İnternetten para kazanmayı düşünenlere öneriler

İnternetten para kazanmanın kolay yollarının neler olduğu hakkında arayış içinde olan kişilerin sayısı hızla artıyor.

İnsanlar artık "kolay yoldan nasıl para kazanırım, daha az emek harcayarak nasıl iyi bir gelire kavuşurum" diye düşünmekten, başka işler yapmaya vakit ayıramıyor. Durum böyle olunca en kestirmeden para kazanmak amacıyla atılan adımlar boşa gidiyor.

İnternetten para kazanma teknikleri ile ilgili yazılan yazıların çoğu hep aynı. Bunlara uzun uzadıya değinmek istemiyorum. İnsanlar internetten para kazanmada artık alternatif para kazanma yöntemlerine yönelmiş durumda. Bunun nedeni de internet ortamındaki her girişimin kendi ekonomik sistemini oluşturması.

Bu yazımda internetten para kazanma telaşı yaşayan kişilerin en çok başvurduğu ve başarısız olduğu noktalara birkaç başlık altında değinmek istedim.

Blog yazarlığı

Blog yazarak para kazanmanın çocuk oyuncağı gibi algılanmaması gerektiğini defalarca vurguladım. Benim yazmamla bir şeyler değişmeyecek tabi ancak en azından insanların bu konuda ciddi bir araştırma sürecine girmesi faydalı olacaktı.

Blog yazararak para kazanmak hayali ile yanıp tutuşanlar, herhangi bir yazma becerileri olmamasına rağmen büyük umutlar ile bloglar açtı. Sonra bu bloglardan hemen para kazanılamayacağını anladılar ve bir kenara bıraktılar. Her zaman değindiğim çöp blog kavramı da bu şekilde ortaya çıktı. Kaderine terkedilen blogların ortak noktası para kazanmanın kolay yolu olarak görülmesi. Bir diğer neden de "yazmaya vakit ayıramamak."

Google Adsense vb. reklam ortaklıkları

Tıklama başına ya da gösterim başına para kazanma sistemleri ile para kazanmak hep kolay yol olarak vurgulandı. Adsense sayesinde binlerce dolar kazananların hikayeleri, adsense zenginleri ile ilgili forum sitelerinde yer alan yazılar, adsense kazançları eğitim setleri, adsense yerleşim teknikleri vb. içerikler çoğu kişinin iştahını kabarttı. Adsense kazançları ile ilgili bazı kişilerin yazdığı ve para ile satılan e-kitaplar ile bu işin sanılandan çok kolay olduğu vurgulandı. Adsense hesabında günlük bakiyesinde 0,50 $ ile hayaller kuran, sevinenler oldu.

Tık başına kazancın düşük olmasından şikayet eden, Adsense hesapları banlanan, askıya alınan kişilerin yazdığı konular, webmaster forumlarını çöplüğe çevirdi. Tık başına en çok para kazandıracak kelimeler üzerine açılan siteler ile pusuda beklenildi. İnternetten Google reklamları ile para kazanmayı düşününler hep bir fikir, öneri arayışı içinde oldu. 5-6 ayda bir alacağı 100 dolar için tüm enerjisini bu tür reklam ortaklıklarına harcayanlar gerçek başarının, para kazanma hazzının tam olarak ne olduğunu çoğu zaman bilemedi. Hala da "Google Adsense kazançlarımı nasıl arttırabilirim" diye o forum bu forum dolaşıyorlar.

Webmaster forumlarındaki iş ilanları

Webmaster forumları, internetten para kazanmak isteyenlerin uğrak mekanı oldu. Her webmaster sitesinde iş ilanları ile ilgili kategoriler mevcut. Buralardaki ilanlarda para kazanma arzusu o kadar abartılmış ki 1 TL'ye bile razı olan kişiler var. Twitter takipçi kasma, Facebook sayfa beğenme, Facebook hayran satışı, Blogger, Wordpress site kurulumu, organik hit! gönderimi, makale yazarlığı, forumlara konu açma, web sitelerine yorum atma... say say bitmiyor. Ne alırsan 1 TL - 5TL - 10TL gibi esnaf mantığı ile internetten para kazanılamayacağını anlamamış olan kişilere diyebilecek söz yok.

"SEO uyumlu özgün makale yazarıyım" diye geçinenlerin 100 kelime 0,75 kuruş ya 1 TL'ye yazdığı makalelerin ansiklopedilerdeki bilgilerden bile daha sıkıcı olduğu ve kimseye faydasının olmadığı ne zaman anlaşılacak? Profesyonel bir içerik yazarı emek harcayarak, araştırarak yazdığı yazıyı bu kadar ucuza satar mı? Bana da teklifler geldi. Kabul etmedim.  Ben emeğimin karşılığını alamayacağımı bile bile neden uğraşayım ki?

Nasıl olsa piyasada uzman çok. Baksanıza herkes SEO uzmanı olmuş, makale yazarı olmuş, webmaster olmuş, blog yazarı olmuş, internet zengini olmuş...

