Yazarak para kazanmak için ihtiyacınız olan araçlar

İnternet ortamında özgün içeriğe olan ihtiyacın her geçen gün artması, içerik üreticilerine çeşitli iş kapılarının açılmasını da beraberinde getirdi. Yazmak, herkesin keyif alarak kolayca yapabileceği bir uğraş olmadığından dolayı birçok internet girişimi özgün içerik üreticisi arama başladı.

Kariyer sitelerinde içerik yazarı aranıyor, makale yazarı aranıyor başlıklı çok sayıda ilana rastlamak mümkün olabiliyor. Kaliteli ve fayda sağlayıcı içerik üretenlerin önünün açık olduğunu daha önceki yazılarımda da belirtmiştim.

Yazarak para kazanmak gerçekten mümkün. Eğer bu işi severek ve sabırla yaparsanız ciddi paralar kazanmanız hayal değil.

Yazarak para kazanma fikri bundan 1,5 sene öncesine kadar aklımda kesinlikle yoktu. Medya sektöründeki çalışmalarımı artık internet ortamına taşımak, sevdiğim işi yapmak istiyordum. Yazmaya uzak biri olmadığımdan dolayı içerik üretirken zorluk hiç çekmedim. Medya İstasyonu'nu açtıktan sonra ürettiğim içerikler zaman içinde içerik ihtiyacı olanların ilgisini çekti ve birçok farklı kanaldan iş teklifleri almaya başladım.

İlk başlarda hepsine yetişirken zamanla talebi karşılayamaz oldum. Bana gelen taleplerden şunu anladım ki bu içerik yazarlığı işinin önü gerçekten çok açık ve her yerden keyifle yapılabilecek bir iş.

Yazma becerisine sahipseniz, sabırlıysanız, "düzenli yazı yazarım, sıkılmam, özgüvenim tam" diyorsanız bunların dışında ihtiyacınız olan çok fazla şey yok...

Yazı yazarak para kazanmanız için gereken yardımcılar...

Taşınabilir bilgisayar

Yazılarınızı keyifle ve istediğiniz her mekanda yazabilmeniz için taşınabilir bilgisayara sahip olmanız sizin için avantaj olacak. İlk başlarda yazılarımı 7 yıllık dizüstü bilgisayarımda yazdım. Bilgisayarım ömrünü tamamlayınca yedek olarak kullandığım masaüstü bilgisayarı bir süre kullandım. Gürültüsü, kablo kirliliği ve taşınabilir olmaması nedeniyle zaman zaman yazma sürecinde sıkıntılar yaşadım. Gürültü, nitelikli ve keyifli yazılar yazmayı ciddi anlamda etkiliyor.

Tablet bilgisayar

Bundan birkaç ay öncesine kadar bir tablet bilgisayarım yok. Eşiminin doğum günü hediyesi olarak aldığı iPad Air ile tabletten yazı yazma deneyimi yaşamaya başladım. 10 saat pil ömrü ve son derece hafif yapısı ile artık yazılarımı istediğim her mekanda keyifle yazabiliyorum. Retina ekranı ve dokunmatik klavyesi son derece keyif veriyor. Yazarken herhangi bir zorluk çekmedim. Ücretsiz office uygulamaları ile son derece keyifli oluyor. Yüklediğim bazı müzik uygulamaları ile mola verdiğim anlarda müzik de yapıyorum. Yakında blog yazılarımı da iPad ile yazmaya başlayacağım.

İnternet bağlantısı

Yazacağınız konuları araştırmanız, yazıları içerik ihtiyacı olan kişi ya da kurumlara teslim etmeniz için internet bağlantısı şart. Dış mekanlar birçok noktada Wi-fi olduğu için pek sorun yok ancak evden çalışacak kişiler için bir gereklilik. Birkaç ay önce bir görüşme için evden çıkmıştım. Yanıma iPad'i de aldım. Görüşeceğim kişi 1 saat gecikeceğini söyleyinde boş durmamak için birkaç makale yazdım. Dışarı da kesintisiz internet bağlantısı istiyorsanız mobil modemlerden bir tane edinebilirsiniz.

Mail hesabı

Yazdığınız yazıları göndermeniz için bir mail adresinizin olması şart. Ben Gmail'i kullanıyorum. Son derece pratik ve 15 GB depolama alanı var. Daha ne olsun. Cep telefonum ve tabletimden de e-postaları anlık olarak takip edebiliyorum.

Akıllı telefon

Dışarıda olduğunuz zaman size gelen mailleri kontrol etmek ya da yazacağınız konu ya da ürünler hakkında anlık bilgiler alarak eve gidene kadar plan yapmanız için bir akıllı telefon edinmek iyi olacak. Günümüzde birçok kişi zaten akıllı telefon sahibi. Akıllı telefonları ile dışarıda makale yazarak mobil olarak çalışan arkadaşlarım var.

Evde çalışacaksanız home office oluşturun

Eğer evde çalışmayı düşünüyorsanız ve evinizde müsait bir oda varsa home office şeklinde kullanabilirsiniz. Ben evimde uygun bir odayı home office olarak dizayn ettim. Yazılarımı, diğer işlerimi bu odada tamamlıyorum. Zaman zaman farklı hava katmak için odadaki eşyalarda ufak değişiklikler de yapıyorum. Güzel bir çalışma masası, ergonomik ofis koltuğu ve referans kitaplarınız için bir kitaplık işinizi görecek. Bunları çok uygun fiyatlarla internet üzerinden, yapı marketlerden ya da spot ürünler satan yerlerden temin edebilirsiniz.

İçerik ihtiyacı artıyor, içerik yazarları gözde olacak

Yazmak, insanın ufkunu, çevresini genişletiyor ve hayata bakış açısını değiştiriyor. Düşünsenize istediğiniz zaman istediğiniz sayıda makale yazıyorsunuz. Teslim ettikten sonra o günlük mesainiz bitiyor. Bazen 2-3 adet makale yazıyorum "Bugün mesaiyi tamamladım" diyerek kafamı dinliyorum.

İçerik üretimine ihtiyaç daha da artacak. Bu alanda kendilerine bir rota çizmek isteyenler elini çabuk tutmalı. Her geçen gün web sitesi sayısı artıyor. Milyonlarca web sitesi var ve bunların birçoğu özgün içerik ile beslenmeye ihtiyaç duyuyor.

Bu işi düzenli olarak yapabilecek, yazmayı koşulsuz şartsız seven çok fazla kişi olmadığı için içerik üreticileri kilit noktada. Yakın zamanda içerik yazarı ilanlarını daha fazla göreceğiz. Bu iş ciddi bir meslek olma yolunda ilerliyor.

Hobi olarak başlayan ve hayalindeki işe sahip olan çok kişi var. Bunlardan biri de siz olabilirsiniz. Yeter ki isteyin ve düzenli olarak çalışın. Emeklerinizin karşılığını er ya da geç alacaksınız.


Yazarak para kazanmak için ihtiyacınız olan araçlar Yazarak para kazanmak için ihtiyacınız olan araçlar Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Temmuz 07, 2014 Rating: 5

3 yorum:

  1. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir blog benim blogumada uğramanızı tavsiye edirim :D :) :D

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.