'Haber sitesi kurmak istiyorum' diyenlere tavsiyeler

Haber sitesi kurmak, son yıllarda internette en popüler web girişimlerinden biri olarak öne çıkmaya başladı.  

Haber sitesi nasıl kurulur? Adım adım haber sitesi kurmak, haber sitesi açmak için izlenmesi gereken adımlar, haber sitesi açacak kişilerin bilmesi gerekenler bu yazıda yer alıyor.

Gazetecilik tecrübesi olan ya da olmayan birçok kişi, haber sitesi kurarak internet medyasında kendine bir yer edinme arayışına girdi.

Haber sitesi enflasyonun yaşandığı bu ortamda, kaliteli yayıncılık yapan istikrarlı haber sitelerinin sayısı oldukça az.

Haber sitesi açmak, her ne kadar kolay bir iş olarak görülse de aslında diğer internet girişimlerinde olduğu gibi istikrar  ve belli bir kalite isteyen bir uğraş. Gerçek bir amaç doğrultusunda açılmayan haber siteleri birer birer çöp oluyor. Bunun örneklerini son yıllarda sıkça görmeye başladık.

Gazeteci olduğumdan dolayı zaman zaman internet haberciliği yapmak, haber sitesi açmak isteyen kişilerden mailler alıyorum. Haber sitesi açmayı düşünenlerin çoğunun amacı, fazla ziyaretçi çeken, para kazandıran popüler bir haber sitesi sahibi olmak. Bu kadar çok haber sitesinin olduğu bir ortamda başarılı olabilmek için çok çalışmak ve birçok noktaya dikkat etmek gerekiyor. Aynı durumun blog yazarlığı için de geçerli olduğunu birçok yazımda belirtmiştim.

Bu yazımda haber sitesi kurmak isteyen kişilere başlangıç aşamasında bazı önerilerde bulunmak istiyorum.

Haber sitesinin hedef kitlesi olmalı

Haber sitesi kuracak kişilerin hedef kitleyi net bir şekilde belirlemesi lazım. Hedef kitle odaklı yayıncılık ile daha çok başarılı olunabilir. Kuracağınız haber sitesi yerel mi, bölgesel mi yoksa ulusal mı yoksa tematik mi olacak? Bu soruyu mutlaka kendinize sorun. Genel yayın yapan haber sitesi sayısı çok fazla. Bu sitelerin büyük bir kısmı birbirini taklit etmekten öte gidemiyor. Hatta kullandıkları sloganlar bile aynı. Özgün ve kaliteli bir site için hedef kitlenizi belirlemeniz ve içeriklerinizi bu doğrultuda üretmeniz gerek. Birçok genel site arasında sizin sitenize neden girilsin ki? Farkındalık yaratmanız, orijinal olmanız gerekiyor. Niş alanlara yönelmek organik ziyaretçi çekmek, daha hızlı tanınmak ve reklam almak için etkili olacak. Spor haberleri, teknoloji haberleri, sağlık haberleri, memur haberleri, havacılık haberleri, eğitim haberleri vb. Yerelde ilçe haberleri, il haberleri ya da birkaç ilden haberler olabilir.

Haber sitesi domai (alan adı) akılda kalıcı olmalı

Haber sitelerinde alan adı seçimi son derece önemli bir husus. Akılda kalıcı, haber sitesini ve içeriğini temsil edecek, kısa bir domaine sahip olmak gerekiyor. Haber ve gazete ile ilgili alan adlarının birçoğu çoktan alındı. İçinde haber ya da gazete geçen güzel bir alan adı bulmak artık çok zor. Bu yüzden kaliteli bir haber domaini almak için binlerce lirayı gözden çıkarmak gerekebilir. Haber sitesi ismi, markalaşmayı düşünen girişimcilerin göz ardı etmemesi gereken bir konu.

Haber sitesi yazılımı seçimi çok önemli

Haber sitesi yazılımı, bir haber sitesi için olmazsa olmazdır. Profesyonel bir haber sitesi açmak isteyenler, sitelerinde kullanacakları haber sitesi yazılımını iyi belirlemeli. Ücretli bir yazılım mı kullanacaksınız yoksa ücretsiz mi? Piyasada PHP, ASP, Joomla, Wordpress ve Blogger tabanlı çok sayıda haber sitesi yazılımı bulunuyor.

