Hakkımda sayfası oluşturmak neden önemli?

Bir internet sitesi için belki de en önemli sayfalarından biri “Hakkımızda” sayfasıdır. Bu sayfada verilecek bilgiler, kullanıcıların site ve sitenin sahibi hakkındaki ayrıntılara ulaşabilmesine olanak tanır.

"Hakkımızda" sayfasının sadece kurumsal siteler için değil  her sitesi için gerekli olduğunu düşünüyorum. Kişisel web sitesi/blog sahipleri bu sayfayı "Hakkımda" şeklinde uyarlayarak yayınları ya da kendileri hakkında detaylı bilgileri okuyuculara sunabilirler. Böylece okuyucuların güvenini kazanmak için önemli bir adım atmış olurlar.

Konu blog olunca bu tür sayfaların daha çok önemsenmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü hala birçok blogun bir "Hakkımda" sayfası yok. Şu ana kadar ziyaret ettiğim bloglar arasında "Hakkımda" sayfasına sahip olan çok az bloga rastladım. Bu sayfaya sahip olanların da ayrıntılı ve nitelikli bilgilere pek fazla yer vermediğini gözlemledim.

Oysaki "Hakkımda" sayfası özgün ve fayda sağlayıcı bir blog yazısından bile daha önemlidir. Blog yazarının internetteki özgeçmişidir. Yaptıklarıdır, yapacaklarıdır. Bu sayfanın eksikliği blogun ve blog yazarının gelecekteki konumunu etkileyebilecek sonuçları doğurabilir.

Hakkımda sayfası neden bu kadar önemli?

-Blogunuzu ziyaret eden kullanıcılar ile bir bağ kurma ve sayfanızı ziyaret edenlere güven verme şansı yakalarsınız.

-Kullanıcıların blogunuzun ve sizin hakkınızdaki detaylara ulaşabilir.

-Bu sayfada daha önce yaptığınız işlerden de bahsetmeniz  tecrübelerinizden yararlanmak isteyenlerin size daha kolay ve net bir şekilde ulaşmasını sağlar.

-Bloglara ve blog yazarlarına sponsor olarak destek veren şirketlerin sizi dikkate almasını sağlar. Şirketler ismini cismini bilmedikleri, çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmadıkları kişiler ve bu kişilerin yayınları ile ilgilenmez.

-İlerleyen süreçte blogunuza gelebilecek reklam ve sponsorluk tekliflerinde önemli rol oynar. Sizin ve blogunuz hakkında bilgi sahibi olanlar güven kazandıkları takdirde sizinle işbirliği yapabilir.

-Ziyaretçiler, blogunuzun ve sizin ciddiyetinizi anlar.

-Bu sayfa hedef kitleniz hakkında yapacağınız bilgilendirmeler de sizinle ilgili hedef kitlenin direkt bağ kurmasını kolaylaştırır.

-"Hakkımda" sayfasında fotoğrafa yer vermek önemsenen bir yaklaşımdır. Ziyaretçilerin takip ettikleri blogun yazarını görmek istemesi doğaldır.

-Bu sayfada paylaşılan iletişim bilgileri size daha kolay ulaşılmasını sağlar.

- "Hakkımda" sayfası olmayan bloglar ciddi bir başvuru kaynağı olarak algılanmaz.

Hakkımda sayfası oluştururken bunlara dikkat etmelisiniz

-Samimi bir ifade kullanın. Hitap tarzınıza dikkat edin.

- Düzgün bir fotoğraf koyun.

-İletişim bilgilerinizi yazın.

-İmla kurallarına dikkat edin.

-Daha önceki iş tecrübelerinizden ve projelerinizden bahsedin.

-Blogunuzun amacından, vizyonundan bahsedin.

-Blog yazarlığı ile ilgili ilginç bir hikayeniz varsa kısaca değinin.

-Hedef kitlenizi kısa bir şekilde tanımlayın.

-Herhangi bir ödül aldıysanız belirtin.

-Katıldığınız kurslardan ya da eğitimlerden kısaca bahsedin.

-Hobilerinizden bahsedin.

-Sayfayı belli aralıklarla güncellemeyi ihmal etmeyin.

-Reklam kokan ve kendinizi öven ifadelere kesinlikle yer vermeyin.

-Kendinizi otorite olarak gösterecek ifadelerden de kaçının.

Unutmayın, blog yazarı ulaşılabilir ve görünür olmalı...

Blogunuzda bir 'Hakkımda' sayfası var mı? Yoksa kendinizi gizlemeyi mi tercih ediyorsunuz? Varsa bu sayfada hangi bilgilere yer veriyorsunuz?

Yorumlarınızı bekliyorum.













Hakkımda sayfası oluşturmak neden önemli? Hakkımda sayfası oluşturmak neden önemli? Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Aralık 27, 2013 Rating: 5

2 yorum:

  1. Ben bloga yazı yazmadan önce oluşturmuştum hakkımda sayfamı.Sayfada da ziyaretçilerin bilmeleri gerektiği kadar bilgi verdim :)

    YanıtlaSil
  2. Her blog yazarının 'hakkımda' sayfası oluşturması gerektiğini düşünüyorum. İyi bir dijital CV olacaktır.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.