Evlilik hazırlığındaki blog yazarlarına öneriler

Evilik hazırlığı süreci birçok kişinin adeta bir kabusu. Bu süreci en kısa zamanda daha az stres ve sıkıntı ile atlatmaya çalışmak bazen yanlış kararların verilmesine de neden olabiliyor.

Evlilik hazırlıkları süreci benim için çok önemli bir tecrübe oldu ve gayet verimli geçti. Evlilik hazırlıkları yaparken eşya seçim sürecinde her ayrıntıyı eşim ile birlikte düşündük, planladık. Kullanışlı ve evi boğmayacak türden eşyalar seçmeye özen gösterdik. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Şu ana kadar satın aldığımız eşyalar ile ilgili herhangi bir hoşnutsuzluk, problem yaşamadık.

Ev eşyası seçmek gerçek meşakkatli bir süreç. Bir sürü mağaza geziyorsunuz. Bütçenize en uygun ve işlevsel olan ürünleri seçmeye gayret ediyorsunuz. Yoruluyorsunuz, canınız sıkılıyor, sinirlerinize hakim olamıyorsunuz "bir an önce bu süreç bitse de kurtulsak" dediğiniz çok anlar oluyor.

Bu işler böyle işte. Zahmet çekmeden, koşmadan, yorulmadan bir şeyler olmuyor. "Armut piş, ağzıma düş" demek yanlış. Evlilik süreci de evlilik gibi müşterek kararlar eşliğinde geçirilen yorucu, keyifli ve eğlenceli bir dönem aslında. Yeter ki yapılanlardan zevk alınsın.

Bu yazıyı okuyanlar arasında evlilik hazırlıkları yapan arkadaşlar olabilir. Onlara bu süreci keyifli bir şekilde atlatmaları için birkaç küçük öneride bulunmak istiyorum.

Araştırmayı, en uygun fiyatlar ile kaliteli ürünler satın almayı kendinize ilke edinin.

Satın alacağınız ürünler ile ilgili internetten ön araştırma yapın. Blog yazılarını, ürünü kullanan kişilerin deneyimlerini okuyun.

Evinizin her odası için en çok gerekli olan eşyaların listesini yapın. (Örneğin mutfak için alınacaklar, banyo için alınacaklar, oturma odası için alınacaklar vb.)

Daha uygun, kaliteli bir ürünü satın almak için gezmeyi, dükkanları dolaşmayı gözünüzde büyütmeyin.

İstanbul'da yaşıyorsanız çok uygun ve birbirinden farklı modelde birçok ev eşyası bulabilirsiniz. İstanbul, bu işin piyasası konumunda. Yeter ki "biz bu süreci az maliyetli ve kaliteli bir şekilde atlatacağız" diyebilin.

Çoğu erkek eşi ile alışveriş yapmayı pek sevmez. Nedeni ise eşlerinin çok fazla vakit harcadığı, dükkan dükkan dolaştığı ve kolay kolay bir şeyi beğenmediği düşüncesidir. Her şeyi bir yerden almak, bütçeyi kısa sürede tüketmek, sinirleri germek, evlilik sonrası borç yükü ile uğraşmak daha ciddi sorunları beraberinde getirebilir. Aman dikkat...

Her ikiniz de hafta içi çalışıyorsanız ev eşyaları bakma sürecini hafta sonuna bırakın. Hafta sonu tatiliniz 2 gün ise 1 gün sizin için yeterli olacaktır. Diğer günü de kendinize dinlenme ve birlikte vakit geçirme zamanı olarak ayırmalısınız.

Eşya satın alacağız, evimizi düzeceğiz diye kendinizi harap etmeyin. Sinirleriniz gerilmemeli.  Gezin birkaç parça bir şeyler alın, aldıklarınızı not edin. Sonra kalan zamanı kendinize ayırın.

Bu süreç gerçekten hassas kırıcı olmamaya özen gösterin. Her şey gelip geçici. Evlendikten sonra hepsi bir hayalmiş gibi gelecek ve birbirinize şu soruyu soracaksınız "bunların hepsini biz mi yaptık?" ve kendinizle gurur da duyacaksınız. Hatta sizden sonra evlenecek olan çiftler sizden birtakım fikirler ve öneriler de isteyecek.

Oturma odası dekorasyonunu ayrı önemseyin

Evinizde uyku zamanları dışında en çok vakit geçireceğiniz ortam oturma odası olacaktır. Burası için kullanışlı ürünleri seçin.

Bu kapsamda şık bir televizyon ünitesi, köşe koltuk takımı ve şık bir orta sehpa ve odaya farklı bir hava katacak duvar rafları işinizi fazlasıyla görecektir. Seçim yaparken internetteki tv ünitesi modelleri hakkında incelemeler yapabilir ve eviniz için uygun olabileceğini düşündüğünüzü satın alabileceğiniz gibi mobilyacıya da yaptırabilirsiniz.


Oturma odanıza ebat bakımından uyacak bir hazır tv ünitesi modeli satın almanız daha mantıklı. Hem teslimat zamanı hem de fiyat açısından. Bazı durumlarda sipariş usulü yaptırdığınız tv ünitesi hoşunuza gitmeyebilir ve çok daha pahalıya gelebilir.

Biz tv ünitesini ve köşe koltuk takımını sipariş usulü yaptırmıştık ve ciddi işçilik hataları vardı. Sonra yeniden yapılmak zorunda kaldı. Orta sehpa seçimininde ise bir yapı marketten demonte olarak satılan bir ürünü tercih ettik. Kendimiz montajını yaptık. Bir problem yaşamadık. Çok işlevsel bir ürün.

Siz siz olun bu konuda çok dikkatli olun. Mobilyalarınızı sipariş usulü yaptırmayı düşünüyorsanız bu işi üstlenecek kişilerde ciddi güvenceler alın.

Tv ünitesi, kitaplık, çalışma masası, duvar rafları ve diğer modern mobilya ürünleri için www.dekorister.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.








Evlilik hazırlığındaki blog yazarlarına öneriler Evlilik hazırlığındaki blog yazarlarına öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Kasım 21, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.