Blog çekilişleri için 9 hediye önerisi

Blog çekilişleri, blogunun trafiğini artırmak isteyenlerin son yıllarda sıkça başvurduğu yöntemlerin başında geliyor.

Peki, blog çekilişi düzenlemek isteyen blog yazarları, bütçelerini sarsmadan blog çekilişi sonucunda ne tür hediyeler verebilir? İşte cüzdanınızı boşaltmadan düzenlediğiniz blog çekilişine katılanlara verebileceğiniz 9 hediye fikri...

Blog konunuz ile ilgili ürünler

Düzenlediğiniz blog çekilişi sonucunda blogunuzun konusu ile alakalı ürünler vermenizi öneriyorum. Bu tür hediyeler konunuz ile ilgilenen blog takipçilerinizin ve çekilişe katılan blog yazarlarının da hoşuna gidecektir. Örneğin; futbol konulu bir blogunuz varsa vereceğiniz hediye bir futbol topu, forma, krampon ya da maç bileti ya da futbol konulu kitap ya da dergiler olabilir. Bunları bütçeniz doğrultusunda çeşitlendirmek size kalmış. Blog konunuz ile alakalı hediyeler vermeniz, tematik bloglara ilgi duyan kişilerin sizin sadık takipçiniz olmasını sağlayacaktır.


Firmaların ürün ya da hizmetleri

Bloglara sponsor olan şirketlerin sayısı son yıllarda artmaya başladı. Blog sponsorlukları hem şirketler hem de blog yazarları açısından kazançlı bir çalışma olarak biliniyor. Sizin blog konunuz ile ilgilenen ya da hedef kitlenizin ilgisini çekebilecek ürünler ve hizmetler sunan markaların desteği ile çekilişler düzenleyebilirsiniz. Örneğin kozmetik ürünleri hakkında faydalı ve nitelikli yazılar yazdığınız bir blogunuz var. Kozmetik ürünü üreten ve satan markalar, doğru hedef kitleye ürün ve hizmetleri ile direkt ilgili bloglar üzerinden ulaşmayı tercih ettiği için sizin blogunuzu da dikkate alacaktır. "Benim blogumu hiçbir firma dikkate almıyor" diyorsanız siz şirketlere ulaşın. Ne kaybedersiniz ki? Aslında kaybedeceğiniz hiçbir şey yoktur. En fazla "Hayır" cevabı alırsınız. 

Kitaplar

Blog çekilişlerinde en çok verilen hediye türlerinden biri kitaplardır. Birçok blog yazarı düzenlediği çekilişi kazananlara kitap hediye ediyor. Siz de blogunuzun konusu ile alakalı kitapları ya da popüler kitapları hediye edebilirsiniz.Blogunuzun konusu ile alakalı ve her yerde bulunmayan bir kitap sunmanız daha etkili olacaktır. Örneğin edebiyat konulu bir blogunuz var. Düzenlediğiniz çekilişte az sayıda basılan ve piyasada kolayca bulunmayan bir romanı, öykü kitabını, edebiyat dergisini ya da şiir kitabını hediye etmeniz çekilişinize katılımı artıracağı gibi dikkat çekmenizi de sağlayacaktır.

Uzmanlık alanınız ile ilgili destek verebilirsiniz


Düzenlediğiniz blog çekilişi sonucunda fiziki anlamda bir hediye yerine farklı bir hediye vermeyi düşünüyorsanız çekilişi kazananların normalde belli bir ücret karşılığında alacağı hizmeti hediye edebilirsiniz.
Örneğin SEO, web tasarım ya da metin yazarlığı konusunda ciddi bir birikiminiz var ve ücret karşılığında kişilere destek sağlıyorsunuz. Bu donanımlarınızı blog çekilişinizde verebileceğiniz bir hediye olarak kullanabilirsiniz. Blog çekilişinizi kazananlara iyi metinler yazmak hakkında püf noktalar verebilirsiniz. Web tasarımda iyiyseniz ücretsiz özgün bir tasarıma sahip tema hediye edebilirsiniz. SEO konusunda yetenekleriniz varsa bu konuda sıkıntı yaşayanlara destek sunabilirsiniz. Unutmayın, size kolay gelen bir şey başkası için çok değerli ve faydalı bir ödül olabilir.

