Blogger site ile nasıl para kazanılır?

Para kazandıracak web sitesi/blog gibi girişimlerde .com ya da .net uzantılı alan adı ve ücretli bir script ile yol başlanması gerektiğine dair yaygın bir kanı olsa da ücretsiz bir blog açarak da para kazanmanız mümkün.

Bu yazımda Blogger site ile nasıl para kazanabileceğinize dair birkaç öneri sunmak istiyorum. Blogger, son derece kolay bir kullanıma sahip olmasından dolayı sizin tasarım ve kodlama gibi aşamalarla uğraşmanızı engelleyerek hızlı bir şekilde içerik üretmenizi sağlayacak. Hosting derdi, domain derdi yok.

Blogger site ile para kazanma yolları

Blogunuzun içeriğini belirleyin

Oluşturmayı düşündüğünüz blog hangi konu ya da konuları kapsayacak? Bunu netleştirerek işe başlayın. Genel blog denilen içinde her içeriğin yer aldığı bir blog mu olacak yoksa sadece bir konu üzerine içeriklerin yer aldığı bir blog mu? Uzmanlaşmanız ve bir hedef kitle oluşturmanız açından bir alana yönelmenizi öneriyorum. Bu en çok bilgi sahibi olduğunuz bir konu ile ilgili bir blog oluşturmanız yararlı olacak.

Örneğin süs bitkileri yetiştiriciliğine ilginiz var ve bu işle uğraşıyorsunuz. Açacağınız blog da bu yönde olabilir. Kişisel deneyimlerinizi, önerilerinizi paylaşarak süs bitkilerine ilgi duyan kişilere ulaşabilirsiniz. Mesela cilt bakımına ilgi duymadığınız halde "sırf bu konu çok ilgi görüyor ve tıklanıyor ben de cilt bakımı üzerine bir site açayım" derseniz başarılı olma şansınız daha az olacak. Çünkü sevdiğiniz ve gerçek anlamda ilgi duyduğunuz bir konu değil. Bir noktadan sonra içerik üretmek istemeyeceksiniz. Açtığınız blog birkaç içerik ile çöp bloglar arasına girecek.

Blogunuzun ismini belirleyin

Blogunuzun isminin içeriğiniz ile örtüşmesine özen gösterin. Yukarıdaki örnekten yola çıkarak süs bitkileri yetiştiriciliği konusu üzerine yoğunlaşacağınızı varsayalım. Bu noktada susbitkisiyetistirmek.blogspot.com.tr gibi bir alan adı almanız hem SEO açısından hem de hedef kitlenin doğrudan ulaşması açısında faydalı olacaktır. Kullanıcılar genelde anahtar kelime grupları ile arama yaptığından dolayı keyword içeren domainlere daha kolay ulaşabilir.

Blogunuzun temasını belirleyin

Blogger'da son yıllarda çok profesyonel temalar göze çarpıyor. Mobil cihazlarda da sorunsuz bir şekilde görüntülenen responsive özellikli tema seçmeye özen gösterin. Tema sitelerinde birçok ücretsiz ve son derece profesyonel görünüme sahip Blogger temaları bulunuyor. Tema seçimi yaparken sade yapıda olmasına ve Adsense uyumlu olmasına özen gösterin.

Arka fonu açık renk olan temaları seçin. Bazı blogger temalarda reklam yerleşimi konusunda birtakım sorunlar olabiliyor. Adsense uyumlu son derece başarılı tema örnekleri var. Google'da "free blogger adsense theme, free blogger responsive template, free blogger responsive theme" gibi anahtar kelimeler ile arama yaptığınızda yüzlerce ücretsiz blog teması karşınıza çıkacak.

Temel SEO ayarlarını yapın

Blogunuzun içeriğini, ismini ve temasını belirledikten sonra yapmanız gereken en önemli şey temel SEO ayarlarını yapmaktır. Blogunuzun başlık, tanım, anahtar kelime ayarlarını yapılandırın. Google'da Blogger SEO ayarları diye arattığınızda detaylı içeriklere ulaşacaksınız.

Sosyal medya hesaplarını oluşturun

Sosyal medya blogunuz için en önemli trafik kaynağı. Blogunuzun hem sosyal medya trafiği hem de Google üzerinden trafik elde etmesini sağlamalısınız. Blogunuzda yayınladığınız içerikleri sosyal medya hesaplarınızda etiket kullanarak paylaşın. Zaman içinde sizinle aynı konulara ilgi duyan kişilerin dikkatini çekeceksiniz.

