Blogundan para kazanmak istemeyenlerin yapması gereken 5 şey

Pek çok insan blog yazarak para kazanmanın kolay olduğunu zannederek bu uğurda hiç bir ön hazırlık yapmadan, hiç bir zahmete katlanmadan bloglarını açarlar.

Hayal, bir an önce para kazanmak ve zengin olmaktır. Ancak bu şekilde hareket eden ayran gönüllü blog yazarları daima hüsrana uğrar ve bloglarını bir süre sonra kaderine terk ederler.

İşte size “Blogunuzdan para kazanmak istemiyorsanız yapmanız gereken 5 etkili adım”...

Bu nasıl bir yazı?

Bu soruyu bekliyordum. Bir şeyler ters gitti sanırım. Okumaya devam ederseniz beni daha iyi anlayacaksınız. Sözü fazla uzatmadan maddelerimizi sıralamaya başlıyorum.

1. Kopyaladığınız içerikleri kullanın.

Blogunuzu açtınız, gerekli hazırlıklar da olmadığına göre blogda yayınlanacak bir şeyler gerek. İnternet derya deniz bir bilgi okyanusu. Açın bir site kopyalayın gitsin.

Anlamı: Özgün içerik bir blog yazarı için en önemli pazarlama aracıdır. Eğer siz, başka blogların üzerinde saatlerini belki günlerini harcayarak hazırladıkları içeriklerini, sanki siz yazmışsınız gibi kopyalayıp aynen kendi blogunuzda yayınlarsanız, blogunuzdan para kazanmayı ve blogunuzu başarılı noktalara taşımayı unutun.

2. Yeterli zamanı blogunuza ayırmayın.

Blogunuzu iyi noktalara taşımak istiyorsunuz ve ayrıca blogunuzdan iyi paralar kazanmak istiyorsunuz. Ancak tüm bunlar olurken blogunuza çok zaman ayırmak istemiyor, girdiğiniz bir iki içerikle binlerce takipçiye sahip olmak istiyorsunuz. Blogunuzla bakışıp ziyaretçilerin size uğramasını bekleyin.

Anlamı: Eğer blogunuzla yeterince ilgilenmezseniz onu kaderine terk ederseniz, önce sizi ziyaretçileriniz bırakacak, sonra da arama motorları. Özgün içerik hazırlamak, takipçilerinizden gelen yorumları veya e-postaları okumak, cevaplamak, blogunuzun tasarımıyla ilgilenmek, başka blogları okumak, anlamak, blog dünyasındaki yenilikleri takip etmek, blogunuzu daha ilerilere taşımak için kafa yormak, blogunuza ayırmanız gereken zamanın sadece bir kaç maddesini oluşturuyor.

3. Düzenli yazı yazmayın.

Blogunuzdan para kazanmak için düzenli yazmanız, blogunuzu güncel tutmanız gerekmez. Aynı gün arka arkaya 6 içerik girip, blogunuza 4 ay hiç içerik girmeseniz de olur.

Anlamı: Aslında bu madde, birinci madde ile doğrudan alakalı. Blogunuzu güncel tutmanız ve belirli aralıklarla içerikler yayınlamanız çok önemlidir. Blogunuzu ilk açtığınızda elinizde pek çok içerik fikri vardır. Ancak bu fikirler zamanla azalabilir. Bu yüzden bir blog için en önemli şey olan özgün içeriklerinizi belirlediğiniz periyotlarda yayına almak çok önem arz eder. Örneğin elinizde hazırladığınız 5 içerik varsa ve siz bu içerikleri aynı gün yayına alıp bir daha 1 ay yazı yayınlamıyorsanız yanlış yoldasınız. Onun yerine bu 5 yazıyı 4 gün arayla yayına almanız size yeni içerikleri hazırlamanız için 20 gün gibi bir süre kazandırırken, okuyucularınız ve blogunuza reklam vermek isteyeceklere de güncel bir blog olduğunuzu gösterirsiniz.