Haber yazılımı seçmeden önce iyi düşünmek ve mantıklı kararlar vermek lazım. Kaliteli, marka olmayı hedefleyen, gelecek vaat eden bir haber sitesi kurmak için profesyonel kişilerce hazırlanmış ücretli haber sitesi yazılımların kullanılmasını öneriyorum. Bu tür yazılımlar kullandığınızda belli aralıklarla yeni güncellemelere sahip olabilirsiniz ve teknik destek de alabilirsiniz. Kurumsal firmalar ile çalıştığınızda ciddi sıkıntılar yaşamazsınız.

Haber scripti için hem arayüzünün hem de yönetici panelinin kolay kullanılabilir ve yönetilebilir olmasına ayrıca dikkat edilmeli. Editör, haber girerken sıkıntı yaşamamalı ve vakit kaybetmemeli. Biliyorsunuz, haber sitelerinde rekabet açısından hızlı ve doğru haber girmek, anlık değişiklikleri yapabilmek çok önemli.

Haber sitesi yazılımını paket yazılım dediğimiz firmaların önceden hazırladığı, belli özelliklere sahip yazılımlardan alabileceğiniz gibi, sıfırdan da hazırlatabilirsiniz. Paket yazılımlar genelde birkaç farklı arayüze sahiptir. Yönetim paneli aynıdır. Fiyatları son derece uygundur. İsteyen herkese aynı yazılım satılır. Sizinle aynı yazılımı kullanan binlerce haber sitesine denk gelebilirsiniz. Burada farklar alan adları, logo, içerik ve kategori düzeninde kendini gösterir. "Benim haber sitem benzersiz olmalı", derseniz sıfırdan bir yazılım yaptırmanız gerekecektir. Bu da özel bir iş olduğu için ciddi bütçe gerektirebilir. Bütçe sıkıntım yok derseniz sorun yok.

Haber sitesi hosting seçimi

Haber sitesi hosting seçimi yaparken kaliteli hosting firmalarını tercih etmekte fayda var. Yeni haber sitesinin ziyaretçisi olmadığı için ilk başlarda düşük hosting paketleri tercih edilebilir. Trafik arttıkça hosting paketini yükseltmek maliyetleri kontrol etmede önemli bir husus. Günlük on binlerce ya da yüz binlerce trafik alan bir haber sitesi için özel sunucu kiralamak gerekiyor. Büyük haber sitelerinin hepsi özel sunucularda barınıyor. Hızlı, sorunsuz, yönetilebilir hosting paneli ve hızlı destek çok önemli. Sitenin kesintisiz hizmet vermesi ziyaretçi kaybı yaşamamak açısından önemli.

Haber sitesi logosu profesyonel olmalı

Haber sitelerinde profesyonel bir logo kullanımı ciddiyet açısından önem taşıyan bir unsur. Logoda kullanılan font, slogan, ikon seçimine dikkat edilmeli. Profesyonelce hazırlanmış bir logo haber sitesinin kimliğini en iyi şekilde temsil etmede bir gereklilik.

Türkiye'deki haber sitelerinin logolarının çoğunda kullanılan renkler kırmızı, beyaz, mavi. Türk halkının gözü özellikle kırmızı- beyaz logolara çok aşina. Seçiminizi bu doğrultuda yapabilirsiniz. Logonuzu uzun vadeli kullanacak şekilde hazırlatın. Sık sık logo değişikliği yapmaktan kesinlikle uzak durmanızı öneriyorum. İnsanların gözü alıştıktan sonra yapılan değişiklikler, kurumsal imaj açısından sıkıntı oluşturabilir.

Haber ajansı aboneliği gerekli

Türkiye'deki haber sitelerin büyük çoğunluğunun içerik kaynağı haber ajansları. Haber ajanslarına üye olan haber siteleri son dakika gelişmelerine ve birçok önemli habere anında ulaşabiliyor. Haber sitenizin haber ajansı üyeliği olursa, büyük sitelerin kullandıkları haberlere erişim imkanınız olabilir. Haber ajansı üyeliklerini aylık taksitlerle ödeyebileceğiniz gibi yıllık da peşin ödeyebilirsiniz. Yıllık ve peşin ödemelerde birçok ajans indirim yapıyor. İHA, DHA ve AA abonelik için düşünebilir. Bütçe sıkıntısı olmayan girişimciler için 3 ajansa da üye olmak çok iyi olacak.

