Medya İstasyonu için 2014 düşüncelerim

2013 yılı, blog yazarlığı konusunda önemli tecrübeler edindiğim bir yıl oldu. Medya İstasyonu, Nisan 2013'te yayına başlamıştı. Aradan geçen sürede hatırı sayılır bir takipçi kitlesine ulaşmak bana blog yazarlığı serüvenimde önemli bir moral oldu.

2013'te blog yazmak, planlarım arasındaydı. Cesaretimi topladım ve blog yazmak için kendimi ciddi anlamda motive ettim. Amacım blog dünyasında kalıcı bir yer edinmekti. Kısa sürede bu amacımda önemli bir yol aldığımı düşünüyorum.

Aradan geçen sürede ürettiğim içerikler binlerce kişi tarafından okundu, yorumlandı. Bu benim en çok istediğim şeydi. Dikkat çekici içerikler ürettiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Yazdığım yazıların arama motorunda üst sıralarda çıkması, ziyaretçilerimin çoğunu organik bir şekilde arama trafiğinden almam, blogumu kısa sürede iyi bir seviyeye getirdi.

2014'te Medya İstasyonu'nun üzerine daha fazla düşeceğim. Medya İstasyonu'nun promosyonu, tanıtımı ve optimizasyon çalışmaları için neredeyse hiç çaba sarfetmedim. Tek önemsediğim şey özgün ve değerli olabilecek türden içeriklerdi. 2014'te farklı konularda daha fazla içerik üretmeyi ve tanıtım kısmına ağırlık vermeyi planlıyorum. Değinilmeyen ya da çok az değinilen konularda yine kendi bakış açımla fayda sağlayabilecek türden yazılar yazmaya devam edeceğim.

2014 yılında Medya İstasyonu'nun daha fazla kişi tarafından takip edilmesi için sosyal medya odaklı birtakım çalışmalar da yapmayı düşünüyorum. Facebook, Twitter, Google+, Pinterest gibi sosyal ağlarda daha fazla takipçiye ulaşmak için aktif olmayı ve içerik çeşitliliği oluşturmayı hedefliyorum.

Medya İstasyonu'nun birkaç aylık süreçte az sayıda içerik ile bir konuma gelmesinin en önemli nedeni kaliteli ve özgün içeriklerin yer alması. Gazeteci olduğumdan dolayı yazı yazmaya uzak biri değilim. Bu yüzden blog yazısı yazarken zorluk ve konu sıkıntısı çekmiyorum. Bence 2014 yılı, nitelikli ve özgün içeriklerin daha fazla önemseneceği bir yıl olacak.

Aslında blog çekilişlerine pek sıcak bakan biri değilim. Ben daha çok ürettiğim içerikler ile kişilere ulaşmayı düşünüyorum. 2013'te bir dönem blog çekilişi düzenleme gibi düşüncem vardı. Belki 2014 yılında blog çekilişi konusunda etkili adımlar atabilirim.

Medya İstasyonu yayına başladığından beri okuyucuları reklam bombardımanına tutmaktan kaçındım. 2014'te de aynı şekilde devam edeceğim. Göze batmayacak 1-2 Adsense reklamı blogda bulunmaya devam edecek. Bunun haricindeki gelir modellerini de yine okuyucular tarafından olumsuz karşılanmayacak şekilde uygulayacağım.

2014'ün tüm blog yazarları açısından üretken, paylaşımcı ve bol trafikli bir yıl olmasını diliyorum. Kaliteli, uzun soluklu ve profesyonel bakış açısı ile yazılan blogların artmasını temenni eidyorum.

2014, tüm blogculara şans getirsin...


Medya İstasyonu için 2014 düşüncelerim Medya İstasyonu için 2014 düşüncelerim Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Ocak 02, 2014 Rating: 5

3 yorum:

  1. Ne güzel düşünceler. Umarım 2014 sonunda değerlendirme yaptığınızda bu hedeflere ulaşmış olursunuz.
    Bol şans!

    YanıtlaSil
  2. Yorumunuz için teşekkürler. 2014 yılının tüm blogcular için üretkenlik dolu güzel bir yıl olmasını diliyorum.

    YanıtlaSil
  3. bu yıl en azından markalaşmak adına kendi alan adınıza geçiş sağlayabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.