Sayfa gösterim sayısını nasıl artırabilirsiniz?

Blogunuzun sayfa görüntülenme sayısından memnun musunuz? Sayfa gösterim sayısını artırmak için neler yapılabileceği hakkında fikriniz var mı?

Bu yazımda bloglar için aslında yeterince önemseyen sayfa gösterim sayısını nasıl arttırabileceğiniz hakkında birtakım bilgiler vermek istiyorum.

Sayfa görüntüleme sayısı, görüntülenen sayfaların toplam sayısı olarak ifade ediliyor. Tek bir sayfanın yinelenen gösterimleri de sayılıyor. Blogunuzu ziyaret eden kullanıcılar her sayfa yenileme isteği gönderdiğinde sayfa görüntülenme sayısı birer birer artar.

Sayfa görüntülenme sayısının artması, ziyaretçilerinizin blogunuz ile ne kadar ilgili olduğunun da bir göstergesidir Sayfa görüntülenme sayısı arttıkça blogunuzu ziyaret edenlerin blogunuzdan hemen çıkma oranları da düşüşe geçecektir.

Google Analytics sayesinde bu verileri anlık, günlük, haftalık, aylık ve yıllık olarak görüntülemeniz mümkün. Bu yüzden blog sahiplerinin bloglarına mutlaka bir Google Analytics İzleme Kodu eklemelerini tavsiye ediyorum.

Sayfa gösterim sayısını artırmak ve blogunuzdan hemen çıkma oranını düşürmek için neler yapabilirsiniz?

Konuyla ilgili diğer yazıları da gösterin

Blogunuzu ziyaret eden bir ziyaretçi okuduğu yazıyı faydalı bulursa o konu hakkında yazılmış diğer yazıları da okumak isteyecektir. Bu da ziyaretçinin doğal olarak blogunuzda daha fazla vakit geçirmesine katkı sağlayacaktır. Blogunuzda kullanacağız birtakım eklentiler ile  benzer yazıları göstermek sayfa gösterim sayısını artıracağı gibi hemen çıkma oranını da düşürecektir.

Sizin blogunuzda hala bir ‘Hakkımda’ sayfası yok mu?


Cevabınız "evet" ise en kısa zamanda kendiniz ile ilgili bir sayfa oluşturmanızı öneriyorum. Kendinizle ilgili bilgilerin yer aldığı bir sayfa ziyaretçilerin ilgisini çekecektir. Blogunuzdaki yazıları beğenen, yorumlayan ziyaretçiler sizi daha yakından tanımak isteyecektir.

"Hakkımda" sayfası ziyaretçilerin orayı ziyaret etmesini sağlayacağı gibi sayfa gösterim sayınızda artışı da sağlayacak. Medya İstasyonu'nunda oluşturduğum "Hakkımda" sayfasını ziyaret eden birçok kişi var. Hatta bu sayfa sayesinde benimle yüzyüze görüşmek, fikir alışverişinde bulunmak isteyen kişiler de çıktı. Bence çok faydalı ve etkili. Mutlaka deneyin.

"Popüler Yazılar - Seçme Yazılar" eklentisi kullanın

Blogunuzun sayfa gösterim sayısını artırmak için kullanabileceğiniz bir diğer eklenti de "Popüler Yazılar" eklentisi olmalı. Blogunuzdaki en iyi yazıları, en çok okunan yazıları yan tarafta ziyaretçilerinize göstermek etkili bir yöntem olacaktır. Medya İstasyonu'nun sağ tarafında "Popüler Yazılar" eklentisini görebilirsiniz. Bu eklenti sayesinde yazılarım daha fazla okundu. Dolayısıyla arama motorunda da hedef anahtar kelimelerde üst sıralarda yer almaya başladı.

Yazılarınıza yapılan yorumlar önemli

Yazılar kadar yazıların altına yazılmış yorumları da okumayı seven birçok insan var. Eğer ziyaretçilerinizi yazınıza yorum yapmayı ikna edebilirseniz insanlar bu yorumları okumaya gidecektir. Blogunuza yorum yapanlar yorumuna için verilecek cevapları okumak için tekrar sitenizi ziyaret edecek.

Ben Medya İstasyonu'ndaki yazılarıma yapılan yorumları ciddi anlamda önemsiyorum. Okur yorumları benim için son derece önemli. Yapılan yorumlara cevap yazıyorum. Bu aynı zamanda ziyaretçilerinizi de önemsediğinizin somut bir göstergesi.  Sayfa gösterimini artırmak için ziyaretçilerinizi yorumculara dönüştürmek önemli.