Haber ajansı üyeliği, itibar açısından da önemli. Okurlar, haber ajansı üyesi olmayan, başka sitelerden kopyala-yapıştır mantığı ile haber alan siteleri önemsemiyor ve ciddi bulmuyor.  Haberler kendiniz özel üretmiyorsanız rekabet açısında haber sitesi ajansı aboneliğiniz mutlaka olmalı.

Haber sitesi haber kategorileri belirlenmeli

Haber sitelerinde doğru haber kategorileri oluşturulmalı. Ekonomi, Gündem, Siyaset, Kültür-Sanat, Teknoloji, Sağlık, Spor, Eğitim, Asayiş temel kategoriler. Bunların yanı sıra Kadın, yerel haber vb. kategoriler de sitenin temasına göre oluşturulabilir. Çok fazla haber kategorisi açmaya gerek yok. Çok fazla kategori olduğunda bazıları için yeterli içerik üretmek zor oluyor.

Sanal haber merkezi oluşturulmalı

İnternet gazetelerinin de geleneksel gazeteler gibi bir haber merkezi olmak zorunda. Bu haber merkezi geleneksel gazetelerin haber merkezi gibi fiziki özellikler taşımayabilir. İnternet gazetelerinin haber merkezleri genelde irtibat mailleri ve telefon olur.  Haberler, basın bültenleri, şikayet ve öneriler, reklam istekleri mail yoluyla iletilir. Siteniz için gelen maillerin ve telefonların her birini önemsemelisiniz ve daima cevaplamalısınız. Bu sizin ciddi bir yayıncılık anlayışı ile hareket ettiğinizi gösterir. Haber sitenize farklı kanallardan düzenli olarak haber ve bülten akışını sağlamak için çalışmalar yapmalısınız.

Özel haber üretilmeli

Haber siteleri arasından sıyrılmak, organik ziyaretçi çekmek ve markalaşmak açısından özel haber yapmak çok önemli. Büyük haber siteleri hariç birçok site özel haber yapmaya çalışmıyor. Gündemdeki konulara göre özel haber üretmek ve etkileyici fotoğraflarla zenginleştirmek gerekiyor. Özel haber sayesinde haber sitesini büyütmek ve reklam veren kitlenin dikkatini çekmek de mümkün.

Sosyal medya hesapları açılmalı

Sosyal medya, haber sitelerinin daha fazla ziyaretçi çekebilmeleri açısından hayati önem taşıyan bir mecra. Sosyal medya hesaplarında üretilen haberlerin ve içeriklerin düzenli olarak paylaşılması, yorumlanması haber sitelerin trafiklerini artırdığı gibi arama motoru sıralamasında yükselmelerinde de önemli rol oynuyor. Türkiye'de haber sitelerinin en çok kullandığı sosyal medya siteleri Facebook ve Twitter. Bunların yanı sıra Google+ , Linkedin ve Pinterest siteleri de unutulmamalı.

Haber sitesi için editör kadrosu oluşturulmalı

Haber sitelerinde haberlerin düzenli olarak girilmesi, düzenlenmesi ve yayılması için bir editör kadrosuna ihtiyaç duyulacak. Gazetecilik ve internet haberciliği tecrübesi olan editörlerden oluşan bir kadro ile çalışmak, etkili bir adım olacak. Küçük çaplı bir haber sitesinde belki 1-2 kişi yeterli olabilir ama profesyonel bir site için daha fazla editör lazım. Büyük haber sitelerinde her kategorinin ayrı editörleri olduğunu hatırlatmadan geçmeyeyim. Haber sitesi editörü online medyayı iyi bilmeli. Hangi içeriğin haber olabileceğini ve ilgi çekeceğini iyi analiz etmeli. Türkiye'deki birçok haber sitesinde editör eksikliği var. Editörlerin çoğu yeterince donanımlı değil. Haberlerde imla, görsel ve başlık hataları çok fazla. Okuyucu kandıracak içeriklerin sayısı oldukça fazla.

Haber sitesi künye bilgileri oluşturma

Güvenilir ve ciddi bir haber sitesi için künye bilgilerinin bulunması çok önemli. İmtiyaz sahibi, genel yayın yönetmeni, yazı işleri müdürü, haber müdürü, editör, reklam gibi birimler mutlaka künyede yer almalı. Künyedeki kişilerin mail adresleri de isimleri altında bulunmalı. Bunların yanı sıra yönetim yeri adresi, telefon ve kurumsal iletişim maili bulunmalı. Gizlilik politikası, kullanım şartları hazırlanmalı. Ajans üyeliği varsa künyede ya da footer kısmında belirtilmeli.

