Adsense ile blogundan para kazanmak isteyenlere 9 öneri

Blogların en popüler para kazanma yöntemlerinden biri de Adsense reklamları yayınlamak. Tıklama başına ücret veren Adsense reklamları ile ciddi paralar kazananlar var.  İnternette paylaşılan Adsense kazançları birçok kişinin iştahını kabartsa da para kazanmak için bazı noktalara dikkat etmek büyük önem taşıyor.

Bu yazımda blogundan Adsense ile para kazanmayı düşünenlere ya da Adsense'den para kazanmak için blog açmayı düşünenlere gözlemlerim ve tecrübelerim doğrultusunda birkaç öneride bulunmak istiyorum.

Hedeflerinizi netleştirin

İnternet dünyası uçsuz bucaksız. Bu yüzden sitenizin içeriğinin belli konularda olması gerekiyor. Daha önceki yazılarımda da söyledim. Genel blog diye bir kavram yok. Konularınızı netleştirin, iddialı olduğunuz alanlarda içerik üretin. Adsense'den para kazanacağım diye her konuda yazı yazarak blogunuzu çöpe çevirmeyin. Adsense ile para kazanmak için "niche" kavramını önemseyin. Sınırlarınızı çizin.

Aceleci olmayın

Her işte olduğu gibi Adsense ile para kazanmak işinde de aceleci davranmamak gerekiyor. İnternette Adsense ile para kazanmak konulu makaleleri okuyarak gaza gelen ve açacağı site sayesinde büyük paralar kazanacağını sanan kişiler var. Adsense ile para kazanmaya başlamadan önce bir yol haritası çizin. Kulaktan dolma bilgilere, güven vermeyen yazılara kesinlikle itibar etmeyin. Yazma becerilerinizi artırın. İngilizceniz iyi ise bunu bir avantaj olarak kullanın. Copy-paste içeriklere bel bağlamayın. İçeriklerinizi kendiniz üretin.

Adsense hesabınız yoksa başvurmak için acele etmeyin

Adsense'den para kazanmanız için bir Google Adsense hesabına ihtiyacınız olacak. Adsense başvuruları artık eskiye göre biraz daha zorlaştı. İçeriği zayıf olan, özensiz hazırlanan sitelerin başvuruları kolayca kabul edilmiyor. Bu yüzden içerik bakımından blogunuzu zengin hale getirdikten sonra başvuru yapmanızı öneriyorum. Google, içeriğin zayıf olduğu siteleri güvenilir ve verimli bir yayıncı olarak görmüyor. Bu yüzden içeriğe mutlaka yatırım yapın. Forum sitelerinde bazı kişiler Adsense başvurularınızı hızlıca onaylattırıp size Adsense hesabı alabileceklerini söylüyorlar. Ne kadar güvenilir bilemiyorum. Hiç denemedim. Zamanında kendim başvuru yapmıştım.

Adsense konulu e-kitaplara itibar etmeyin

Adsense'den para kazanmanın püf noktalarını anlatan, internet ortamında PDF formatında satılan e-kitaplara pek aldanmamanızı öneriyorum. Aralarında çok kaliteli içeriklere sahip olanlar olsa da birçoğu bilindik bilgilerden oluşuyor. Ekstra bir şeyler öğrenmeniz imkansız. Bir dönem sırf merakımdan bu tür bir e-book satın almıştım. Son derece berbat bir dil ile kaleme alınmış 10-15 tane makaleden oluşan kitapta bilinen ifadelerden farklı bir şey bulamadım. Adsense'den para kazanmanın inceliklerini anlatan kitap yazarı acaba gerçekte ne kadar para kazandı? Bu noktada aklıma şu atasözü geliyor: "Kelin ilacı olsa kendi başına sürer" Deneme yanılma yöntemi ile öğrenebilirsiniz.

Blogunuzun temel SEO ayarlarını yapın

Blogunuzu arama motoru ile uyumlu hale getirin. Temel SEO ayarlarını mutlaka yapın. Sosyal medya hesapları oluşturun. Yabancı forum sitelerine üye olun. Yabancı sosyal medya sayfalarında paylaşımda bulunun. Blogunuzun alan adında anahtar kelimelerin geçmesine dikkat edin.

Adsense uyumlu tema seçin

Blogunuzun Adsense uyumlu bir tema olması, reklam yerleşimlerini sorunsuz ve etkileyici bir şekilde yapmanıza imkan sağlar. Adsense uyumlu blog temalarında reklam alanları en çok tık alacak yerlere yerleştirilmiştir. Bu yüzden Adsense uyumlu temaları tercih etmelisiniz. Adsense reklamlarının blogunuzda sırıtmaması için yerleşim politikaları dahilinde etkileyici yerleşimleri denemelisiniz.