Blogunuzundan dışarıya giden linkleri kaldırın ya da azaltın


Buna belki birçoğunuz sıcak bakmayacaksınız ancak dışarıya giden linkleri kaldırmanız ya da azaltmanız ziyaretçilerin sitenizde daha fazla zaman geçirmesini, yazılarınızın daha fazla okunmasını sağlayacak. Dışarıya giden linklerin fazla olduğu sitelerde ziyaretçiler çok fazla durmuyor.

Ziyaretçilerin blogunuzdan/ sitenizden nasıl ayrıldığını hiç merak ettiniz mi?

1- Geri düğmesine basarak ayrılmak
2- Adres çubuğuna başka bir web sitesinin/blogun ismini yazarak ayrılmak
3- Tarayıcının arama kutusuna bir arama terimi yazarak ayrılmak
4- Web tarayıcısını kapatarak ayrılmak
5- Sayfanızdaki reklama veya advertorial linklere (tanıtım yazıları vb.) tıklarak ayrılmak
6- Sitenizdeki içeriklerde dışarıya verdiğiniz bağlantıya tıklayarak ayrılmak

İlk 4 maddeyi  denetim altında tutmak için yapabileceğiniz bir şey yok. Bunları kontrol etmeniz mümkün değil. Son iki maddeyi kontrol etme şansınızın olduğunu söyleyebilirim. Blogunuzdaki/sitenizdeki  reklamları ve dış bağlantıları mümkün olduğunca azaltın.

Bu yöntem sayfa gösterim sayınızı artırmak için ve blogunuzdan/sitenizden hemen çıkma artırma oranını azaltmak için uygulayabileceğiniz faydalı bir yol.
Sayfa gösterim sayısını nasıl artırabilirsiniz? Sayfa gösterim sayısını nasıl artırabilirsiniz? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Eylül 16, 2013 Rating: 5

17 yorum:

  1. Dışarı çıkış yapılan linkleri azaltın kısmını oldukça beğendim, bir çok sitede bu bilgi verilmiyor. Teşekkürler....

    YanıtlaSil
  2. Benim blogger gösterim sayım 400'lerdeyken şablon değişikliği sonrasında birden 0'a düştü. Problemin ne olduğunu anlayamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,profilinizden blogunuza gittim.Dinamik görüntüler şablonunun eksiklerinin çok olduğunu bir bloga okumuştum.Eğer ki kastettiğiniz şablon buysa.Ayrıca ben de pek sevemedim nedense.

      Sil
    2. Blog yazarlarına her zaman sade ve yazıyı öne çıkaran şablonları tercih etmesini öneriyorum. Dinamik şablonları pek sağlıklı bulmuyorum. Kendi blogumda da en basit temalardan birini kullandım. Benim için yazılarımın öne çıkması ve rahat bir şekilde okunması önemli.

      Sil
  3. haklısınız bakın bende de yazıların önemi var buyrun http://81ysn81.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  4. çok yardımcı oldunuz teşekkürler :)
    benim sitem ilginizi çekebilir :
    http://mehmetkadioglu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Blogumuz google da tam adresini yazmadan gözükmüyor. Ne yapmalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meta tag ayarlarınız doğru bir şekilde yapmalısınız bu sitenizi Google'ye ekleyin daha sonra site haritası gönderin birkaç gün içinde siteniz görünecektir

      Sil
  6. Güzel çalışma olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Bilgiler ve tavsiyeleriniz için teşekkürler!
    Amatör bir blogger olarak eleştiri ve önerilerinizi beklerim.

    mustafapektas.blogspot.com

    YanıtlaSil
  8. Çok işime yaradı, teşekkürler;
    Sizi de siteme beklerim: http://webyeri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Güzel yazı ama ben istenilen ziyaretçi sayısına bir türlü ulaşamıyorum. İnceleyip fikir verir misiniz?
    http://teknikyaz.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  10. Güzel yazı ama ben istenilen ziyaretçi sayısına bir türlü ulaşamıyorum. İnceleyip fikir verir misiniz?
    http://www.teknikyaz.com

    YanıtlaSil
  11. Bende yeni blogcuyum. Yazınız gerçekten faydalı.Söylediklerinizi dikkate alıyorum.
    Bloğumu geliştirmem adına bana yardımcı olabilir misiniz?

    http://miskinyazar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  12. Blogumu açalı 1 hafta oldu. Blogumun tasarımı ve yazılarımın güzel olduğunu düşünüyorum. Her gün yazı koyuyorum. Ama yinede görüntülenme sayısı yok neden olabilir?

    http://seliningunlukleri.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  13. Pekçok tavsiyeden farklı tavsiyeler bulduğum yazınızı dikkatle okudum, gayet faydalı teşekkürler. Sabırla uygulamak gerek.. :)
    http://herteldensef.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  14. Bilgiler ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.
    Daha detaylı ve faydalı olabilmek için inceleyip bilgi verirmisiniz?
    www.beyazmelek.net

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.