Haber sitesi tanıtımı için bütçe belirlenmeli

Yeni açılan ve iddialı olmayı amaçlayan bir haber sitesi için tanıtım ve reklam çalışmaları yapılması gerektiğini düşünüyorum. Haber sitesinin tanıtımı ve reklam çalışmaları internet ortamında yapılmalı. Bunun için sosyal medya, trafiği fazla olan internet portalları, forum siteleri, kaliteli bloglar düşünülebilir. Tanıtım yazısı, Facebook sayfa tanıtımı, link inşası çalışmalarına mutlaka ağırlık verilmeli. Yeni bir haber sitesinin tutunması, ziyaretçi çekmesi ve tanınması hiç de kolay değil.

Reklam almak için şirket kurmanız gerekebilir

Haber sitesine reklam alabilecek potansiyeliniz varsa bir şirket kurmanız gerekebilir. Google Adsense harici reklam almak her ne kadar zor olsa da haber sitenize markalardan reklam almak istiyorsanız bir şirket gerekecek. Reklam karşılığında fatura kesmelisiniz. Büyük haber sitelerinin birçoğu limeted ya da anonim şirket olarak faaliyet gösteriyor.

Haber sitesi kurmak, haberciliği seven uyumlu bir ekiple yapılması gereken bir iş. Ekibiniz yoksa tek başınıza açacağınız haber sitesi ile bir noktaya varmanız çok zor. Bir noktadan sonra sıkılacaksınız. Açtığınız siteyi ilgisizlik nedeniyle kapatacaksınız ya da kendi haline bırakacaksınız. Büyük haber portallarını incelediğinde ekip çalışması ile ön plana çıktıklarını görürsünüz.

Haber sitesi kurmak isteyenlerin mutlaka okuması gereken yazılar

Haber sitesi editörü nasıl olmalı?

En iyi haber yazılımı hangisi?

Sektörel haber sitesi ile para kazanmak daha kolay 

Haber sitesi açmak için profesyonel düşünün

Neden yerel haber sitesi açmalısınız?

Haber sitesi kurmak için danışmanlık hizmeti alın

Haber sitesi SEO çalışmaları nasıl yapılmalı? 

Haber sitesi açmak için izin almak gerekiyor mu? 

Haber sitesi için profesyonel analiz raporu hazırlatın

Google News uyumlu haber ve haber yazımı nasıl olmalı?

Haber sitesi kurmak isteyenlerin ortak özellikleri neler?

Haber içerikleri spam içerikler ile trafik çekiyor

Haber sitesi almak mı yoksa sıfırdan kurmak mı daha mantıklı?

Domainde haber kelimesi geçmesi neden önemli?

Etkili ve doğru haber yazma nasıl olmalı?

Google News kaydı olmayan haber siteleri tutar mı?

Haber sitesi için domain nasıl seçilmeli? 

Haber siteleri neden gelişemiyor?

Google News kayıtlı haber sitesi alırken nelere dikkat edilmeli?

Google News kaydı kalite için yeterli mi? 

Haber sitesi için önerilerim

Haber sitesi ile nasıl para kazanılır?

Haber sitelerinde en çok göze çarpan olumsuz noktalar

Haber sitesi reklam yerleşimi nasıl yapılır?  

Haber sitesinden para kazanmak isteyenler için tavsiyeler

Ücretsiz haber yazılımı neden tercih edilmemeli?

Haber sitelerinin vazgeçemediği içerik türleri

Haber siteleri neden para kazanamıyor?

Bir haber sitesi nasıl tutar?

İnternet haberciliğinin kronik sorunları neler?  

Haber sitesi yönetimi iyi yapılamıyor

Neden herkes haber sitesi açmak istiyor?

Danışmanlık hizmeti alın

Haber sitesi konusunda profesyonel danışmanlık hizmeti almak istiyorsanız bana medyaistasyonu@gmail.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Danışmanlık hizmeti ücrete tabidir.

Randevu talebiniz bana ulaştığında, tarafınıza bilgilendirme geçeceğim.

