Psikolojik danışmaya ihtiyaç duyabilirsiniz

Hayatımız boyunca karşılaştığımız engelleri çoğu zaman tek başımıza aşmaya çalışıyoruz. Aşk acısı çekiyoruz, iş yaşamında sorunlar yaşıyoruz, hastalanıyoruz, yakınlarımızı kaybediyoruz.

Kısacası sosyal hayatta, aile yaşamımızda yaşadığımız psikolojik ve sosyal sorunları çoğaltmak mümkün. Böyle anlarda hayatı anlamsız, sorunları çözümsüz, kendimizi ise son derece çaresiz hissettiğimiz anlar oluyor.

Bizi son derece rahatsız eden ve hayattan zevk almamızı engelleyen sorunlar ile mücadele edebilmek için bir uzmandan destek almak çoğu zaman ikinci planda kalıyor.

Bizi rahatsız eden ve kendi başımıza çözemediğimiz sorunları sağlıklı bir şekildeçözümlere kavuşturmak için profesyonel bir destek almak kendimize dair yeni farkındalıklar oluşturacağı gibi, yaşamımıza yeni anlamlar da katacak.

İşte bu noktada büyük önem kazanan psikolojik danışmanlık, bireyin kendisiyle, çevresiyle barışık hale gelip üretken ve verimli olmasına yardımcı olacak.

Psikolojik danışmanlık gizlilik, güven ve mahremiyet sağlanmasını gerektiren, danışan merkezli bir süreç. Bu süreç, danışan ile danışman arasında kurulan psikolojik etkileşim ve ilişki ile başlar, danışmanlık sürecinin başarılı olması için gereken koşulların sağlanması oranında gelişir ve ilerler.

Psikolojik danışman, telkin ya da tavsiyelerde bulunmaktan ziyade danışanın daha önce farkında olmadığı duygu, düşünce ve isteklerinin bilince ulaşma süreci içinde, kendisini anlamasına ve geliştirmesine yardımcı olan bir misyon üstlenir.

Psikolojik danışmanlık, danışanların insanları, olayları ve olup bitenleri olduğu gibi görebilme olgunluğuna erişmelerine yardımcı olmak açısından günümüzde büyük bir önem taşıyor.

Hayatım nereye doğru gidiyor diye endişeleniyorsanız,

Kimseye anlatamadığınız fakat birileriyle paylaşmak gerekliliği hissettiğiniz duygu ve düşünceleriniz olduğuna inanıyorsanız,

Nasıl ders çalışacağınızı bilemiyorsanız,

Kendinizi daha iyi tanımak ve geliştirmek istiyorsanız,

Sorumluluklarınızı fazlasıyla yerine getirdiğiniz halde, başarısız olduğunuzu düşünüyorsanız,

Başarılı biri olmama rağmen şu an derslerde ya da çalıştığım işte zorluk çekiyorum diyorsanız,

Kendinize özgü mesleki bir alan seçmek ve hedeflerinizi net bir şekilde belirlemek istiyorsanız,

Hayatınızda bir şeylerin ters gittiğini ve hiçbir zaman düzelemeyeceğini düşünüyorsanız,

İnsanlarla daha etkili ve sağlıklı bir iletişim kurmak, duygularınızı net ifade etmek istiyorsanız,

Çoğu zaman moraliniz bozuk ve kendinizi üzgün hissediyorsanız,

Son günlerde aşırı derecede stresli ve kaygılıyım diyorsanız,

Bulunduğunuz ortama hala gerçek anlamda uyum sağlayamadığınızı düşünüyorsanız, bir psikolojik danışman ile görüşmeniz sizin için faydalı olabilir.



Psikolojik danışmaya ihtiyaç duyabilirsiniz Psikolojik danışmaya ihtiyaç duyabilirsiniz Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Şubat 14, 2014 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.