Evden para kazanmak isteyenler için alternatifler

Evden para kazanmak, son yıllarda oldukça popüler para kazanma yöntemlerden biri. Evden dışarı çıkmadan para kazanmanın en bilinen yolu internetten para kazanma modellerinden birini uygulamak.

Bu yazımda evden dışarı çıkmadan para kazanmasını sağlayacak bazı önerilerde bulunmak istiyorum.

Evden para kazanma yollarından en bilineni blog yazmak olsa da farklı yöntemler olduğunu unutmamak lazım.

1- El becerileriniz iyiyse el emeği ürünlerinizi sahibinden.com, gittigidiyor.com, sanalpazar.com gibi platformlarda satışa çıkarabilirsiniz. Özellikle birçok ev hanımı örgü, yemek, ahşap boyama, resim vb. el emeği ürünleri internetten satarak para kazanıyor. Bu tür satışlar sayesinde işini daha da büyütenler var.

2- Bir alanda iyiyseniz online ders verebilirsiniz. Online ders vermek, son yıllarda öne çıkan kazanç yöntemlerinden biri. Günümüzde zaman son derece önemli bir kavram. Bu yüzden birçoğumuzun fiziki bir yerde kursa gitmek, ders almak gibi şansı her zaman olamıyor. İşte bu noktada online ders seçenekleri ön plana çıkıyor. Online dersi canlı olarak verebileceğiniz gibi önceden videolar hazırlayarak da verebilirsiniz.

3- Evde kullanmadığınız eşyaları ilan sitelerinde satışa çıkararak da para kazanabilirsiniz. Yıllarda evinizde bir köşede atıl duran ürünleri ihtiyaç sahiplerine uygun fiyatlara satabilirsiniz. Bu yöntemi bir dönem uygulamıştım. Evde kullanmadığım kitap, dergi ve elektronik eşyaları satmıştım.

4- Ucuz fiyata ürün tedarik ederek bu ürünleri kendi karınızı koyarak satışa çıkarabilirsiniz. Al-sat yapmak son yıllarda en çok kazanç getiren yöntemlerden biri. Birçok kişi piyasada toptancılardan uygun fiyata aldığı ürünleri komisyonunu koyarak satışa çıkarıyor. Ayakkabı, tişört, telefon kapağı, takı, saat vb. ürünlere ilgi var. Ürünleri çeşitlendirmek sizin elinizde. Bu ürünleri Instagram üzerinden de online butik oluşturarak satanlar da var.

5- Müzik alanında yetenekliyseniz söylediğiniz bir şarkı ya da çaldığınız enstrüman ile dikkat çekebilirsiniz. Youtube'a yüklediği video ile popüler olan ve para kazanmaya başlayan çok kişi var. Son zamanlarda enstrüman icrasına büyük ilgi var. İlgi gören bir videonuz varsa mekan sahiplerinden sahneye çıkmak için teklif alabilirsiniz. Bir arkadaşım çok güzel keman çalıyordu. Yüklediği bir video ciddi bir görüntülenme sayısına ulaştı. Kısa bir süre sonra da bir mekandan enstrümantal müzik yapması için teklif aldı. Haftada 2-3 kez program yapıyor.

6-Web tasarım, grafik tasarım, gazete-dergi tasarım gibi alanlarda yeteneğiniz varsa freelance olarak çalışarak para kazanabilirsiniz. Web tasarım, grafik tasarım hizmetleri daha da önemsenecek. Hala web sitesi sahibi olmayan birçok işletme bulunuyor. Freelance olarak gazetelere, dergilere tasarım yapan arkadaşlarım var. Özellikle yerel gazetelerin bu konuda ihtiyacı olabiliyor.

7- Online danışmanlık hizmeti verebilirsiniz. Danışmanlık hizmetlerine ihtiyaç her geçen gün artıyor. Bir alanda iyiyseniz size ihtiyacı olan kişiler çıkacaktır. Kendimden örnek vermem gerekirse içerik ve online habercilik konularında birkaç kez danışmanlık hizmeti vermiştim. Kendi başına yola çıkan çok olsa da girişimlerde bilen kişilerden fikir ve destek almak önem taşıyor.

8- Bahçeli bir eviniz varsa birtakım bitkileri yetiştirip satarak da gelir elde edebilirsiniz. Evinde yetiştirdiği bitkileri, çiçekleri online ortamlarda satışa çıkaran kişiler var. Farklı bitki türlerine meraklı kişiler var.

Geçenlerde bir haber okumuştum. Kişi hobi olarak evinin bahçesinde su kabağı yetiştirmeye başlamış. Daha sonra bu su kabaklarını internetten satmaya başlamış. Kabak Kemane müzik aletini yapmayı öğrenmiş. Eşi de onun yanında su kabaklarından süs eşyaları ve gece lambası yapmayı öğrenmiş. Anlayacağınız hobi olarak başlanan bir şey bir anda meslek olmuş.

Tavsiyeler

Hizmet vermeyi düşündüğünüz alan ile ilgili kullanışlı bir web sitesi oluşturun.

Kişilerin size kolay yollardan ulaşmasını sağlayın.

Blog yazmayı önemseyin.

Blogunuzda düzenli olarak ilgi çekebilecek içerikler yayınlayın.

İlgi alanıza giren gelişmeleri takip edin.

Yabancı diliniz varsa farklı kaynakları da takip edin.

Sizinle aynı alanlarda hizmet veren ve ürün üreten kişilerin olup olmadığını ve bu kişilerin yaptıklarını analiz edin.

İş fikirleri ve girişimcilik konulu web sitelerini düzenli olarak takip edin.

Daha önce denenmemiş ya da az denenmiş alanlardaki fikirleri geliştirmeye çalışın.

Evinizin bir odasını çalışma odası olarak düzenleyin.

Maillerinizi düzenli olarak kontrol edin ve mutlaka cevaplandırın.












Evden para kazanmak isteyenler için alternatifler Evden para kazanmak isteyenler için alternatifler Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Aralık 06, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.