Haber sitesi raporu ile yolunuzu doğru çizin

Haber sitesi kurmak istiyorsanız ya da haber sitesi sahibiyseniz işinize yarayacak bilgiler içeren haber sitesi analiz ve öneriler raporu alın. Bilgi için tıklayın










'Haber sitesi kurmak istiyorum' diyenlere tavsiyeler 'Haber sitesi kurmak istiyorum' diyenlere tavsiyeler Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Ağustos 17, 2013 Rating: 5

42 yorum:

  1. blogger üzerinden kurduğum yerel bir internet gazetem var. bu makalede verdiğiniz tavsiyelerin çoğuna uymaya çalışıyoruz. özellikle kitlemiz konusunda ve amacımızın ne olduğunu ölçme konusunda ciddi kararlarımız vardı. dediğiniz gibi profesyonel bir yazılım kullanmak çok daha iyi olabilirdi ancak biz bulunduğumuz şehrin yereline bu gibi yoğun bir haber sitesinin fazla geleceğini düşündük ve blogger'la da bu işi halledebiliriz dedik. neredeyse 2 yılımızı dolduracağız, istikrarlı bir şekilde ilerliyoruz. sosyal medya hesaplarımızı çok iyi bir şekilde kullanıyoruz. Kısa sürede Tokat'ın en çok tıklanan internet gazetesine sahip olduğumuzu da aktarmadan edemeyeceğim. Bizler de bu sayfa sayesinde epey gazetecilik tecrübesi kazandık, gazetecilikle uzaktan yakından alakası olmayan bir üniversite öğrencisinin bu konuda neler başardığını görebiliyoruz. çok şey kattı bize bu haber sitemiz, çok sayıda insanla tanışma fırsatı bulduk, insanların bu şehirde güvenebileceği bir sosyal medya platformu oluşturduk da diyebilirim. bir de profesyonel olarak siz incelerseniz çok memnun kalırız :)
    Buyurun adresimiz: Tokat Haber

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gazetecilik gerçekten ciddi anlamda emek ve istikrar isteyen bir iş. Birçok kişinin "ben gazeteciyim" diye ortalıkta dolaşması bu mesleğin itibarını zedeliyor. Bu işi hakkıyla yapan, emek harcayanlar zamanla iyi bir konuma ulaşıyor. Türkiye'de binlerce basılı gazete var. İnternet ortamında binlerce haber sitesi var. Birçoğu gerçek anlamda okunmaktan uzak. Büyük yayınların taklitçisi. Düzen yok, ciddi yönetim yok, yayın politikası yok. Sırf ziyaretçi çekmek uğruna yapılan siteler. Çoğu çöp olma yolunda ilerliyor. İnternet ortamı çok yakında haber sitesi çöplüğüne dönecek. İnternet haberciliğinde başarılı olmanın en önemli aşaması özgün ve fayda sağlayıcı içerik üretmek. Etkileşimli takipçi ve okur kitlesi edinmek başarıya giden yolda son derece önemli. Sitenizi inceledim. İyi görünüyor. Zamanla çok daha iyi aşamaya gelecek. İstikrarlı bir şekilde çalışmaya devam. Başarılar diliyorum.

      Sil
  2. Tarafsızlığımla tanınıyorum ve bunu yaymak istiyorum; çünkü çevremde o kadar büyük bir taraf tutma sorunu var ki... Sadece gazeteler, haber siteleri, televizyonlar için söylemiyorum; genel olarak insanların taraflı oluşundan, kutuplaşmalardan çok rahatsız oluyorum. Gazetelerin de açık açık taraflarını belli edişlerinden ve çarpıtmalardan.
    Sosyal medyada sadece belirli bir haber sitesinin haberlerini paylaşan insanlar çok fazla. Diğerlerini okumuyorlar bile, orada okudukları her şeye körü körüne inanıyorlar. Ancak her meslekte olduğu gibi habercilikte de hata payı var ve habercilikte buna ek olarak ne yazık ki çok fazla taraf tutma ve bunun yol açtığı "çarpıtma" var.
    İşte bu huzursuzluğum yüzünden insanları şaşırtan tarafsızlığımı kullanarak bir haber sitesi açmayı planlıyorum 2 yıl içinde. Bu süreçte birikim yapacağım; her şey kusursuz olacak umarım.
    Yazılım mevzusunu araştıracağım. Özel bir yazılım konusunu düşüneceğim. Wordpress'e alışkınım; çoğu yazılım yetersiz gözüküyor.
    Yazınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler Melike Hanım. İnternet haberciliğinde rekabet ortamı oldukça fazla. Bu yüzden adımları çok dikkatli atmak gerekiyor. Aradan sıyrılacak projeler için ciddi yatırım gerektiğini düşünüyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