Adsense yerleşimi

Adsense reklamlarını doğru bir şekilde yerleştirerek tıklanma oranının artmasını ve daha fazla para kazanmanızı sağlayabilirsiniz. Blogunuzda içeriklerinizin ön planda olmasını sağlamak adına çok fazla reklam yerleştirmenizi önermiyorum. En çok tıklanan reklamlar genelde konu içinde olduğundan dolayı konunuzun içine 1-2 adet 300x250 ya da 336 x 280 ebatında reklamlar ekleyebilirsiniz. Kendi sitelerimde kare ve dikdörtgen reklamların daha fazla dikkat çektiğini ve tıklandığını gözlemledim. Temanın durumuna göre bağlantı birimleri ve 160x600 reklamlar da etkili olabilir.

Tıklama başına ücreti, aranma hacmini analiz edin

Bazı anahtar kelimelerin aranma hacmi ve tıklama başına verdiği ücret oldukça yüksek. Örneğin; "flash oyun" kelimesi tıklama başına 0,10 TL veriyorsa "ucuz tatil yerleri" anahtar kelimesi 1 TL verebilir. (Rakamlar örnektir.) Bunu nasıl öğrenebilirim dediğinizi duyar gibiyim. Google Adwords'ün Anahtar Kelime Aracı var. Buradan anahtar kelimelerin aranma sayılarını, tıklama başına ortalama ücreti öğrenebilirsiniz. Türkçe anahtar kelimeler arasında tıklama başına yüksek fiyatlı pek kelime yok. Tık başına ücretleri reklam verenler belirliyor. İngilizce anahtar kelimeler iyi kazandırıyor.

İngilizce içerikli siteler Adsense'de daha çok kazandırır

Dünya çapında milyarlarca insanın konuştuğu evrensel dil İngilizce, internetin de ana dili olduğunu söylememize gerek yok. İngilizce içerikli sitelere dünyanın her yerinden erişim sağlanabiliyor. Markalar arası rekabetin fazla olduğu internet ortamında firmalar rakiplerinin önüne geçmek için internetteki reklam kampanyalarında tıklama başına ücretleri yüksek tutmaya çalışıyor.

Türkçe olan ve tıklama başına 0,50 TL alınan bir anahtar kelimenin İngilizce karşılığı 4-5 TL olabiliyor. İngilizce içerikli bir siteniz var mesala. Tatil yerleri ile ilgili bilgiler veriyorsunuz. Sitenizdeki reklamlara günde ortalama 5-10 tıklama alıyorsunuz. Tık başına ücret de 5 olsun. Ne yaptı? 25-50 TL x 30 = 750 - 1500 TL. Böyle birkaç sitesi olup da ayda 3-5 bin kazanan çok kişi var.

Kendimden bir örnek

Bunu bir dönem bizzat denemiştim. Sağlık konulu bir blog açmıştım. Özel bir beklentim yoktu. Deneme amaçlı yaptım. Günlük tekil hiti 50-70 arası bir şeydi. Blogdaki reklamlar en az 3-5 tık alıyordu. Bu da o zamanlar günlük  9-15 dolar arası bir kazanç demekti. Sonra ilgilenemedim ve bir arkadaşıma devrettim. Kendi hesabını ekledi ve bir süre iyi kazanç elde etti. Anlayacağınız İngilizce içerikli siteler sayesinde az hit ile de iyi paralar kazanmak mümkün.

Yakın bir zamanda yine yabancı içerikli bir blog açmayı planlıyorum. Şu an anahtar kelime arayışı içerisindeyim. Bununla ilgili deneyimlerimi, uyguladığım yöntemleri de sizlerle fırsat buldukça paylaşacağım.

Bu konuda tecrübeleriniz  ve önerileriniz varsa yorumlarınızı bekliyorum.
 


Adsense ile blogundan para kazanmak isteyenlere 9 öneri Adsense ile blogundan para kazanmak isteyenlere 9 öneri Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Haziran 02, 2014 Rating: 5

27 yorum:

  1. Hocam bu dediklerinizi blogspot'tan açacağımız ücretsiz bir blog'la yapabilir miyiz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Blogspot'tan açacağınız ücretsiz bir blog ile bahsettiklerimi yapmanız mümkün. Önemli olan içeriğinizin ilgi çekici ve fayda sağlayıcı niteliklerde olması. Adsense uyumlu birçok kaliteli blog teması bulunuyor. Sabrederek ve planlı çalışarak bir noktaya gelebilirsiniz.

      Sil
  2. Sağlık - moda - kadın içerikli bir blog yada ingilzce bir websitesi açmayı düşünüyorum zaman zaman ama bir üşengeçlik geliyor üstüme başlamadan bitiyorum projeyi :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birden fazla site açmak yerine mevcut sitenin gelişimine önem vermek daha mantıklı.

