz iyi ve takı tasarımı bilginiz varsa kendi özel koleksiyonlarınızı satabilirsiniz. Etkileyici görseller kullanmayı unutmayın. Aksesuarlarınızın görsellerini hashtag kullanarak paylaşın. Instagram butik isminizin akılda kalıcı ve kolay bulunabilir olmasına dikkat edin. Paylaşımlarınızı hashtag kullanarak yapın. Hedef kitlenize aksesuarlarınız, takılarınız  hakkında bazı sorular yönelterek etkileşim kurun ve onların dikkatini çekin.

Saat

Saat, internette en çok satılan ürünlerin başında geliyor. Güzel saat modellerini uygun fiyata tedarik edebilirseniz kazançlı çıkabilirsiniz. Son zamanlarda retro modellere ilgi var. 

Öneriler: Etkileyici görseller kullanmayı unutmayın. Saatlerinizin görsellerini hashtag kullanarak paylaşın. Instagram butik isminizin akılda kalıcı ve kolay bulunabilir olmasına dikkat edin. Hedef kitlenize giysi türüne göre saat önerilerinde bulunun. Günün saat modeli vb. gibi uygulamalar yapın.

Kozmetik ürünleri, makyaj malzemeleri

Kozmetik ürünleri, makyaj malzemeleri internette en çok satılan ürünlerin başında yer alıyor. Instagram'da da kozmetik ürünleri, makyaj malzemeleri satışı yapanlar var. Bu ürünlere bayanların ilgisi çok fazla. Hatta moda blogu yazarlarının birçoğu da sayfalarında bu tür ürünler ile ilgili içeriklere yer veriyor. Düzenledikleri çekilişlerde bu ürünleri hediye ediyorlar.

Öneriler: Kaliteli ürünleri seçin. Ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka dikkat edin. Ürünlerin dermatolojik olarak yan etkileri olup olmadığını öğrenin. 

Gözlük

Gözlük de Instagram'da sıkça satılan ürünlerden bir diğeri. 20-30 TL'lik gözlüklere rağbet var. Bunları toptan tedarik edebilirsiniz. Gözlük modellerinde de retro hakim. Bazı satıcılar direkt Çin'den ithal ederek satış yapıyor.

Öneriler: Gözlük satacaksanız diğer ürünlerdeki gibi görselliğe mutlaka önem verin. Modellerin farklı fotoğraflarını çekin, güzel açıklamalar yazın. Instagram butik isminizin akılda kalıcı ve kolay bulunabilir olmasına dikkat edin. Yüz tipinize göre gözlük, kış mevsimi gözlük, yaz mevsimi gözlük önerimiz gibi uygulamalar yapın.

Telefon kapağı, telefon kılıfı

Akıllı telefonlar ile birlikte akıllı telefon aksesuarları piyasası da ciddi anlamda hareketlendi. Akıllı telefonunda birden fazla kapak kullanan birçok kişi var. Gençler yeni ve farklı modelleri, tasarımları seviyor. Piyasadaki telefon kapaklarına alternatif bir şeyler bulup fark oluşturursanız dikkat çekebilirsiniz.

Öneriler; Piyasada modelleri araştırın. Ucuza temin etmeye çalışın. Kapakların telefonda nasıl durduğunu da fotoğraflayın. En çok tercih edilen markaların kapaklarının yanı sıra diğer marka ve modeller için de elinizde ürün bulundurun. Promosyon düzenleyin. Kapak modellerini kullanıcıların zevklerine, kıyafetlerine, ruh haline göre kombinleyin.

Ayakkabı

Ayakkabı satışı da internette yaygın olarak yapılıyor. Instagram'da ayakkabı satışı yapan butiklere de rastlamak mümkün. Kaliteli ve hesaplı ayakkabı modelleri tedarik edebilirseniz bu işi de yapabilirsiniz.

Öneriler: Güvenilir tedarikçiler ile çalışın. Hedef kitlenizi iyi belirleyin. (Bayan ayakkabı, erkek ayakkabı, spor ayakkabı, yazlık ayakkabı, kışlık ayakkabı) Kalitesiz ve sağlıksız ürünler içeren ayakkabılardan uzak durun. Ayakkabıların iade edilme ihtimalini de göz önünde bulundurun. Ayakkabı modellerinin her açıdan fotoğrafını çekin. Ayakkabı kombin fikirleri sunun. Ayakkabıların yanında renkli ayakkabı bağı, kereta, parlatma süngeri, temizleme fırçası gibi aksesuarları da zaman zaman hediye edin.

Instagram butiklerinde en çok satılan ürünler Instagram butiklerinde en çok satılan ürünler Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Ocak 19, 2015 Rating: 5

1 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.