Bloglara en çok para kazandırabilecek 5 sektör

Blog yazarlığı yaparak para kazanmak birçok kişinin aklında olan bir düşünce. Blogdan para kazanmak için doğru içerikleri doğru hedef kitle ile buluşturmak gerekiyor.

Bildiğiniz üzere bloglar için en yaygın kazanç yöntemi Google Adsense. Google Adsense'den içeriğiniz ile hedef kitlenin dikkatini çektiğiniz takdirde para kazanmaya da başlayacaksınız. Bu noktada kesinlikle aceleci davranmayın. Düzenli çalışın, sabredin ve araştırın.

Bu yazımda ilk defa blog açacak ve blogundan gelir elde etmeyi amaçlayan kişiler için birkaç kategori önerisinde bulunmak istiyorum. Bu sektörlerde tıklama başına kazançlar oldukça iyi. İlerleyen zamanlarda daha farklı sektörleri de paylaşacağım. İlgilenenler takipte kalsın.

Güzellik

Güzellik ile ilgili konular üzerine çok fazla site olsa da kaliteli ve başka yerlerde olmayan içerik ürettiğiniz takdirde iyi bir konuma gelmeniz mümkün. Güzellik sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda şirket var. Dolayısıyla ciddi bir rekabet söz konusu. Bu şirketlerin birçoğu Google Adwords reklamlarını kullanıyor. En çok reklam veren alt sektörler: kozmetik, estetik, lazer epilasyon, cilt bakımı, saç bakımı vb.

Sağlık

Kilo vermek, son yıllarda birçok kişinin en büyük isteği. Obezite günümüz dünyasında önemli bir problem. Bu noktada sağlık ana kategorisi içinde diyetisyenler, diyet yemek üreticileri, kilo verme ile ilgili ürün ve hizmet üreten kuruluşlar, diyet konulu kitap yazanlar, spor ve fitness merkezleri gibi çok geniş bir yelpaze var. Bu alanda da rekabet üst seviyede. Değerlendirebilirsiniz. Farklı içerikler oluşturmalısınız ki aradan sıyrılın. Bu sektörde çok fazla site ve blog var. Aradan sıyrılmanın yolu değerli ve orijinal içerikler üretmek ve bir dalda uzmanlaşmak.

Konut-emlak

Konut sektörü son yılların en gözde sektörleri arasında yer alıyor. Her yerde inşaat projeleri yükseliyor. Bu sektörde de inşaat firmaları kıyasıya rekabet içinde. Google Adwors reklamları inşaat sektörünün gözdesi. Çok sayıda inşaat firmasının reklamları dönüyor. Bu alanda bir site oluşturabilirsiniz. Burada yine değerli içerik önemli. Konut-emlak haberleri yapan çok site var.  Bunların arasından sıyrılacak içerikleri düzenli olarak üretecekseniz başarılı olabilirsiniz.

Dil okulları, yabancı dil kursları

Eğitim sektöründe en çok Adwords reklamı veren alt sektörler yabancı dil kursları. Bu alana ilginiz varsa ve dil eğitimi almak isteyenlerin ilgisini çekebilecek içerikler üretebilirsiniz başarılı olmanız mümkün. Bu sektörde de rekabet üst seviyede. İngilizce'ye olan ilginin artması ile birlikte birçok kişi yurtdışında kariyer yapmak ya da yaşamak adına dil kursuna, dil okuluna gitmek istiyor.

Kiralama sektörü

Kiralama sektörü son yılların en gözde sektörleri arasında yer alıyor. Araç kiralama, filo kiralama, iş makinesi kiralama gibi birçok alanda kiralama hizmeti sunan işletmeler rekabetin yüksek olduğu bu sektörde dikkat çekmek ve müşteri çekebilmek için Google Adwords reklamlarını tercih ediyor. Bu sektörde de kiralama hizmeti almak isteyenlere faydalı olabilecek bir site oluşturabilirseniz bir şeyler kazanabilirsiniz.

Tavsiyeler

Anahtar kelime analizini doğru yapın.

Rekabet edebileceğiniz kelimeleri tercih edin.

Genel içerikli site/blog açmayın.

Tek bir konuya odaklanın.

Google Adsense uyumlu sade ve okuyucuyu siteden kaçırmayacak site yapısı oluşturun.

Reklam yerleşimlerinde aşırıya kaçmayın.

Sitede daima içeriğin ön planda olmasına özen gösterin.

Responsive özellikli tema seçin.

Alan adınızın anahtar kelime içermesine dikkat edin.

İçerik ürettiğiniz alanda uzman olmak için çalışın.

Sitenizi markalaştıracak adımları atın.

Sosyal medyada içeriğiniz ile ilgilenebilecek şirketleri, kişileri takip etmeye çalışın.

Paylaşımlarınızı sosyal medya ile destekleyin.

Facebook, Twitter, Youtube, Pinterest, Instagram gibi platformlarda yer alın.

Sabredin, "Bu iş olmuyor, beceremiyorum" diyerek pes etmeyin.










Bloglara en çok para kazandırabilecek 5 sektör Bloglara en çok para kazandırabilecek 5 sektör Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Aralık 19, 2014 Rating: 5

1 yorum:

  1. Çok güzel bir blog olmuş. Teşekkürler paylaşımlarınız için. konya gergi tavan olarak iyi çalışmalar dilerim.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.