Blogger sitelere com.tr uzantısı geldi

Bugün blogumu kontrol ettiğimde blogspot.com olan uzantısının blogspot.com.tr olduğunu fark ettim. Google, neden böyle bir uygulamaya geçti bilemiyorum.

Şu aşamada birçok blogger site sahibi de bu sorunun cevabını arıyor. Tahminlerime göre Google, ülkelerin domain uzantılarına göre blog hizmeti vermeyi planlıyor. Örneğin; Türkiye için com.tr ise Almanya için .de, Fransa için fr vb. gibi...

Bu durum birçok Blogspot uzantılı site sahibini şu aşamada memnun etmedi. Webmaster forumlarında bu konu ile ilgili şikayetler başladı. Çünkü Alexa ve PR değerleri taşıma işlemi sırasında değişti. Bu da rakamlara takılı olanlar için önemli bir problem.

Belki sırf Alexa rakamları ve PR değeri değişti diye uyuyamayan blog sahipleri bile olacak. Ancak bunda şu aşamada endişe edilecek bir durum olduğunu düşünmüyorum. Blogspot uzantılı olan ve com.tr uzantısı almış birçok blogun Alexa değerinin aynı rakamı taşıdığını gördüm.

Bu da yakın bir sürede tüm blogların değerlerinin normale döneceğinin bir işareti. Eğer sadece benim sitemde veriler farklı olsaydı belki endişe edilecek bir durum olabilirdi. Şu aşamada bir sıkıntı yok. Birkaç güne kadar düzeleceğini umuyorum.
Blogger sitelere com.tr uzantısı geldi Blogger sitelere com.tr uzantısı geldi Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Ocak 21, 2014 Rating: 5

6 yorum:

  1. PageRank veya Alexa değerlerinde bir değişiklik olmadı aslında. Zaten blogspot uzantılı sitelerin görünen pagerank değerleri hiç birinin gerçek değeri değildi ya neyse o ayrı bir mevzu.

    Benim canımı sıkan şey GFC'in çalışmaması. İnşallah bu konuya bir el atar Google yetkilileri. Yoksa blogspot.com com.tr olmuş, çok problem değil.

    YanıtlaSil
  2. Google'ın bu sorunu en yakın sürede gidereceğini umuyorum. Sitelerin verileri yakın zamanda normale dönecektir. GFC'ye gelince de belki bir güncelleme yapabilirler.

    YanıtlaSil
  3. Abi bide şöyle bir durum da var .Alexa Türkiye sıralamaları neden her bloğun 130.904

    YanıtlaSil
  4. Peki bu değişiklik özel etki alanı kullananlar için bir sıkıntı oluşturacak mı ? Bir değişiklik yapmamız gerekiyor mu ?

    YanıtlaSil
  5. Şu aşamada bir değişiklik yapmanıza gerek yok. Birkaç gün gözlemleyin.

    YanıtlaSil
  6. Farkedildi ki uzantı eklenmemiş. Hangi ülkeden girilirse o uzantı sona ekleniyor. Dolayısıyla BlogHocam'ın verdiği kodu kullanmakta zarar yok.

    http://bloghocam.blogspot.com/2014/01/blogspotcomtr-ile-gelen-problemler.html?showComment=1390919102921#c7948870055394104953

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.