4. Bencil Olun. Sadece kendi blogunuzla ilgilenin.

Blog sizin blogunuz, bir başkasının değil. O yüzden kendi blogunuzdan başka blogları okumayın, ilgilenmeyin, yorum bırakmayın. Başkalarının yazılarını paylaşmayın. Onlar sizinkini paylaşmadan, siz başkalarınınkini paylaşmayın.

Anlamı: Blogunuzu iyi noktalara getirmenin yollarından birisi de, diğer blogları takip etmek, içeriklerini okumak, onlarla ilgilenmekten geçer. Bu durum sizin ve dolayısıyla blogunuzun tanınmasına sebep olur. Yavaş yavaş blogunuzun ağını geliştirir ve farklı insanların da blogunuzdan haberdar olmasını sağlarsınız. Diğer blog yazarlarıyla ortak hareket edecek projeler oluşturabilir ve güzel işlere imza atabilirsiniz. Bu da blogunuzun kalitesini ve marka değerini arttıracak bir davranıştır.

5. Karmakarışık bir tema seçin.

Blogunuzdan para kazanacağınız için, etrafta ne kadar banner reklam olursa o kadar iyi, hatta bence içerikten çok onlara yer verin. Ziyaretçilerinizin gözüne gözüne reklamları sokun ki daha çok gelsinler, daha çok ilgilensinler. İçeriğinizi ikinci plana atın. Öncelik reklamlarınızda olsun.

Anlamı: Bir blog açtığınızda önceliğiniz hiç bir zaman temanız veya tasarımınız olmasın. Önceliğiniz daima ve daima içeriğinizle ön plana çıkmak olsun. Tasarım zamanla düzeltilebilecek, zamanla ilgilenilebilecek bir şey. Ufak tefek iyileştirmeler nasıl olsa yaparsınız. Hiç bir zaman blogunuza aldığınız reklamlar, içeriklerinizin önüne geçmemeli. Blogunuza gelen bir ziyaretçi içeriğinizi okumak için reklamlarla cebelleşmemeli. Dengesini çok iyi ayarlamalısınız. Bu şekilde olduğunda insanlar blogunuzu daha çok takip edecek ve önünüze farklı kapılar açılacaktır.

Tüm yukarıda saydığım maddeler sizin blogunuzdan günün birinde (hedefleriniz içindeyse) para kazanıp, kazanamayacağınızı belirler. Aynı zamanda blogunuzun uzun ömürlü olup, olmayacağını da belirler. Bloglarımızı hazırlarken hiç bir zaman unutmamamız gereken en önemli adım, içerik kalitemizden ödün vermeden, bol bol kaliteli ve yararlı olabilecek yazılar üretmek olmalıdır. Her zaman daha iyisini nasıl yaparım şeklinde düşünerek içeriklerimizin kalitesini 1 adım daha öteye taşımalıyız. Siz de blogunuzdan para kazanmak istemiyorsanız yapmamanız gerekenler konusunda kendi maddelerinizi veya önerilerinizi yorum olarak yazarsanız yazıya güzel bir katkıda bulunmuş olursunuz.

Yazı ve Yazar Hakkında:


Merhaba ismim Murat. Bu yazımı “Medya İstasyonu” için yazdım. 2 seneden fazladır Biraz Yazalım adlı bir blogum var. Biraz Yazalım’da Kitap, Çizgi Roman, İnternet, Doğa ve Çevre, İnternet ve Enerji kategorilerinde eşim ve babam ile birlikte güzel içerikler üretiyoruz. Herkesi blogumu incelemeye ve takip etmeye beklerim.

Blogumun adresi: http://birazyazalim.blogspot.com.tr

Facebook Sayfası: https://www.facebook.com/BirazYazalim
Blogundan para kazanmak istemeyenlerin yapması gereken 5 şey Blogundan para kazanmak istemeyenlerin yapması gereken 5 şey Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Nisan 22, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.