İçerik takvimi oluşturun

Blogunuz için bir içerik takvimi oluşturarak buna sadık olmaya çalışın. Her gün mü yoksa haftada 1-2 kez mi içerik üreteceksiniz? İçerik sayısı fazla olsun diye içerik kalitesini kesinlikle ikinci plana itmeyin. Az ama faydalı ve eskimeyecek türden içeriklere yer verin. İlk başlarda düzenli olarak günde 1-2 adet içerik girmeniz ve bu içeriklerin hızlı bir şekilde indekslenmesini sağlamanız yeterli olacak. Hızlı indeks için Google Site Araçları'nı kullanabilirsiniz.

Reklam yerleştirmek için acele etmeyin

Blogunuza birkaç içerik ekledikten sonra hemen reklam yerleştirmeyin. Önce blogunuzun biraz hitlenmesini bekleyin. Reklamları ziyaretçi sayısı artmaya başladıkça, organik ziyaretçi geldikten  sonra eklemelisiniz. Blogunuzda göze çarpan ilk şey içeriklerin zenginliği olmalı. Ayrıca reklam yerleştirme yaparken reklam sayısında abartıya kaçmayın. Adsense kurallarına uyun. Ziyaretçileri reklam ile boğmayın. Şunu unutmayın Bir sayfadaki reklam sayısının az olması o reklamın daha çok dikkat çekmesini sağlayacaktır.

Anahtar kelime araştırması yapın

Google'ın anahtar kelime aracını kullanarak blog konunuz ile ilgili en çok aranan anahtar kelimelerin listesini çıkarın. Bu anahtar kelimeleri içeren içeriklere yer verin. Yazılarınızda anahtar kelime kullanırken aşırıya kaçmayın. Yazı başlıklarınızda anahtar kelime bulunmasına dikkat edin.

Doyurucu içerikler oluşturun

Hangi platformda yayın yaparsanız yapın içerikleriniz doyurucu ve gerçek anlamda fayda sağlayıcı ise iyi bir noktaya gelmeniz hayal olmayacak. Kaliteli içerik her zaman ziyaretçi çeker. Kaliteli içeriğin yer aldığı sayfalarda kaliteli reklamlar çıkar. Okuyucu da çıkan reklam ve içerik arasında bir bağ kurarak reklamı tıklama ihtiyacı duyabilir. İçerik üretirken kendinizi sıkmayın, şartlamayın. Gerçekten yazmak istediğiniz bir anda yazın. Profesyonel yazılar kaleme almaya özen gösterin. Yazma deneyiminizi sürekli geliştirin.
 
Bu ana başlıklara dikkat ettiğiniz sürece bir şeyler kazanmanız mümkün olabilecek. Sabırlı olmalısınız. Düzenli olarak çalışmalısınız. Blogunuz tanındıkça tanıtım yazısı ve reklam alabilme şansınız da artacak. Dolayısıyla sadece Adsense'ye bağlı olmayacaksınız. Hedef kitlesine sizin nitelikli içeriklere sahip blogunuz üzerinden ulaşmak isteyen markalar ya da başka web sitesi sahipleri de olacaktır. Bunun için webmaster sitelerine üye olabilir ve farklı fırsatları yakalayabilirsiniz.

Bu yazıda anlattıklarımı geçmiş dönemlerde uygulayarak iyi neticeler elde etmiştim. Sadece bir konu üzerine içerik ürettiğim blog birkaç ay içinde hatırı sayılır bir ziyaretçi kitlesi edinmişti. Blogu ziyaret edenler aynı zamanda reklamlar ile de ilgileniyordu. Cüzi fiyatlara banner reklam ve birkaç tanıtım yazısı da almıştım. Böylece sıfır maliyet ile açtığım blogun bana para kazandırabilecek potansiyele sahip olduğunu gördüm.

Gözlemlerime göre internet kullanıcılarının birçoğu ihtiyacı olan içerikleri ararken .com, .net uzantıya, scriptin ücretli ya da ücretsiz olduğuna bakmıyor. İyi bir içerik üreticisiyseniz ücretsiz bir blog ile de ciddi bir network kurabilirsiniz.









  






Blogger site ile nasıl para kazanılır? Blogger site ile nasıl para kazanılır? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Kasım 25, 2014 Rating: 5

2 yorum:

  1. Gayet doyurucu bir yazı olmuş... "Herkes yapıyor, ben de yapayım" kafasıyla açılmış bloglar mezarlığı şu an internet....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Kaliteli ve doyurucu içeriğe sahip bloglara ihtiyaç var.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.