Blog konusu bulmakta sıkıntı çekenlere öneriler

Blog konusu nasıl bulunur? Blog yazarlığına yeni başlayan ya da blog açmayı düşünen çoğu kişinin sıkça sorduğu bir soru var: "Ne tür blog açsam tutar?" Aslında bu soruya verilebilecek kesin bir cevap yok. Çünkü hangi tür blogların tutacağını önceden kestirmek çoğu zaman zordur. Tutmayacak gözle bakılan bir blog bile popüler olabilir.

Blog açmadan önce netleştirilmesi gereken en önemli konu hangi konu ya da konular çerçevesinde içeriklerin üretileceği olmalı.

Ben blog yazarlığına başlayacak olanlara bilgi sahibi oldukları ya da ilgi duydukları konu hakkında yazmalarını öneriyorum. Bilmediğiniz ya da ilgi duymadığınız bir konuda içerik üretmeniz hem çok zordur hem de sizi blog yazarlığından soğutabilir. Kopyala-yapıştır mantığı ile blogculuk yapmak hiçbir yarar sağlamaz. Bunun iyice farkında olmak gerek.

Bildiğiniz konuda yazmanız düzenli, kaliteli ve okunabilir içerikler üretmenize olanak sağlayacağı gibi sadık bir okur kitlesi edinmenizi de sağlar. Bildiğiniz ya da ilgi duyduğunuz konular ile ilgili yazdıklarınızın meraklıları illa ki olacaktır. Hatta size daha sonraki yazılar için yaratıcı öneriler ve yapıcı eleştiriler de gelebilir. Böylece verimli bir blog yazma süreci içinde olabilirsiniz.

Blogunuzdan gelir elde etmeyi düşünüyor ve aceleciyseniz muhtemelen para kazandırabilir umuduyla ilgi duymadığınız konularda da yazmaya çalışacaksanız. Popüler anahtar kelimeleri bulup bunlar ile ilgili bir şeyler yazacaksınız ya da yazdıracaksınız. Bu eylem zamanla çok sıkıcı bir hal alacak ve maliyetli olmaya da başlayacak. Para kazanacağım diye harcayacağınız paranın miktarı bir süre sonra gözünüzde fazla büyüyecek.

Ben bu duruma düşmemeniz adına bildiğiniz ve yazarken gerçekten keyif alacağınız konular üzerine yoğunlaşmanızı öneriyorum.

"İyi güzel de işte bunu nasıl yapacağım?, aklıma hiç konu başlığı gelmiyor" dediğinizi duyar gibiyim. Bu yazımda bazı popüler blog konularını önermek istedim. Parantez içindekiler alt konulara örnek. Daha çok çeşitlendirmek daha da derine inmek sizin elinizde. Gördüğünüz gibi konu çok. O yüzden "yazacak konu başlığı bulamıyorum" diye canınızı hiç sıkmayın.

Aşağıdaki konu başlıklarında alternatif, benzersiz, fayda sağlayıcı birçok yazı yazabilirsiniz. Geliştirmek, çeşitlendirmek size kalıyor.

Teknoloji (akıllı telefon, tablet, bilgisayar, donanım, yazılım, aksesuar, eski teknolojiler, eskileri değerlendirme, inceleme, seçim, fiyat araştırma)

Müzik (Müzik grupları, albümler, enstrümanlar hakkında deneyimler bilgiler, konserler)

Moda (Eski moda, kıyafet dikimi, kendi modanı kendin yap, eskileri değerlendirme)

Yemek (Ev yapımı yemekler, alternatif tarifler, denenmemiş tatlar, deneyimler)

Oyun (Sokak oyunları, unutulmaya yüz tutmuş oyunlar, bilgisayar oyunları, eski oyunlar, aile oyunları vb.)

Eğitim (Alternatif eğitim bilgileri, öneriler, kurslar vb.)

Model araç (Radyo kontrollü ya da diğer model araçlar hakkında bilgiler)

Hobi-koleksiyon (Evde yapılabilecek ürünler, koleksiyon (para, posta pulu kartpostal vb.)

Kitap-dergi-gazete-edebiyat (Basılı ürünleri inceleme, öneri, eski yayınları analiz, unutulmaya yüz tutmuş yayınlara güncel bakış)

Dekorasyon (Ev için dekorasyon önerileri, dekorasyon ürünü seçimi, dekorasyon ürünü satışı yapan yerler, püf noktalar, mobilya vb.)

