Blog yazarak para kazanmak hayal değil

Blog yazarısınız ve belli konularda düzenli olarak özgün yazılar yazdığınız blogunuzun size para kazandırmasını gerçekten istiyorsunuz. Peki, bunu nasıl başaracaksınız?

Blog yazarak para kazanmak, hayal değil. Öyle her yerde anlatıldığı gibi kolay da değil. Bunun için önce düzenli çalışmak, emek harcamak, bir network oluşturmak ve değer yaratmak gerekiyor.

Bu yüzden blog yazarak para kazanmanın inceliklerini anlatan sözde kazanç sitelerine, e-kitaplara itibar etmemenizi öneriyorum. Deneyerek, araştırarak, başarılı olmuş örnekleri inceleyerek bir noktaya varmalısınız.

Blog yazarak para kazanmanın inceliklerini anlatan o sitelerin sahipleri işin püf noktasını bilseydi şimdi hepsi birer internet zengini olurdu. Maalesef çoğu blog yazarlığı hakkında sağlıklı bilgilere sahip değil. Açtıkları o sözde kazanç sitelerinin anahtar kelimeler vasıtasıyla birkaç lira Google Adsense reklamı getirmesine bel bağlamış durumdalar. Senede 1-2 kez Adsense'den aldıkları birkaç lira ile kendilerini "blog gurusu" ilan edenlerden uzak durun.

Çıkışı kendinizde aramalısınız. "Armut piş, ağzıma düş" mantığı ile hareket ederseniz bir yere varamazsınız. Öncelikle blogunuzun içeriği ile fayda sağlamayı, yeni bağlantılar edinmeyi önemsemelisiniz. Sürekli araştırma, geliştirme içinde bulunmanız shedeflerinize ulaşmanız için büyük katkı sağlayacak.

Eğer iyi bir yazarsanız, yazdıklarınız okunuyor ve ilgi çekiyorsa en önemli aşamayı başarı ile geçmişsiniz demek. Sizin blogunuzda yazdıklarınızdan faydalananlar, yeni bilgiler öğrenmek için sitenizi daha çok ziyaret edecek. Sadece ziyaret etmekle kalmayacaklar, yazılarınızı sosyal ağlarda paylaşacaklar, sizleri çevrelerindeki kişilere tavsiye edecekler. Ya sonrası? Gelelim en can alıcı noktaya...

Blogunuzdan nasıl para kazanacaksınız?

Blogunuz popülerleştikçe arama motorunda daha üst sıralarda listelenmeye başlayacaksınız. Daha fazla trafik çekeceksiniz. İçerikleriniz ile benzer olan Google reklamları daha fazla tıklanacak. Kaliteli bir siteye sahip olduğunuz için daha fazla tanıtım yazısı alacaksınız. Banner reklam vermek, çekiliş sponsoru olmak isteyenler çıkacak. Bitmedi, size belli konularda ücretle yazılar yazdırmayı talep eden kişiler ya da şirketler de olacak. Tüm bunların yanında danışmanlık teklifleri  alabilir, seminerlerde ve panellerde konuşmacı olarak da boy gösterebilirsiniz.

Blog yazarak para kazanmak, sadece Adsense reklamı yayınlamaktan ibaret değil. Sizin çabalarınız da önemli. Kazançlarınızı artırabilir ve çeşitlendirebiliriz.

Formülü burada: "Gerçekten istikrarlı bir şekilde çalışmak, değerli içerik üretmek ve bağlantılarınızı artırmak."





Blog yazarak para kazanmak hayal değil Blog yazarak para kazanmak hayal değil Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Kasım 18, 2013 Rating: 5

5 yorum:

  1. Evet size katılıyorum. Blogdan para kazanmak, sadece reklam yayınlayarak olmuyor. Örneğin ben, bloğuma gelen yazı tekliflerine inanın artık yetişemez durumdayım ve fena olmayan kazançlar da elde ettiğimi söyleyebilirim. Dediğiniz gibi yazma becerilerinizi kanıtlamanız için biraz sabırla emek harcamanız lazım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba evde yazar başlangıç için küçük bı tavsiyeniz olabilir mi...

      Sil
    2. ne yazmak gerekiyor?

      Sil
    3. Özgün ve değerli olabilecek türden içerikler.

      Sil
  2. EVET BENDE KATILIYORUM CİDDİ BİR ÇALIŞMA ŞART BANA GELEN TEKLİFLERE BENDE YETİŞEMİYORUM VE BU ÇABALARIMIN SONUCU BUNU BİLİYORUM...

    Çok güzel bir yazı

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.