      Sil
  3. Benimde haber sitem var yeni girdim bu piyasaya normalde web tasarımcıyım bılgıler ıcın cok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten bilgiler şahaneydi. Haber sitesi açmayı düşünüyordum bir kaç haftadır. Ancak açmadan önce bilgi sahibi olmak istedim ve sizin yazınıza denk geldim. Aydınlatıcı bilgi paylaşımı yaptığınız için teşekkür ederim. Sizden aldığım bilgiler sayesinde haber sitesi açmaktan vazgeçtim. İnternet haber kalitesini düşürmeme adına bu hayalden vazgeçtim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. haber sitesi açmak için herhangi bir yasal izin almak gerekiyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber sitesi açmak için herhangi bir yerden izin alma şartı bulunmuyor.

      Sil
  6. merhaba,yerel bir haber sitesi açmak istiyorumda haber aboneliği hakkında biraz detaylı bilgi verebilir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açmayı düşündüğünüz yerel haber sitesinin haber ihtiyacını kendi imkanlarınız ile karşılayabileceğiniz gibi haber ajanslarına üye olarak da haberleri alabilirsiniz. Yerel haber sitesinin faaliyet göstereceği il ile ilgili haberleri haber ajansından sağlayabilirsiniz. Ajanslara aylık ya da yıllık olarak abpne alabilirsiniz.

      Sil
    2. peki tavsiye edeceğiniz ajans varmıdır? hem haber kaynağı hem ücret olarak en uygunu hangisidir sizce? birde acaba ücret aralığı tahmini olarak ne kadardıracaba? Yorumunuz için teşekkürler...

      Sil
    3. Haber ajanslarından fiyat almanız en uygunu olacaktır. Aylık ve yıllık ücretler değişiklik gösterebiliyor. Fotoğraflı ve fotoğrafsız haberlerde fiyat değişikliği olabiliyor. Genel haberlere abonelik bölgesel haberlere göre daha yüksektir. Güncel fiyatlar hakkında net bir bilgim yok.

      Sil
    4. İlginiz için teşekkür ederim. Kolay gelsin...

      Sil
  7. Merhaba,
    Yukarıda belirttiğiniz tüm başlıklara uyacak şekilde "Sadece Beşiktaş" sloganıyla blogger tabanlı bir Beşiktaş Haber Sitesi kurdum. Değerlendirirseniz ve eksiklikleri söylerseniz çok sevinirim.

    BlogKarakartal.Com

    YanıtlaSil
  8. gerçekten çok faydalı bir makale olmuş anlaşılabilir ve kesinlikle karmaşık düzmece olmamış böyle güzel bir yazı şçin teşekkürlerimi sunarım bizimde bir haber sitemiz var yönergelerinize kesinlikle uyduk..

    YanıtlaSil
  9. Biz ekip olarak bir forum sitesiyle başladık ve şu an bir haber portalı ile forum sitemizi entegre etme durumu aşamasındayız. günlük 5000 tekil hiti aşıyoruz. Üyelerimize ve ziyaretçilerimize anlık haber sunabilmek adına özel bir yazılım ile İnternet Haberciliğine yeni soluk getireceğimize inanıyoruz. Makaleniz çok bilgilendiriciydi teşekkür ederi. Bu arada sitemiz www.siyasethane.com siyaset haberciliğine soyunmuştur.

    YanıtlaSil
  10. Makaleniz son derece güzel her dediğinize ayri ayri katiliyorum yakin zamanda yeni bir nefes yeni bir solukla ekibimle geliyorum basit bir site değil ulusal bir site ile öncelikle kolay olmadini biliyorum gerek yazilim gerek ajans gerek editör olsun bütçe olarak iyi olmak gerekli tasarim almak ve uzun düşünenler cm bileşim tercihim ilerde veri tasima ve kalitede sikinti yok ajansta İHA düşünülebilir herkeze iyi çalışmalar bana gore bu iste sabretmek ve calismak sizi üst siralara tasir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuracagimmm alan adi sizce nasil ?
      ensondkhaber.com

      Sil
  11. Haber Sitesi Açmak İstiyorum Ama Günlerdir Araştırmama Rağmen Ücretsiz Ve Profesyonel Bir Blogger Haber Sitesi Şablonu Bulamadım Bana Önerebileceğiniz Bir Tema varmı Veya Elinizde Varsa Paylaşma İmkanınız Olurmu Tşk

