10 soruda makale yazarlığı

Makale yazarlığı, son yıllarda internetten para kazanma yolları arasında en çok öne çıkanlardan biri. Yazı yazarak para kazanmak, birçok kişi için cazip bir yöntem olsa da bu işin de birtakım gereksinimleri var.

Kalemine ve kendine güvenen, yazmayı gerçek anlamda seven birçok kişi ek iş olarak ya da tam zamanlı makale yazarlığı yaparak hatırı sayılır paralar kazanabiliyor. Bu kişilerden biri de siz olabilirsiniz.

Bu yazımda makale yazarlığı yapmak ve makale yazarak para kazanmak isteyenler ve bu konu hakkında yeterli bilgisi olmayanlar için faydalı olabilecek bilgilere yer vermek isiyorum.

Makale nedir?

Herhangi bir konuda, bir görüşü, bir düşünceyi savunmak ve kanıtlamak için yazılan yazılara makale denir. Makaleler genellikle gazete ve dergilerde yayınlanan yazılar olarak da bilinir. Bir gerçeği açıklamak, bir konuda görüş ve düşünceler öne sürmek ya da bir tezi savunmak, desteklemek için yazılan yazılar makale olarak değerlendirilir.

Makale yazarı nasıl olunur?

Öncelikle yazmayı, araştırmayı sevmelisiniz. Yazacağınız makalelerin anlam bütünlüğüne sahip olması, fayda sağlayıcı içerikler barındırması, kolay bir şekilde okunması çok önemlidir. İmla hataları bulunan, okuyucuyu sıkacak türde ifadeler barındıran, fazlasıyla reklam kokan ve çok uzun olan makaleler makale yazan kişilerin gelecekte iş almasını engelleyebilir. Yazma eyleminden gerçek anlamda keyif alamazsanız uzun vadeli ve nitelikli bir makale yazarı olmanız zordur.

Makale nasıl yazılır?

Makale yazmak için öncelikle bir konu belirlemek gereklidir. Belirlenen konu ile ilgili birtakım araştırmaların yapılması, yazım sürecinde yararlanılacak kaynakların toplanması önemlidir. Sonraki aşamada uygun bir ortamda imla kurallarına dikkat ederek başlık, giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinin yer alacağı yazım süreci başlar.

Makale ne kadar sürede yazılır?

Bir makale 10 dakika da yazılabilir. 2-3 saatte de. Burada belirleyici unsurlar yazarın konuya hakim olması, konunun derinliği ve yazı için istenen uzunluktur.

Makale teslim etmeden önce nelere dikkat etmek gerekir?

Makale yazarları, yazılarını tamamladıktan sonra mutlaka son kontrollerini yapmak durumundadır. Makalelerde gözden kaçan hatalar (yazım yanlışları, anlam bozuklukları, uyumsuz başlık) olabilir. İşi veren kişiye eksiksiz, hatasız teslim edilen makaleler gelecek makale siparişleri için önem taşımaktadır.

Makale yazarak nasıl para kazanılır?

Makale yazarak para kazanmak, yazılan makalelerin belli adet ya da ücret karşılığında ihtiyaç sahiplerine satılması ile gerçekleşir.

Makaleleri kimler satın alır?

Yazdığınız makaleleri satın alacak geniş bir kitle mevcuttur: Web sitesi sahipleri, şirketler, ajanslar, gazeteler, dergiler vb.

Makalelerin fiyatı neler belirler?

Makalelerin fiyatını belirlemede en çok kullanılan kriteler kelime sayısıdır. 100 kelimelik bir makale ile 1000 kelimelik bir makalenin fiyatı doğal olarak farklı olacaktır. Kaliteli makale yazmak ciddi bir zaman ve emek isteyen uğraş olduğundan dolayı yazarların fiyat tarifesi de değişiklik gösterecektir.

Makale yazarak ne kadar para kazanılır?

Makale yazarak kazanacağınız para değişkendir. Yazacağınız makale sayısına, makale başı ödenecek ücrete göre değişir. Makale yazarlığını tam zamanlı olarak yapanlar ortalama 1000-3000 TL arası bir meblağ kazanabilir. Ek iş amaçlı yapanlarda kazanç ortalama 200- 500 TL arası olabilir. Kazançlar, yazarın performansına ve kendisine sipariş verilen makale adetine göre değişiklik gösterebilir.

Makale ücretlerinin ödemesi nasıl yapılır?

Makale yazarları yazdıkları makaleleri alıcıya teslim eder. Alıcı, makaleleri inceledikten sonra anlaşılan ücreti EFT, havale, paypal ya da şans oyunları hesaplarına yatırır.
10 soruda makale yazarlığı 10 soruda makale yazarlığı Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Ekim 09, 2013 Rating: 5

5 yorum:

  1. Bence ,yazı hangi ajanslar ya da web sitelerinin makale aradığına dair linkler verilseymiş daha da iyi olurmuş.

    YanıtlaSil
  2. Merhaba güzel bir paylasım olmus paylasım icin tesekkür ederim,makale yazmak gercekden arastırma ve analiz gerktiren bır iş sanıldıgı gibi kolay bir is degil,cogu makale alıcıları maklelerin hakkını vermirlar,100 kelimede 50 kurus gibi cüzzi rakamlar malesef emege saygı yok..

    YanıtlaSil
  3. Makale yazarlığı her fiyattan alıcı bulabilen bir meslek. Ben kelimesini 1 kuruşa yazdırıyorum mesela

    YanıtlaSil
  4. Makale yazdırırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus yazıların orjinal içeriği olmalıdır. Yazarlarınızı hem uyarın hem de yazıları takibe alın, alıntı içerikler canınızı çok sıkar unutmayın.....

    YanıtlaSil
  5. Faydali bir yazi olmus, emeginize saglik. Sadece maddiyata dayali logculuk yayginlasmis durumda.. Ozgunluk ve kaliteli icerikten cok ilgi alanlari ve reklama yonelmis durumda. Ben tamamen sektore yonelmis bloglari daha yapay buldugumu itiraf etmeliyim :)
    Saygilar.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.