Youtube ile para kazanmaya ilgi artıyor

Video paylaşım sitesi Youtube sayesinde evden dışarı çıkmadan para kazanan birçok kişinin olduğu biliniyor. İnternet ortamı için video üretmek, binlerce kişi için kariyerleri haline gelirken, bazıları bundan yılda yüzbinlerce dolar kazanıyor.

Youtube'da paylaştığı videolar sayesinde gelir elde edenlerin olması, Youtube ile para kazanmak isteyenlerin iştahını kabartıyor.

Youtube ile para kazanmak da blog yazarak para kazanmak gibi  çok kolay bir uğraş olarak algılanmaya başlandı. İnternette her gün birçok kişi Youtube'dan para kazanmanın yollarını arıyor.

Youtube'da çok vakit geçiren biri değilim ancak kendi ürettiğim videolar ile bir şeyler yapmayı deneyeceğim. Bakalım özgün videolar ile Youtube'dan para kazanmak mümkün olabilecek mi? Youtube ile nasıl para kazanıldığını yakın zamanda bir Youtube kanalı açıp test edeceğim. Tecrübelerimi de sizlerle burada paylaşacağım.

Youtube gelir kapısı oldu

Video tüketiminin her geçen gün artması ile birlikte Youtube daha çok önemsenmeye başlandı. Dünya çapında çok ciddi anlamda rakibinin olmaması ve arkasında Google gibi güçlü bir şirketin yer alması Youtube'a olan ilgiyi artırdı. Avrupa'da Youtube'a yüklediği videolar ile yıllık yüz binlerce dolar gelir elde edenler var.

Bu kişiler kazançlarının bir kısmı ile profesyonel ekipman alarak tek başına online video yayıncılığı yapıyor. Türkiye'de bu paraları kazanan var mı bilemiyorum ancak hatırı sayılır gelir elde edenler olduğunu tahmin ediyorum.

Gözlemlediğim kadarıyla Türkiye'de bireysel anlamda özgün video üretimi oldukça düşük. Genelde yabancı videolar ya da popüler olmuş yerli videoların yer aldığı bir sürü kanal var. Youtube ile kolay para kazanmak isteyenler oluşturdukları kanallarda başka yerlerde yer alan videoları paylaşarak bir şeyler yapmaya çalışıyor. Özgün içerik üretebilecek sabır maalesef hala pek yok. Halbuki video ile bir şeyler anlatmak, sunmak yazı yazmaya göre biraz daha kolay olabiliyor.
 
İlerleyen süreçte bir kanal oluşturarak blog yazarlığı, içerik pazarlama vb. konular içeren videolar hazırlamayı düşünüyorum. Amacım bu konulara ilgi duyan, yeni başlayacak kişilere tecrübelerim doğrultusunda yol göstermek olacak.

Youtube ile para kazanma deneyimi olan arkadaşlar yazıya yorum yaparak tecrübelerini paylaşabilir.






Youtube ile para kazanmaya ilgi artıyor Youtube ile para kazanmaya ilgi artıyor Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Aralık 22, 2014 Rating: 5

3 yorum:

  1. Hayırlı olsun Hocam !.. Siz bir Bismillah deyip başlayın;sizin çizdiğiniz yolda bizde işe koyuluruz...

    YanıtlaSil
  2. Bu platformlar insanları hayalperest yapıyor

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.