Blog yazarlığında başarı için 3 formül

Blog açıp, bloguna bir an önce ziyaretçi girmesini dört gözle bekleyen ya da  blog yazılarına yorum gelmeyen arkadaşlar şu soruya yanıt arıyor: "Nasıl başarılı bir blog yazarı olabilirim?"

Blog yazarlığında başarılı olmak hayal değil. Sadece ciddi anlamda üzerine düşmeniz, çalışmanız gerekiyor.

Bence Blog yazarlığında başarılı olmak isteyenler 3 ana başlığa dikkat etmeli. Şimdi bu 3 başlıktan kısaca bahsedeyim.

İlgi çekin

Blogunuzda fayda sağlayıcı, ilgi çekici içeriklere yer verin. İçerikleri kendiniz üretin. Kopya içerikler ile ilgi çekme yoluna gitmeyin. Okuyucularınızın yazdıklarınızdan keyif almasını sağlayın. Başlıklarınızın çarpıcı olmasına ve yazı ile örtüşmesine özen gösterin. Yazınızı görsellerle (resim, video, infografik) süslemeyi unutmayın. Sıkıcı, tek düze bir yazıyı kaç kişi okur ki? Kendinizden pay biçin.

Yazılarınızda imla kurallarına dikkat edin. İmla hatalarının olduğu yazılar çoğu okur tarafından itici bulunuyor. Yazı, sürekleyici olmalı ve okuyucunun göz zevkini bozmamalı. Unutmayın, yazınızı beğenen, baştan sona kadar okuyan kişiler, diğer yazılarınızı okumak için de can atacaktır. Okurlar, düzenli olarak güncellenen, gelecek vaat eden profesyonel anlamda çalışan blogları ve blog yazarlarını sever.

Bağlayın

Ziyaretçilerin blogunuzda geçirdiği süreyi artırmak için çalışın. Çoğu blog sitesinde hemen çıkma oranı oldukça yüksek. Ziyaretçilerin blogda fazla vakit geçirmesi, içeriklerin kalitesi ile doğru orantılıdır. Arama motorlarından blogunuza gelen kişiler, aradıkları konu ile alakalı içerikleri blogunuzda bulduysa ve bunlardan fayda gördüyse sadık okurunuz olabilir. Diğer yazılarınızı da okumak isteyebilirler. Bu da blogunuzu ziyaret edenlerin geçirdiği sürenin artmasını sağlar. Sadık okurlarınız blogunuzu çevresindeki kişilere de önerebilir. Bu da ağınızı genişletmeniz açısından bulunmaz bir nimettir.

İletişime geçin

Başarılı bir blog yazarı olmak için iletişime daha fazla önem verin. Bazı blog yazarları okurlar ile iletişim kurmaktan çekiniyor. Maillere cevap vermiyor. Yorumları takip etmiyor. Blogları ayakta tutan en önemli unsur okur değil mi? O halde okura yatırım yapmak, kaçınılmaz.

Blog okuyucularınızın her birini önemseyin. yorumlarını dikkate alın. Onlara sorular sorun, size sorduklarını cevaplayın. Yazacağınız yeni blog yazıları için fikir isteyin. Yazılarınızı paylaşmalarını rica edin. Size gönderdikleri mailleri, mesajlara mutlaka geri dönüş yapın. Okurlara değerli olduklarını hissettirirseniz daha fazla kişiye ulaşmanız zor olmayacaktır.





Blog yazarlığında başarı için 3 formül Blog yazarlığında başarı için 3 formül Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Eylül 02, 2013 Rating: 5

3 yorum:

  1. Faydalı paylaşımlarınız için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  2. çok haklısınız. bende yeniyim blog aleminde. dikkat edeceğim...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.