Sosyal SEO önem kazanacak

Sosyal medya siteleri ile arama motorları arasında ciddi bir ilişki olduğunu birçoğumuz biliyoruz. Arama motoru sıralamasında daha iyi bir yer kapmak için bu ilişkinin inceliklerini çözmek gerekiyor.

Google, son yıllarda algoritmalarında birçok değişikliğe gitti. Bu değişiklikler, arama motoru optimizasyonu için yapılan çalışmaların da her seferinde değiştirilmesine neden oldu. Eskiden webmaster'lar arasında kabul gören bazı önemli SEO teknikleri, artık kullanılmıyor.

Arama motoru optimizasyonunda ve sosyal medyada başarı için artık kullanıcı tercihlerini ve davranışlarını göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Arama motorlarının sosyal paylaşım sitelerine verdiği önem arttıkça "Sosyal SEO" kavramı da öne çıkmaya başladı. Bu yüzden Tweetlere, Facebook beğenilerine, Google+ iletilerine, Linkedin paylaşımlarına ve bize gelen tüm yorumlara daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor.

Çünkü içeriklerimiz paylaşıldıkça internet ortamında daha görünür hale geliyor.

Peki sosyal medyadan SEO anlamında gerçek anlamda fayda sağlamak için nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

-Web sitelerimizi/bloglarımızda ziyaretçilerimizin sosyal medya platformlarında kolayca paylaşımda bulunabilmeleri için sosyal medya araçları sunmayı unutmamız lazım. Hala sosyal medya paylaşım butonları olmayan web siteleri/bloglar var.

-Google+ her ne kadar diğer sosyal ağların gerisindeymiş gibi görünse de bence en etkili platformlardan biri. Kullanımı kolay. Gözü yormuyor. Düzenli olarak paylaşımlar yapılırsa ve bu platformda aktif olunursa olumlu geri dönüşler alınabilir.

Özellikle her blog yazarının mutlaka bir Google+ profili olmalı. Bu profilin eksiksiz olarak doldurulması ve aktif olarak kullanılması çok fayda sağlayacak. Google+ 'da ilgi alanlarınıza ya da blogunuzun konusuna uygun olan gruplara üye olursanız network'ünüzü genişletebilirsiniz. Tematik gruplardan iyi geri dönüşler aldığımı söylemeliyim.

-Ziyaretçilerinizin site içeriklerini kendi Google+ hesaplarında paylaşması da sizin için önemli bir unsur. Bunun için paylaşılabilir, değerli içerik üretmeniz gerekiyor. Ziyaretçilerinizi paylaşmaya teşvik edin. Google+ 'da binlerce kişinin çevrelerinde olan, etkili profiller var. Bu profilleri takip edin.

-Facebook ve Twitter profillerinizden web sitenize/blogunuza bağlantı vermeyi unutmayın. Sosyal medya profillerinizi eksiksiz olarak doldurmaya özen gösterin. Bu size profesyonel bir izlenim katmak açısından önemli. Profilinizde link gören ziyaretçiler web sitenizi/blogunuzu ziyaret etmek isteyecektir.

-Geleneksel içerik optimizasyonu çalışmalarını sosyal medyada da ihmal etmeyin. İçerikleriniz, arama motorlarında bulunabilecek türde hazırladığınız gibi olmalı. İlgili anahtar kelime kullanımını abartıya kaçmadan sürdürün. 140 kelimelik bir tweet'teki etkili anahtar kelimeler gözlerin size çevrilmesini sağlayabilir.

-Doğal SEO tekniklerinden yana olun. Kısa sürede yükselmenizi sağlayacağı iddia edilen birtakım SEO paketlerinden uzak durun. Değerli içerik üretimini odak noktanıza koyun.


Sosyal SEO önem kazanacak Sosyal SEO önem kazanacak Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Eylül 13, 2013 Rating: 5

1 yorum:

  1. Değerli içerik üretimi oluşturulacak içeriğe değer verilmesiyle ortaya çıkacağı kesin. Yani içerik üretiminde aceleci ve baştan salmacı bir tutum izlenmeden sabırlı bir görüntü çizmeliyiz.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.