İnternetten para kazanmayı gerçekten isteyin

Son yıllarda birçok kişi internetten para kazanmanın yolları üzerine kafa yormaya başladı. Bu bağlamda binlerce web sitesi peş peşe açıldı. İnternetten para kazanmanın büyüsüne kapılanlar zengin olma hayalleri ile bir süre bir şeyler yapmaya çalıştı. Peki, ya sonrası?

O büyük hayallerle ile açılan bloglar, web siteleri, forum siteleri, e-ticaret siteleri birer birer batmaya başladı. Çünkü projesini gerçek anlamda sahiplenecek, sonuna kadar götürebilecek sabırlı girişimciler yoktu. Araştıracak, fikir alacak, ekip çalışması yapacak, vizyon sahibi girişimciler olmadığı için proje olarak başlayan tüm online işler battı gitti.

Birileri bizlere yıllarca internetten para kazanmanın çocuk oyuncağı olduğunu, herkesin internet sayesinde zengin olabileceğini süslü püslü yazılar ile anlattı durdu. Bunu okuyan acemi girişimciler de internetin karanlık sularına balıklama atladı.

Kafası karışık, internetten hızla para kazanmak isteyen çok kişi var. Bu kişilerden bana ulaşanlar da oldu. Mailde hep kolay ve hızlı para kazanmanın yollarını öğrenmek için sorular soruyorlar.

İşte birkaç örnek;

"Kafamda bir proje var, nasıl para kazanırım?"

"Genel blog açsam tutar mı?"

"Adsense ile en kolay nasıl para kazanırım?"

"Blog yazarak para kazanmak istiyorum, yardımcı olur musunuz?"

"Blog açtım, düzenli içerik giriyorum ama para kazanamıyorum. Ne yapmalıyım?"

"Hangi tür bloglar para kazandırır?"

"Instagram'da ürün satışı yaparak para nasıl kazanırım?"

"Evden en kolay nasıl para kazanırım?"

Yukarıdaki soru gibi onlarca farklı soru ile karşılaştım. Birçoğunu cevapladım. Bazılarının ifade tarzı çok laubali olduğu için (Madem çok şey biliyorsun, para kazanma yollarını bize de anlat biz de kazanalım diyenler gibi seviyesizce yaklaşanlar gibi.) cevaplamama hakkımı kullandım. 

İnternetten para kazanmak elbette hayal değil ancak çalışmadan da olacak bir şey değil.

Araştırma yapmadan,

Kitap okumadan,

İnternette nitelikli içerik üreten siteleri, blogları takip etmeden,

Sabırlı olmadan,

Para kazanmaya odaklanmadan çalışma sistemi oluşturmadan,

Daha donanımlı kişilerden fikir almadan

Beyin fırtınası yapmadan nasıl olacak bu işler?

İnternetten para kazanmak isteyenlere önerilerim 

Sabırlı olun. Bugün açtığınız siteden yarın para kazanmayı beklemeyin. Önce sitenize ziyaretçiler gelsin.

Bütçenizi belirleyin. Para kazanmak istiyorsanız para harcamanız gerekebilir. (Her durumda geçerli değil tabi. Örneğin blogspot uzantılı ciddi trafik alan bloglardan da iyi paralar kazanılabilir. Bizzat kendim denedim.)

İlgi alanlarınızı netleştirin. Sırf para kazandırıyor diye bilmediğiniz alanlara bulaşmayın. Bulaşırsanız bir süre sonra sıkılacaksanız. O site ile ilgilenmek istemeyeceksiniz. İçerik üretmek size işkence gibi gelecek.

Para kazanmayı ikinci plana alın. Para kazanmak tabiki önemli ancak para kazanmanızı sağlayacak bir site oluşturamadıysanız işiniz zor. Önce kalite, sonra para.

Araştırın. Sizinle aynı kulvardaki diğer kişilerin yaptıklarını takip edin. Bir şeyler kapmaya çalışın. "Ne katabilirim?" diye düşünün.

Her şey kendiniz yapmayın. Eğer bütçeniz varsa bazı işleri (içerik üretimi, web tasarımı, arama motoru optimizasyonu çalışmaları, sosyal medya yönetimi) profesyonel kişilere devredin.

İnternetten para kazanmayı gerçekten isteyin. İstemek, başarmanın yarısı.

Bol kazançlar...

















İnternetten para kazanmayı gerçekten isteyin İnternetten para kazanmayı gerçekten isteyin Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Kasım 24, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.