Makale satın alanlar, bunlara dikkat!

Blog yazarak para kazanmak denilince akla ilk gelen kazanç yöntemlerinden biri de yazı yazarak para kazanmak. 

Son yıllarda özgün içerik denen kavram sayesinde web siteleri için hayati önem taşıyan yazılı içeriklere ihtiyaç daha da artmaya başladı. Belli ücretler karşılığında yazı yazan ya da yazı satın alanların oluşturduğu bu piyasada birçok kişi "SEO uyumlu, özgün makale hizmeti" vermeye başladı.

Bu işin püf noktalarını bilen, nitelikli ve okunabilir formatta yazılar yazanlar zamanla iyi bir noktaya ulaştı. İnternetten para kazanmanın yollarını araştıran ve daha önce doğru dürüst yazı yazmamış kişiler de yazarak para kazanıldığını görünce bu işe balıklama atladı.

Okuyucular unutuldu

Sonra ne mi oldu? Basit, okunmaktan sonra derece uzak, imla hatalarının dolu olduğu anlamsız yazılar ile muhatap olmaya başladık. Bu tür yazılar internetten para kazanma hevesinde olan fakat vizyon sahibi olmayan sitelerde yer almaya başladı. Ucuz iş yaptıranlar ve ucuz iş yapanlar durumdan memnundu. Çünkü siteleri günceldi ve içerik doluydu.

Peki, ya okuyucular?

Okuyucuların beklentileri çoğu zaman ticari kaygılar nedeniyle ikinci plana itildi. Halbuki bir web sitesinin büyümesi ve anlam kazanması okuyucu kitlesine sahip olmak ile doğrudan alakalı. Bunu hala idrak edemeyen kişilerin "kalite" adı altında bir şeyler yapmaya çalıştığı bir dönemdeyiz.

Okuyucunun nitelikli ve doyurucu bilgi ihtiyacını görmezden gelen "sözde SEO uzmanları, sözde makale yazarları" internetin içerik çöplüğü haline gelmesinde rol oynadı. Oynamaya da devam ediyorlar.

Kelimesi 1 kuruştan yazılan ve "100 kelime olsun 1 liramı alayım gideyim" tarzındaki yazılar bırakın fayda sağlamayı okunmaktan bile son derece uzak. Cümle kurmayı bilmeyen, imla kurallarına dikkat etmeyen, sürekli tekrara düşen, başlık nasıl atılır bilmeyen birçok kişi "makale hizmeti veriyorum" diye ortalıkta cirit atıyor.

Bu kişilerin yazılarını kaliteli bulanlar da "ucuza nitelikli iş yaptırdık" diye seviniyor. Yine bu kişiler Google sık sık algoritma değiştirince şikayet ediyor. Neden gerçekleri görmek istemiyorlar?

Google neden algoritma değiştiriyor? Daha kaliteli, uzun soluklu ve fayda sağlayıcı içeriklerin yer aldığı siteler ile çöp içeriklerin yer aldığı, kopya sitelerin birbirinden ayrılması için. Google'ın algoritmaları bir elek vazifesi görmeye önümüzdeki dönemlerde de devam edecek. Çünkü web sitesi/blog sayısı ve içerik sayısı hızla artıyor. Doğal olarak bir eleme yöntemi uygulanacak. Her sitenin arama motorunda üst sıralarda yer alma gibi bir şansı yok.

Eskimeyen içeriklere yatırım yapın

Hangi SEO tekniğini uygularsanız uygulayın okura yönelik içerik üretmeyi çalışmalarınızın odak noktasına koymazsanız uzun soluklu bir başarı elde edemeyeceksiniz. Okur odaklı faydalı makaleler her zaman ziyaretçi çeker. Yazıldığı tarih üzerinden yıllar geçse de o konu hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler tarafından aranır.

Eskimeyen ve faydalı olabilecek içerikler üreten kişiler ve siteler her zaman kazanacak. İnternet tabanlı projelerinizde yol haritanız bu olmalı.

Ucuz yazılar yazdırarak alabileceğiniz yol en fazla bir arpa boyudur. Halbuki uçsuz bucaksız bu internet dünyasında siz ileriye yönelik gerçek adımlar atmalısınız.

Bu yüzden profesyonel ve işini hakkıyla yapan içerik yazarları ile çalışmayı tercih edin.

Birkaç lira fazladan vermek sizi batırmaz.





Makale satın alanlar, bunlara dikkat! Makale satın alanlar, bunlara dikkat! Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Kasım 24, 2013 Rating: 5

4 yorum:

  1. Gercekci ve gozlemci bir yazi. Cok yerinde ve manali. Ben de bir yazimla katilimda bulunmak istiyorum:
    Freelance Nedir? http://www.fuzyonblog.com/2013/02/28/freelance-yazar-nedir/
    Esenlikler
    Fatos Simsek
    www.fuzyonblog.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, yine harika bir yazı çıkarmışsınız. İmla ve noktalama yerli yerinde, kullanılan deyimler konuyla uyumlu, sözcük öbekleri mükemmelen oturmuş. Bilgi acısından da oldukça doyurucu. Diğer yazılarınız gibi kaliteli ve nitelikli. Kaleminize ve yüreğinize sağlık.

    Not: Satış ortaklığı ile alakalı yazı yazmayı düşünüyor musunuz? Bloğunuzda bu konuya hiç rastlamadım, ondan soruyorum. Sağlıcakla...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yorumunuz için teşekkürler Meltem Hanım. Okurların yorumları benim için çok önemli. Her bir okuru, takipçimi gerçekten önemsiyorum. Ben blog yazarlığının daha kaliteli bir şekilde yapılmasını gönülden istiyorum. Fırsat buldukça kaliteli ve faydalı olabilecek türden yazılar yazmaya çalışıyorum. Aslında yazmak istediğim çok konu var. Bu konular arasında satış ortaklığı ile ilgili yazılar da var. İçerik planım uzun zamandır hazır. İş yoğunluğumdan dolayı maalesef her gün yazamıyorum. Zaman içinde blog yazılarını daha da çeşitlendireceğim. Farklı ve yeterince değinilmemiş konuları da işleyeceğim. Yazılarımı takip ettiğiniz için teşekkürler. Facebook ve Twitter hesaplarında da paylaşımlarda bulunuyorum.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.