Profesyonel blog yazısı için öneriler

Kaliteli ve özgün içerik, hem kendi bloglarınız için hem de misafir blogculukta en önemli noktalardan biri. Blogcular arasında son zamanlarda yaygınlaşan Konuk yazarlık, yazılarınızın yer aldığı blogları ya da siteleri düzenli olarak takip eden kişiler ile bağlantıya geçmenizi sağlar.

Böylece diğer ziyaretçilerin dikkatini çekebilir ve onların güvenini kazanabilirsiniz. Bu da sizin yazdığınızın yazıların daha çok okunmasına ve takip edilmesine katkı sağlar.

Okuyucuların ilgisini çekecek, çok okunacak kaliteli bir yazı yazmak tüm blogcuların en büyük amaçlarından biridir. Zaman zaman içerik üretme konusunda sıkıntılar yaşansa da kaliteli içerik üretiminin hedeflenmesi düzenli okuyucu kitlesi oluşturmada önemlidir.

Düzenli okuyucuya sahip bloglarda konu sıkıntısının çok çekileceğini düşünmüyorum. Çünkü üretilen içeriklere okurlar tarafından yapılan yorumlar, geri bildirimler yeni ve farkı konular için bir alt yapı oluşturabilir.

Bu yazımda başka bloglarda misafir olarak yer almak isteyen blog yazarlarına profesyonelce yazılar yazmaları için yardımcı olabilecek önerilerde bulunacağım.

Konu hakkında çalışın

Misafir olacağınız bloglara içerik göndermeden önce hangi konuda yazacağınızı iyi belirlemelisiniz. Konu seçerken misafir olacağınız blogun içeriği ile paralel olmasına dikkat edin. Daha sonra konunuz hakkında kapsamı araştırmalar yaparak yazınızın alt yapısını oluşturacak bilgileri toplayın. Farklı kaynaklardan beslenmek daha kaliteli yazıların ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

Konunuzu destekleyici öğelere de yer verin


Yazım aşamasında konunuzu destekleyici bilgileri de harmanlanmanız yararlı olacaktır. Örneğin; blog yazarak para kazanmak hakkında bir yazı yazıyorsanız bu yazınızı destekleyici konulara da (Bloglar ve SEO teknikleri, Blog pazarlama, SEO uyumlu blog yazıları, SEO uyumlu makale yazımı vb.) yazınızın içinde yer vermeniz gerekir. Yazınıza konunuz ile alakalı değer katabilecek her içerik esas konunun daha iyi vurgulanmasını sağlar.

Yazı yöntemini analiz edin ve düzenleyin

Kaliteli ve okunabilir bir içerik oluşturmak için bilgi sahibi olmak tek başına yeterli değildir. Yazıyı kurgulamanız, anlam bütünlüğünün olması, düzgün bir formatta ara başlıklar altında yazılması önemlidir. Okuyucuların anlayabileceği cümleler ve kelimeler kullanmak, yazının bir solukta okunmasını sağlar. Anlam karmaşına neden olabilecek terimlerin ve kelimelerin de yazı içinde açıklamasını yapmak iyi olacaktır. Özellikle okuyucuların yararına yönelik yazı için bu bilgileri nasıl kullanılacağını bilmeniz gerekir. Yazı yazarken daha önce denemediğiniz yazma stillerini de deneyebilirsiniz.

Kontrol etmeyi unutmayın

Yazınızı misafir yazar olarak yer alacağınız bloglara ya da sitelere göndermeden önce son kontrollerini yapmanız gerekiyor. Son kontrolleri yaparken şunlara dikkat etmelisiniz:

Başlıkta yazım hatası var mı?

Başlık ile yazı uyumlu mu?

Ara başlıklar kullanıldı mı?

Ara başlıklar yazı ile uyumlu mu?

Yazının bütününde herhangi bir imla hatası var mı?

Yazınız ile birlikte yayınlanacak görsel uygun mu?

Yazınız ortalama uzunlukta mı?

Yazınızın sonunda kendinizi tanıtıcı bir kısım hazırladınız mı?

Yazı sonrası tepkileri ölçün

Yazınızı gönderdikten sonra bir kenara çekilmeyin. Yazınıza yapılan yorumları analiz edin, cevaplayın. Okur yorumları, sizin daha iyi yazılar yazabilmeniz için çok önemlidir. Yorumları cevaplardan kibar ve samimi bir dil kullanmalısınız.

Profesyonel blogcuların yaptığı gibi okuru bilgilendiren, orijinal içerikler üretmeyi odak noktanıza koyun. Orijinal içerikler okuyuculara her zaman taze fikirler verecektir. Ne kadar özgün içerik üretirseniz profesyonel yazarlığa doğru ilerlemeniz o kadar daha kolay olacaktır. Zamanla yazma konusunda daha da geliştiğinizin farkına varacaksınız.
Profesyonel blog yazısı için öneriler Profesyonel blog yazısı için öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Haziran 13, 2013 Rating: 5

1 yorum:

  1. Güzel yerlere değinmişsiniz.Profesyonel blog yazısı örneği isteyenler için "Profesyonel blog yazısı için öneriler" başlıklı konu yeterli olacaktır. :)

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.