  
Hobi ürünleri, el emeği ürünler

Maliyeti az bir blog çekilişi için hobiniz doğrultusunda kendi yaptığınız ürünleri hediye olarak sunmanız yaptığınız çekilişe değer katacaktır. İnsanlar, özel yapım, seri üretim olmayan ürünlere ayrı bir önem verir. Bu da hem sizin hem de blogunuzun daima hatırlanması için etkili bir adım olacaktır. Örneğin örgü işleri ile aranız iyiyse düzenlediğiniz blog çekilişinde hediye olarak atkı, şapka ve eldivenden oluşan bir kombinasyon düşünebilirsiniz.

Hediye çekleri

Blog çekilişinizi kazananlara popüler mağazalarda geçerli olan belli bir tutarda hediye çekleri de verebilirsiniz. Vereceğiniz hediye çekleri, blog çekilişinizi kazanan kişilerin ihtiyacı olan ürünleri temin etmesi için iyi bir fırsat olabilir. Burada bütçenizi ve hediye çekinin hangi sektöre ait olduğunu belirlemeniz önemli. Moda konulu bir blog sahibiyseniz giyim mağazalarında geçerli olabilecek bir hediye çeki vermeniz hedef kitlenizin ilgisini çekecektir.

Para ödülü

Para ödüllü yarışmalara ve çekilişlere her zaman ilgi vardır. Blog çekilişinizi kazanan kişi ya da kişilere belirlediğiniz tutarda para ödülü de verebilirsiniz. Para ödülünü kazanan kişilerin hesaplarına belirlediğiniz tutarı yatırdıktan sonra ödül verme sürecini tamamlamış olursunuz. Para ödüllü blog çekilişleri çok fazla tercih edilen çekiliş türü değil. Para karşılığında alınabilecek ürün ya da hizmetleri sunmak daha faydalı olacaktır.

Blog reklam alanı


Eğer ciddi bir takipçi kitlesine sahip bir blogunuz varsa düzenlediğiniz blog çekilişi sonucunda kazananlara ödül olarak blogunuzda reklam yapmayı sunabilirsiniz. Bu ödül, kendilerini duyarmak ve daha görünür olmak isteyen blog yazarları için iyi bir fırsat olabilir. Reklam ödülü olarak banner reklam, tanıtım yazısı ya da sosyal medya paylaşımı gibi ödül türleri oluşturabilirsiniz. Unutmayın, internet ortamında ücretsiz reklam yapmanın, blogunu daha geniş kitleye tanıtmanın yollarını araştıran binlerce blog sahibi var. 

Misafir yazarlık ödülü

Blog trafiğiniz fazlaysa düzenlediğiniz blog çekilişini kazanan kişilere ödül blogunuzda misafir yazar olarak yer almaları ve bloglarını tanıtmaları konusunda bir fırsat sunabilirsiniz. Bu ödül, blogunu tanıtmayı düşünen kişiler için bir trafik kaynağı olabileceği gibi bir nevi ücretsiz reklam olarak da ilgi görecektir.

 
Blog çekilişleri için 9 hediye önerisi Blog çekilişleri için 9 hediye önerisi Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Ocak 02, 2014 Rating: 5

1 yorum:

  1. kolay gelsin engin yazını merak ettim okudum hoşuma da gitmedi diyemem. aslında gelir sağlayan bir çok blogcunun değinmek istediği konulardan birine sen el atmışsın. kita ve blog reklam konuları beni de cezbetti. bunun ile ilgili çalışmalarını merak ediyorum.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.