    YanıtlaSil
  12. Merhaba benimde bir sorum olacaktır.Kendim internet haber sitesi kurdum. Yayın içeriği yerel olarak seçtim. İmkanlar ölçüsünde sadece özel haber yapmaya veya yorumsal haberleri kaynak göstererek yapıyorum. Ben açtığım bu www.batmanajansi.com haber sitesini resmileştirirsem ne gibi kazançlar (ekonomik) sağlarım. Mesala şirket kurup, ajansı şirket ajansı olarak bünyesine alsam ve çalışanlarının sigortasını 212. maddeden yatırırsam ne kadar ve ne zaman basın ilan kurumundan ilan alabilirim, kazanç ve giderlerim ortalama ne kadar olur? Cevap alabilirsem çok iyi olur. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Haber sitesini resmileştirirseniz reklam alabilme şansınız daha da artabilir. Bölgenizde faaliyet gösteren esnaftan, şirketlerden reklam alabilirsiniz. Şirket kurduğunuz takdirde aldığınız reklamlar karşılığında fatura kesebilirsiniz Bu da işletmenin güvenilir olduğunu göstermek açısından önemli. Sigortalı personeliniz olsa dahi internet haberciliği ile ilgili şu aşamada güncel ve geçerli bir mevzuat olmadığı için resmi ilan alamazsınız. Haber siteleri Basın İlan Kurumu'ndan ilan alamıyor. Şu aşamada sadece basılı gazeteler resmi ilan alabiliyor. Kazanç ve giderleriniz değişiklik gösterebilir.

      İyi çalışmalar...

      Sil
  13. Merhabalar haber sitemi kurarken onerilerinize dikkat ettim ucuz bir maliyetle kurdum sizce nasil olmus, bu tazrz site kurmak isteyenlere olabilirim tesekkurler. "www.habertenkit.com"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haber sitesi kurmak istiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz . ne yapmam lazım nasıl bi yol izlemem lazım yardımcı olursanız sevinirim

      Sil
  14. Bence haber sitesi yapmanın en önemli etkenlerinden biride farklı bir arayüz olmasıdır. Çünkü piyasada satılan bir çok haber sitesi aynı arayüze yada benzer arayüzlere sahiptir. Arayüz yani tasarımınız ne kadar güzel, sade ve güncel altyapılara uygun olursa o kadar etkili olur diye düşünüyorum. Sonuçta sitenizin hiti her geçen gün çoğaldıkça ziyaretçilerinizi sitede tutmak gerekecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle Katılıyorum. Bizde satın aldık ve bir çok satın alan firmanın aynı görünüme sahibiz. Biraz farklılık istiyor insan.

      Sil
  15. 1 yıldır kullandıgım ve daha uzun yıllar kullanacagım bir yazılım firmasını size tanıtmak istedim.
    Webaksiyon yazılım firması sektörde son derece gelişmiş güvenilir ve teknolojiyi yakından takip edenler için mmuazzam bir firadır. www.webaksiyon.com internet sitesi üzerinden demoları inceleyebilir ve yazılımları inceleyebilirsiniz.
    iyi günler.

    YanıtlaSil
  16. 1 yıldır kullandıgım ve daha uzun yıllar kullanacagım bir yazılım firmasını size tanıtmak istedim.
    Webaksiyon yazılım firması sektörde son derece gelişmiş güvenilir ve teknolojiyi yakından takip edenler için mmuazzam bir firadır. www.webaksiyon.com internet sitesi üzerinden demoları inceleyebilir ve yazılımları inceleyebilirsiniz.
    iyi günler.

    YanıtlaSil
  17. Benim haber sitem nasil hocam? 2 HAFTA oldu kurali? www.alaaddinhaber.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha berbat olamazdı herhalde

      Sil
    2. Profesyonellikten son derece uzak. Temayı, kategori yerleşimini ve içerikleri yeniden gözden geçirmelisiniz.

      Sil
  18. başka sitelerden haber kopyalayıp yapıştırmanın yasal bir yükümlülüğü var mı?