      Sil
  3. Merhaba ingilizcem zayıf bu süreçte bestfrespinner kullanıyorum önerirmisiniz.birde çok yeniyim çok zorlanıyorum site ayarlarıma bakıp yArdım edermisiniz wordpress kullanıyorum

    YanıtlaSil
  4. Sağlık hakkında makaleler yazıyorm bu şekilde bende katılabilir miyim

    YanıtlaSil
  5. Gayet başarılı ve faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. paylaşım için teşekkürler. peki hit arttıran sitelere üye olmamız halinde adsense hesabı bu durumdan etkilenir mi?

    YanıtlaSil
  7. Kişisel Blog
    Faydalı bir paylaşım tşkler

    YanıtlaSil
  8. kişisel blog oluşturanlara güzel bir gelir kaynağı olur bu teşekkürler paylaşımınız için

    YanıtlaSil
  9. Hocam 6 saat önce blog açtım 400e yakın hit aldım 6 saatte daha 1 yazım var sence adsense için başvurayım mı yoksa 1-2 hafta bekleyeyim mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 saatte 400 hiti nasıl aldınız mert bey :) hem de bir yazı ile.

      süper bir iş çıkarmışsınız.
      helal olsun.

      Sil
  10. ben de yabancı arkadaşlarım ve kendimi geliştirme amaçlı ingilizce içerikli bir blog hazırladım ilk başta fazla araştırmadığım ve bilmediğim için adsesnse aktif olunca başvurdum ne olduğunu bile fazla bilmiyodum fakat detaylı araştırma yaptım şimdi gayet iyi biliyorum sayenizde ve 50 yayın olunca yeniden başvurmayı planlıyorum, bloğumu inceleyip hangi konularda kendimi geliştirmem gerektiğini söylerseniz sevinirim http://tourismturkeytr.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  11. İngilizcesi zayıf olanlr için öneriniz nedir?

    YanıtlaSil
  12. Çok faydalı bir makale olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar ben 15-20 gün önce bir blog açtım özgün 40 yazım var blogda. Ama kazançlar kısmındaki adsense butonuna tıklanmıyor aktof değil buton. Neden olabilir napmaliyim? İcerik mi az bi bakip kusur gorurseniz soyler misiniz sitem www.yazimbari.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogunuzu daha iyi düzenlemelisiniz. Şu an itibariyle profesyonel durmuyor. İçerik kalitesini ve içerik sayısını artırın. Adsense aktif olmadığı için tıklayamazsınız. Blogunuzu içerik bakımından zenginleştirdikten sonra Adsense başvurusu yapabilirsiniz. Şu aşamada Adsense almanız çok zor.

      Sil
    2. Peki tesekkur ederim

      Sil
  14. Merhabalar ben de og yazıyorum henüz 2 ay falan oldu ama ben hemen kazanç elde etmek istiyorum blogerda bakiyorum gunluk ziyaretci sayisi 100 ama adsenseden bakinca bu rakam 30-40 olarak gorunuyor haliyle moralim bozuluyor. Kimse tiklamiyor reklamlara ne yapmam gerek bilmiyorum :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen para kazanma isteği blog yazarlığı serüveninizin başarısızlıkla sonuçlanmasına neden olabilir. Sabırlı olun, düzenli olarak kaliteli içerik üretin. Yazdıklarınız okuyuculara fayda sağlamalı. Yazılarınızı sosyal medyada paylaşın. 2 ay bir blogdan para kazanmak için erken bir süre. Zamana ihtiyacınız var.

      Sil
  15. O kadar araştırma yaptım böyle bilgiler edinmedin. Gerçekten çok faydalı ve güzel içerikli bir yazı olmuş. Elinize ve aklınıza sağlık :) Anahtar kelimeler blogumda ekliyorum ama sınır yok diye biliyorum, fazla anahtar kelime yazdığımızda etkiler mi? onu bilemedim. Bloguam yeni adsense aldım. Ama bu anahtar kelime ile ziyaretçi elde ettiğimizde de para kazandığımızı bilmiyordum. Bu durum ne zamandan sonra sağlanıyor? Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  16. Sağlık hakkında neler paylaşıyodunuz biraz örnek verebilir misiniz benimde aklımda bu konu vardı fakat neler paylaşabilecegim hakkında fazla bilgim yok

    YanıtlaSil

  17. Klasik Arabalarla ilgili saglam veritabanli bol resimli motor vites bilgisi olan bir site hazirliyorum 1 senedir daha yayinlamadim sizce tutarmi
    Webmaster sayilirim web tasarim ve programlamaasi lise mezunuyum

    YanıtlaSil

  18. Klasik Arabalarla ilgili saglam veritabanli bol resimli motor vites bilgisi olan bir site hazirliyorum 1 senedir daha yayinlamadim sizce tutarmi
    Webmaster sayilirim web tasarim ve programlamaasi lise mezunuyum

    YanıtlaSil
  19. blo serüvenine yeni bir tarz ile deavm etmek istedim fakat bu tarz birçok siteolduğunu sonradan farketdim :http://gazeteleryeri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  20. Daha geliştirme aşamasındayım ama adsenseye uygun olacağını zannetmiyorum http://tverehberi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.