Doğa (doğa sporları hakkında bilgiler, deneyimler, fotoğraflar, yapılan hatalar, öneriler vb.)

Organik tarım (hobi amaçlı organik tarım, evde tarım, bahçe tarımı, süs bitkisi yetiştiriciliği vb.)

Evcil hayvan (Evcil hayvan bakımı, üretimi, hastalıkları, beslenme, ilgilenme vb.)

Tatil-gezi (Farklı tatil mekanları, inceleme, öneri, özellikler vb.)

Otomobil- motosiklet-bisiklet-elektrikli araçlar (Öneriler, deneyimler, incelemeler, fayda sağlayıcı bilgiler vb.)

İlginç bilgiler ( Çoğu kişinin bilmediği, internet ortamında nadir yer alan bilgiler vb.)

İş fikirleri-girişimcilik (alternatif iş önerileri, internet girişimciliği, e-ticaret, sermayesiz işler, az denenen işler vb.)

Popüler kültür (popüler kültür ürünlerini irdeleme, popüler kültüre farklı açıdan bakış vb.)

Alışveriş (Ucuz, ilginç ürün önerileri, alternatif alışveriş mekanları, ne nereden alınır, piyasa bilgileri vb.)

İnternet-sosyal medya-blog yazarlığı (Öneriler, püf noktalar, baş ucu bilgileri vb.)

Kültür-sanat (Alternatif sanat dalları, kültürel akımlar, sanat sevgisi, sanat özellikleri, yabancı kültür vb.)

Spor (Amatör sporlar, evde yapılabilecek sporlar, bilinçli spor, spor deneyimleri, spor hakkında az bilinenler vb.)

Nostalji (60'lar 70'ler, 80'ler, 90'lar her zaman ilgi çeker. Çeşitlendirebilirsiniz)

Daha farklı konu önerisi olan arkadaşlar yorumla belirtirse sevinirim. Böylece konu sıkıntısı çeken arkadaşlar için bir katkı sağlamış oluruz.

İletişim için: medyaistasyonu@gmail.com














Blog konusu bulmakta sıkıntı çekenlere öneriler Blog konusu bulmakta sıkıntı çekenlere öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Cumartesi, Ağustos 10, 2013 Rating: 5

31 yorum:

  1. Güzel bir yazı olmuş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Engin Bey yazınızı çok beğendim ve acemi bir blogger olarak yazınızdan çok şey öğrendim, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Bayağı güzel bir yazı olmuş, teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Guzek bi anlatim olmus gercekte elinize saglik

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten Çok önemli konulara deyinmissiniz teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://teknogezgini.blogspot.com.tr/

      Sil
    2. Elinize Sağlık, Çok faydalı.
      http://www.netorg.net

      Sil
  6. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  7. güzel ve etkili bir yazı olmuş bende http://birsorumolacak.blogspot.com.tr sitem için konu arıyordum sayende buldum.

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten güzel bir makale olmuş. Bana çok yardımı dokunacak. Blogumu yeni açtım. http://mavisiyahh.blogspot.com.tr/ adresinden göz atabilirsiniz...

    YanıtlaSil
  9. Yeni blog kuranlar için çok faydalı bilgiler.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba,blog yazmak bloğu kurmak ve tasarlamaktan çok daha zor.Yaklaşık 4-5 gün önce kurduğum bloğumda bu kadar zorlanacağımı düşünmemiştim.Yazınızda belirttiğiniz kategoriler çok faydalı oldu.Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Bilgilendirici bir yazı olmuş teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar. Blog sitemi kurdum ve ilk yazımı paylaştım inceleyip olumlu olumsuz yorum yapar ve daha iyisini yapabilmem için herhangi bir şeyler önerebilir misiniz ? Blogum : http://yuzdebirmilyon.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, Blogunuzun temasını değiştirin. Gözü çok yoruyor. Hem arka planı mavi hem yazı başlığı hem de paragraflar mavi. Sade, açık renkli tema kullanın. Yazı içinde çok farklı renkleri kullanmamaya özen gösterin. Paragrafları komple aynı renk yapmayın, kalın yazı fontu kullanmayın. Okuyucu sitenizden kaçırabilecek şeylerden uzak durun. Sadelik önemli. Bol bol yazı pratiği yapın ve sevdiğiniz konulara değinin. Zamanla daha iyi olacak. Başarılar.

