Blog yazmak isteyenlere 9 nasihat

İçeriğin her geçen gün daha çok öne çıktığı internet dünyasında nitelikli ve fayda sağlayıcı içerikleri düzenli bir şekilde üretmek büyük önem taşıyor.

Düzenli bir şekilde blog yazmak gerçekten zor bir iş. Bu yüzden ayakta kalabilen çok fazla blog yok. Blog açmak birkaç dakikalık bir iş iken bir blogun tutunması uzun bir zaman alabiliyor. İstikrarlı bir şekilde ilgi çekici içerik üretimini başaranlar er ya da geç kazanan taraf oluyor.

1- Yeni blog açan çoğu kişinin söylediği "Düzenli blog tutacağım, düzenli yazacağım ve yazılarım çok paylaşılacak" cümlesinin devamı çoğu zaman gelmez. Blog yazmak, içerik üretmek herkesin harcı değildir. Öncelikle bunun bilinmesi gerek. Verilen sözler tutulmalı.

2- Blog açarak para kazanma hevesinde olanlar sağda solda okudukları yazılara kapılmamalı. Her blog açan zengin olsaydı etraf blog zengininden geçilmezdi. Emek olmadan yemek olmaz unutmayın.

3- Blog yazarlığı Türkiye'de hala yeterince ciddi olarak algılanmıyor. Bu yüzden de "Nasıl olsa blog açmak bedava, bu tutmazsa diğeri tutar" gibi düşünceler ile blogculuk yapılıyor. Siz ciddiye almazsanız okuyucu sizi ve blogunuzu neden ciddiye alsın?

4- Daha önceki yazılarımda da söyledim. Genel blog diye bir kavram yoktur. Bloglar belli ilgi alanlarına yönelik içeriklerin üretildiği mecralar. Blogların haber sitelerinden, forum sitelerinden, portallardan farklı olması lazım değil mi? Genel blog sevdasından vazgeçilmeli. Bloglar çöplük değil.

5- Blog temasının ziyaretçi sayısının artmasında en önemli faktörlerden biri olduğu vurgulansa da içeriği kuvvetli olmayan bir blogun teması süper olması bir anlam ifade etmiyor. Başarılı blogların çoğunun teması gösterişten ve karmaşıklıktan uzak. Genelde yazıların ön planda olduğu temalar tercih ediliyor. Temanın arka fonunun beyaz olması okuyuculara güven veriyor. Kim siyah fonlu bir temaya sahip blogda keyifli vakit geçirir? Basit ve yazı fontlarının okunabilir olduğu temalar seçilmeli.

6- Şu blog yazılarını para karşılığında başkalarına yazdıranlara şaşıyorum. Blog yazmak, kişisel bir uğraş. Neden bunu başkası yapsın ki? Yazmayı bilmeyenler blog açmamalı. Taşıma su ile değirmen dönmez öyle değil mi? 50 adet 100 kelime 1 TL'den makale yazdıracaksın ve binlerce ziyaretçi hayali kuracaksın. Gerçekçi adımlar atılmalı.

7- Arama motoru optimizasyonu birçok blog sahibinin en çok üzerinde durduğu konu. Peki, ya okuyucu optimizasyonu? Okuyuca yönelik içerik üretmek önemli. Arama motoruna yönelik üretilen içeriklerin birçoğu kaliteden uzak. Önce okuyucu fethetmek lazım.  SEO yapacağım diye yazıları katletmenin bir anlamı yok. En iyi SEO, memnun okuyucu kitlesine sahip olmak. Okuyuları memnun edin.

8- Blogdan para kazanmak birçok blog yazarının en büyük hayali olsa da bunun için sabır, zaman ve emek gerektiği hala yeterince bilinmiyor. Çalışmadan para kazanma hayalleri ile bu iş olmuyor. Kolay yoldan para kazanmayı düşünenler blog açarak para kazanmak sevdasından vazgeçmeli. Bloglardan para kazanmak öyle kolay değil. İçerik ile, okuyuculara sağlanan fayda ile bir fark oluşturulursa para kazanma süreci başlayabilir. Okuyuculara fayda sağlayın, para peşinden gelecek.

9- Blog yazmak, direkt para kazandırmaz. Para kazanmanın yollarını açar. Kişiler kendilerini geliştirme durumunda. Bloglarda üretilen içeriklerin iyi bir şekilde pazarlanması para kazanmayı belirleyen en önemli faktör. Bloglar, bir nevi dijital CV'lerdir. Blog yazmayan kişilere göre bir adım daha önde olmayın sağlayabilir. Bunu etkili kullanmak ve avantaja çevirmek blogcuların elinde. İçerik pazarlamayı öğrenin.













Blog yazmak isteyenlere 9 nasihat Blog yazmak isteyenlere 9 nasihat Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Mayıs 02, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.