Blogculuk kolaya kaçarak yapılmaz

Blog yazarlığı ile ilgili faydalı olabilecek ve farklı bakış açısıyla okuyuculara sunduğum yazılara gelen yorumları önemsiyorum.

Zaman zaman saçma sapan yorumlar geldiği de oluyor. Blog yazarak para kazanmak gibi klasikleşmiş bir başlık ile alakalı yazıları okuyup hemen para kazanacağını sanan kişiler umduklarını bulamayınca bir anda sert bir tavır takınabiliyor.

Geçenlerde bir yazıma adı sanı belli olmayan birinden bir yorum gelmiş: "Misal sen, blog yazarak para kazanma konusu dikkatini çekmiş ve yazmak istemiş. Eee, hani para kazanma kısmı?  Kusura kalma, boş yere 10 dakika harcadım sitende."

Bu kişi "hani para kazanma kısmı?" diye soruyor. Kolay para kazanmanın yolunu bulamadı ya kızdı ve öfkeyle bu yorumu bırakıp gitti. Bu ve bunun gibi onlarca yorum aldığım zamanlar oldu.

İnsanda önce bir yorum adabı olmalı. Tanımadığımız kişilere nasıl hitap edilmesi gerektiğini hala bilmeyenlerimiz var. Yorum yazarken çoğu kritere dikkat edilmiyor. Bir anlık öfke ile yazılan, saçma sapan ifadeler barındıran yorumlar ile bir yere varılmaz.

Bu kafayla kaliteli ve para kazandıran bir blog oluşturmak hayal. Bunu akıldan çıkarmamak lazım.

Kolaycılıktan vazgeçilmeli

Kolaycılık, bu çağın en kronik sorunu. Her şeye bir anda sahip olma isteği, kaliteyi ve sürekliliği ciddi anlamda baltalıyor. Blog yazarlığı, para kazanmanın garanti yolu değildir.

Çalışırsanız, bağlantı kurar ve nitelikli içerikler üretirseniz zamanla bir noktaya ulaşırsınız. Öfkeyle kalkarsanız zarar ile oturursunuz. Bu yüzden atacağınız adımlara çok dikkat etmelisiniz.

Şu blog yazarak para kazanmak konusuna takılmayı artık bir kenara bırakmanın zamanı gelmedi mi?

Neden işin kolayına kaçmayı düşünüyoruz?

Öğrenemedikten sonra da neden karalama yoluna gidiyoruz?

Neden daha iyi bloglar oluşturmak için kafa yormuyoruz?

Neden kaliteli ve fayda sağlayıcı içerik üretmek için çalışmıyoruz?

Neden sabırlı bir şekilde, çalışarak bu yolda ilerlemiyoruz?

Neden başkalarının uzun zamanda, ciddi tecrübelere dayanarak öğrendiklerine bir anda sahip olma hevesindeyiz?

Neden meyve veren ağacı sürekli taşlamanın derdindeyiz?

Neden diğer blog yazarlarının ürettiği nitelikli ve fayda sağlamayı amaçlayan yazılara bu kadar öfke duyuyoruz?

Neden içerik üreticilerine saygı duymuyoruz?

Neden? ile başlayan ve sorulması gereken o kadar çok sorun var ki...

Devamını da tamamlamanız için size bırakıyorum.






Blogculuk kolaya kaçarak yapılmaz Blogculuk kolaya kaçarak yapılmaz Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Şubat 18, 2014 Rating: 5

1 yorum:

  1. İnsanlar sanıyorlar ki yazıda öyle bir somut şeyler var ki, okuyunca hemen para kazanıyorsun.Yazılar yol göstericidir, uygulayıp kazanmak kişinin elindedir.Teşekkürler yazı için

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.