    YanıtlaSil
  19. bende açmak istiyorum haber sitesi ama isim konusunda kararsızım bana bu konuda yardımcı olacak arkadaslar var mı şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  20. Öncelikle bu kadar güzel bir makale için teşekkür ederim. Bende yeni kurmuş olduğum haber sitem için bazı tecrübelerimi sizlerle paylaşmak isterim.
    Haber sitesi kurmak gerçekten çok ama çok basit bir işlemdir fiziksel olarak. Ama işin uygulama kısmı fiziksel kısmı kadar basit değil. Misyon ve vizyonunuzu oluşturduktan sonra mevcut sitenizi canlı tutmanız hızlı olmanız en doğru haberi en tarafsız ve en hızlı şekilde yayına sokmanız gerekmektedir.
    Peki nasıl haber toplarım?
    Günümüzde bir sürü otomatik ve manuel haber botları cüzzi rakamlara sitenize adapte edilmekte. Peki bununla haberciliği sağlayabilir misiniz? Kesinlikle hayır. Telif hakkı devreye giriyor. Bugün burada bile site kurdum işte linkim diye yorum yapmış bazı arkadaşların dikkat ederseniz blogları mahkeme kararıyla kapatılmış. Telif hakkını küçümsememenizi tavsiye ederim.
    Size tavsiyem mutlaka ama mutlaka haber ajanslarından ücretli abonelik almanız yönğnde olacaktır. Forumlarda ve ajansların sitelerinde yıllık fiyatları yazmışlar. Bu fiyatlar gözünüzü korkutmasın. Arayıp görüştüğünüzde pazarlık kabiliyetinize göre dörte biri rakamlara çekebiliyorsunuz. http://www.haberlerweb.com adlı sitemde bu dediğim yöntemi kullandım. Çok makul fiyata ajans aboneliğimi aldım.
    Önemli tecrübe
    Ajanslarla pazarlık yaparken madde madde nelere sahip olmanız gerektiğinin adını net belirleyin. http://www.haberlerweb.com Sitesinin pazarlığını yaparken acemilikle tüm haberler olsun dedim ve olduda. Ama internet haberciliğinde en önemli etkenlerden biri olan hız için mutlaka RSS aboneliğiniz açık olmalı aksi halde botlarla haber çekmeniz çok zor olur. Sitemi incelemeniz için LİNK : http://www.haberlerweb.com

    YanıtlaSil
  21. İkinci sayfada yer alan hatta demir atmış bir sitemi ilk sayfaya nasıl taşıyabilirim? sosyal ağı kullanıyorum şuan.

    YanıtlaSil
  22. Bende haber sitesi açmayı düşünüyorum güzel yazı olmuş

    YanıtlaSil
  23. Uzun zamandır düşündüğüm bir dal habercilik, yalnız mekan haberciliği düşünüyorum gece kulüpleri ve tarzları hakkında. Bunu yapabilmem için bir yerlere başvuru yapmalımıyım ? veya blog üzerine mi açmalıyım tercihiniz ne olurdu bu konu ile alakalı, son yıllarda wordpress epey yaygın kullanımı da basit tavsiyeniz hangi yönde olur bana. Ayrıca yazınız oldukça ilgi çekici uzman bir kalemden çıktığı belli oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, yorumunuz için teşekkürler. Mekan haberciliği ile ilgili çok yoğun içerik akışı olmayacağından dolayı blog açmanız daha doğru olacaktır. Açacağınız blogda güncel içeriklere, yorumlara yer verebilirsiniz. Bunun için Wordpress kullanabilirsiniz.

      Sil
  24. öncelikle merhaba yazınız için tesekkur ederım . harhangı bır kaynaktan okudugumuz haberılerı , kendimiz özgün bir sekılde yazdıgımızda ve googleden herhabgı bır resım koydugumuzda herhangi bir telif hakkı dogarmı ? yasal yaptırımı varmı ? lütfen beni aydınlatınız tesekkur ederım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Haber ajansı tarafından üretine ve özel haber statüsündeki haberler ve görseller telif hakkına tabidir.

      Sil
  25. Yazı son derece bilgilendirici olmuş, haber ajansı açmak isteyenler için güzel olmuş. Yeni bir girişim yapmak için birçok insan bu içeriği okuyacaktır.

    YanıtlaSil
  26. Merhaba, bilgi ve önerileriniz için çok teşekkür ederim. faydalı bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  27. Ben bir haber sitesi açmak istiyorum ama nasıl açacam ve ne gibi bir maliyet olacak bilemiyorum.
    Bilgilendirirseniz sevinirim...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.