      Sil
  13. Önerileriniz için teşekkürlerimi sunuyorum, acemi bir blok yazarıyım ve blok konusu bulmakta sıkıntı çekiyordum, sayenizde bu sıkıntıma bir çözüm buldum. Bu da benim blok adresim http://geliveringali.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  14. Daha iyi bir bloğa sahip olabilmem için bana da öneriler de bulunabilir misiniz?

    YanıtlaSil
  15. merhaba bloğumu nasıl daha iyi yapabilirim geliştirebilirim söylermisiniz ? http://mucglob.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. Merhaba ben konu olarak öğrenmeyle ilgili bi blog acmak istiyorum ama cok mu kapsamlı olur..ornegin hergun yeni bi bilgi öğrendim atiyorum bugun teknolojiyle ilgili bir bilgi yada gittigim bi yerde değişik bir yer gibi gibi, konusunu bugun ne öğrendim olarak düşündüğüm bi blog sizce nasıl olur illa bir lonuda uzmanlasarak anlatmak mi gerekir bilgilendirirseniz sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,

      Yazmaktan keyif alabileceğiniz konular üzerine yoğunlaşırsanız başarılı olma şansınız daha yüksek olacaktır. Belli alanlarda uzmanlaşmak daha iyi. Başarılar diliyorum.

      Sil
  17. Hocam kullandığınız font çok yoruyor gözü değiştirmelisiniz bence .
    http://evdekiyazar.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  18. Evet hemen hemen hepsi guncel konular katiliyorum,fakat insanlarin bazen iliskilerinde yasadigi sorunlar icin yardim almak isteyebilecegi toplumsal bloglara da ihtiyaci var.Ben bu konulara deginmeninde gayet yerinde olabilecegini dusunuyorum.Size de basarilarinizin devamini dilerim..

    YanıtlaSil
  19. Şimdiye kadar hep yol göstermişizdir, bu sefer direkt konu gösteren bir makaleye rast geldim. Emeğiniz için teşekkürler

    YanıtlaSil
  20. Fikir vermesi açısından dikkate alınması gereken güzel öneriler. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  21. Merhaba

    Finans-Bankacılık alanın da da insanlar araştırma yapıyor, herşey resmi sitelerde yada kağıtlarda yazdığı gibi olmayabiliyor.O nedenle bende bir nebze tecrübelerimi bu konuda bloguma yazıyorum. Bu alanda da çok konu var.

    www.okue.blogspot.com

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar, blog yazmanın temelini iyi kavramış bir insan olarak bu birikimlerinizi özgün bir şekilde ifade etmişsiniz, elinize sağlık. Ben de mumkun oldugunca özgün bir şekilde Gezi, Fotograf ve Mimari gibi konularla ilgili yazılar yazıyorum, özellikle sizin fikirlerinizi duymaktan memnuniyet duyarım, başarılarınızın devamini dilerim.

    Http://www.barisoke.com

    YanıtlaSil
  23. Dostum ciddiyim çok güzel çok bilgilendirici olmuş , çok teşekkür ederim . Sayfalarını takip edeceğim . =)

    YanıtlaSil
  24. Merhaba ben de blog açmak istiyorum ancak iki konu arasında kararsız kaldım. İlki ilginc bilgiler ikincisi ise ülkeler ikisi birbiriyle bağlantılı aslında. Görüşünüzü bekliyorum. İkisinide araştırmayı seviyorum ve çok ilgiliyim bu konularda

    YanıtlaSil
  25. Çok faydalı bir yazı olmuş.. Bende bir gün listelerde var olurum umarım :)
    Blogumu incelemek isterseniz adresim : http://dilarapekerr.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  26. Değerli bilgiler için çok teşekkür ederiz.Bence tüm blog sitesi kuracaklar için faydalı bir döküman blog konusu bulmak hep can sıkmıştır.bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum
    www.webicix.com

    YanıtlaSil
  27. Fikir kaynagı olmuş.Emeginize sağlık.Biz yeni açanlarda eminim sarftettiğimiz çabanın karşılığını alırız

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.