İnternetten para kazanmanın yollarını arayanlara tavsiyem; daha gerçekçi projeler ve çalışmalar üzerine yoğunlaşmaları.

İnternetten para kazanma yolunu bilen biri sizinle neden bilgisini paylaşsın ki? Kimse size doğru bildiği yöntemleri söylemez. Bunu unutmayın. Bu yüzden "internetten nasıl para kazanırım" sorusunun cevabını forum sitelerinde vb. aramayın. İnternette para kazanmak ile ilgili yazılan her şeye inanmamanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Forum ortamlarında paylaşılan kazanç dekontlarının cazibesine kapılıp bu işin çok kolay olduğunu düşünmeyin. Zaten o dekontların çoğu fi tarihinden kalma. İnternetten para kazanmanın yolları hakkındaki bilgileri yazanlar, paylaşanlar bile internetten para kazanmanın yollarını bilmiyor. Oradan buradan aldıkları, derledikleri yazıları kendilerine mal ediyorlar. Bir düşünün... Bu iş bu kadar kolay olsaydı her ortalama internet kullanıcısı köşeyi dönmüştü.

Emek harcamadan bir şeyler kazanmak, bir noktaya gelmek kolay mı? Bu soruyu kendinize hiç sordunuz mu?

Size yıllar önce okuduğum ve yazdığım bu yazıya iyi örnek olabileceğini düşündüğüm bir hikayeyi anlatmak istiyorum.

Kavak Ağacı ve Kabak

Bir kavak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermişti. Bahar boyunca bitki kavak ağacına sarılarak boy göstermeye başladı. Yağmurların ve güneşin etkisi ile büyümesini hızla sürdüren kabak, kısa sürede kavak ağacı ile neredeyse aynı boya geldi.

Hızla büyümesinden gururlanırken bir gün dayanamayıp kavağa sordu: “sen kaç ayda bu duruma geldin ağaç?” “10 yılda” dedi kavak… Kabak çiçeklerini sallayarak güldü… “on yılda mı? Ben neredeyse 2 ayda senin boyuna geldim.” Kavak ise kabağın bu sözlerine güldü ve “Çok doğru, haklısın” diye yanıt verdi sadece.

Günler günleri kovaladı ve sonbaharın ilk rüzgarları başladığında kabak önce üşümeye başladı, sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar artıkça da aşağıya doğru inmeye. Bu kez biraz da kuşkuyla sordu kavağa: “neler oluyor bana ağaç?” Kavak sakin bir şekilde cevapladı kabağın sorusunu:  “Telaşlanmaya gerek yok, ölüyorsun”… Kabak  bundan hiçbir şey anlamadı  ve sordu “Neden?” diye...

Kavak yine sakin bir şekilde yanıtladı: "Benim 10 yılda geldiğim yere sen 2 ayda gelmeye çalıştığın için..."

Peki ya siz?

Kavak ağacı mı olmak istiyorsunuz yoksa kabak mı?


 








İnternetten para kazanmayı düşünenlere öneriler İnternetten para kazanmayı düşünenlere öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Haziran 18, 2013 Rating: 5

3 yorum:

  1. çöplük, bilgi kirliliği. İnsanlar oturdukları yerden zengin olmayı nasıl düşünebiliyor anlamıyorum. Bence web siteler veya bloglar için internetten para kazanmanın en iyi yolu haftalık, aylık reklamlar almak. Tanıtım yazıları yazmak. Tabi bunlar da hiç kolay değil. Ama en etkili yol. Bakınız Webrazzi. Yarısından fazlası tanıtım yazısı, reklam banneri. Ama her sayfası neredeyse 3-4 pr. Koca bir şirket. Çok çalışmak lazım çoook.
    Açıklayıcı yazınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Engin bey yazınız çok hoş okudum, sizle bir fikrimi ppaylaşmadan da edemeyeceğim, yazdıklarınızda ve verdiğiniz örnekte sonuna kadar haklısınız ancak, evet ancak atladığınız bir nokta var hocam, evet aynı sürede aynı tecrübeye ulaşamayabilir ama yakın zamanda aynı başarıya kopyalama dediğimiz methot ile ulaşması pekala mümkündür. Amerika keşfedilmiştir, tekrar keşfetmeye gerek var mı? Yoksa uçağa biner Amerikaya gidermiyiz, saygılar görüşmek üzere...

    YanıtlaSil
  3. Ömer Bey yorumunuz için teşekkür ederim. Ne iş yapılırsa yapılsın zaman faktörü yine önemli öyle değil mi? Başarıyı kopyalamak da bir anda olabilecek bir şey değil. Neticede yine zaman lazım. Bir de şu var: kopyalanan başarı ne kadar uzun ömürlü olur? Kişiler kendi başarıları peşinde koşarsa yaptıkları işler daha anlamlı olacağına inanıyorum.

    Saygılar...

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.