Bloga reklamverenin ilgisini çekmenin yolları

Blog yazarak para kazanmak denilince akla ilk gelen yöntemlerden biri, reklam veren markalardan ya da kişilerden banner reklam ya da advertorial ilan alabilmek. Blog yazarlığından para kazanmak kolay bir iş olarak görülse de bu noktada ciddi anlamda sıkıntılar yaşayan çok sayıda blog yazarı var.  

İnternette blog yazarak para kazanmak ile alakalı içeriklerin yer aldığı sitelerin sahipleri bile blog yazarak para kazanmak ve bloga nasıl reklam alınacağı konusunda sağlıklı ve fayda sağlayıcı bilgiden yoksun. Reklam almak öyle her sitede yazıldığı gibi kadar kolay olsaydı internetten geçinen çok sayıda kişi olurdu. Çoğu blogger her gün blogundan para kazanmanın yollarını arıyor.

Blogundan reklam geliri elde etmek isteyen bir blog yazarı reklamverenlerin dikkatini çekmek için blogunda nelere dikkat etmeli?

Reklam Verin banner'ı koyun

Blogunuza reklam aldığızına dair en önemli gösterge, "Reklam Verin" ikonunun yer almasıdır. Blogunuzun göze çarpan bir kısmına yerleştireceğiniz banner'ı tıklayanlar sponsorluk ve reklam seçeneklerinin yer aldığı sayfaya yönlendirilmeli. Burada blogunuza kabul ettiğiniz reklam türleri ve fiyat tarifeniz hakkında bilgilere yer verin. Ayrıca sizinle iletişim kurulabilmesi için mail adresinizi ve arzu ederseniz telefon numaranızı da belirtin.

Blogunuz ile uyumlu reklamlara yer verin

Blogunuz ile alakalı reklamlar, hedef kitle tarafından daha çabuk benimsenir. Örneğin akıllı telefonlar ile ilgili içeriklerin yer aldığı bir blog siteniz varsa bu blogda sağlık ürünlerinin reklamlarını yayınlamanız doğru olmayacaktır. Blogunuza reklam alırken buna dikkat etmelisiniz.

Ücretsiz reklam yayınlayın

Blogunuza içeriğiniz ile alakalı ücretsiz bir reklam koyarak, benzer reklamları veya bu ürüne rakip olan markaları reklam vermek için teşvik edebilirsiniz.

Site istatistiklerini gösterin

Aylık tekil ziyaretçi ve gösterim sayısı reklamverenler için son derece önemli verilerdir. Reklam ve sponsorluk ile ilgili hazırlayacağınız sayfada bu bilgilere yer verebilirsiniz. Ayrıca Google PR ve Alexa sıralamasına da yer vermeniz yararınıza olacaktır. Alexa'yı ve Pagerank'ı önemseyenler hala çok.

Hedef kitlenizi iyi bilin
Blogunuzu sürekli ziyaret eden kitleyi iyi tanıyın. Blogunuzu erkekler mi daha çok ziyaret ediyor yoksa kadınlar mı? En çok hangi konular ilgi çekiyor? En çok hangi ilden ziyaretçi geliyor? En çok aranan kelimeler anahtar kelimeler neler? Bu tür soruların cevabı bilin ve siteye girişleri iyi analiz edin. Blogunuzda zaman zaman anketler yaparak ziyaretçilerin bazı konulardaki düşüncelerini öğrenme şansınız olabilir.

Hakkımızda kısmı oluşturun

Blogunuzda "Hakkımda" kısmının olması size artı puan kazandıracaktır. Bloga reklam vermek isteyenler sizin kim olduğunuzu, ne gibi projelerde yer aldığınızı, neler yaptığınızı bilmek ister. Bir özgeçmiş sayfası oluşturun ve hakkınızda bilinmesi gereken temel bilgileri fotoğrafınız ile birlikte bu sayfaya koyun. Blog yazarlığında kimliğinizi saklamamanız güven ve olumlu imaj açısından önemlidir.

Google AdSense tarzı reklam programları kullanmayın

Blog siteleri diğer siteler gibi çok fazla ziyaretçi trafiğine sahip değildir. Bu yüzden Google Adsense tarzı tık başına ücret edeyen programlar ile tatminkar gelir elde etmek son derece zordur. Bir ayda 100 dolara ulaşamayan o kadar çok blog var ki... Bu tür reklamların blogunuzda yer alması markalar ve reklam veren diğer kişilerin hakkınızda profesyonelce düşünmesini sekteye uğratabilir. Burada kararınızı iyi verin; Gerçek gelir mi istiyorsunuz yoksa birkaç ayda bir alacağınız 100 dolar sizi tatmin eder mi?"

Blogunuzda tek konuya odaklanın

Blog yazarlarının en çok yaptığı hata her konuda bir şeyler yazmaktır. Bu blog yazarlığında profesyonelleşme adına büyük bir sorundur. Tek konu üzerine yazılmış özgün içeriklerin yer aldığı bloglar daha etkilidir. Her konuda yazıların yer aldığı bloglara rağbet yok. Bu tür bloglar zamanla çöp blog kervanına katılmaktan öteye gidemiyor. Niş alanlarda yayın yapan bir blog sahibiyseniz şansınız daha fazla.

Blogunuzu profesyonel tutun

Blogunuzda reklam kokan, kendinizi öven yazılardan uzak durmalısınız. İçeriğinizi, tecrübelerinizi öne çıkaracağınız yazılar ile hem okurları hem de reklamverenleri blogunuzun sadık bir takipçisi yapmanız mümkün. Argo ifadelerden, yazım hatalarından, aşırı öznel anlatım tarzından ve reklam içeren yazılara yer vermeyin.



Bloga reklamverenin ilgisini çekmenin yolları Bloga reklamverenin ilgisini çekmenin yolları Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Haziran 05, 2013 Rating: 5

3 yorum:

  1. bazilari blogun ilk gununde bile bu alana reklam verilir falan koyuyuolar cok komikler..

    YanıtlaSil
  2. Günümüzde açılan blogların deredeyse büyük çoğunluğu reklamlardan para kazanmak için açılan bloglardan oluşuyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni açılan ve üzerinde ciddi anlamda emek harcanmayan bloglardan para kazanmak yanlış bir yol. Kaliteli blog hazırlayanlar, içerik üretimine önem verenler er ya da geç emeğinin karşılığını alacaktır. Sabır ve zaman lazım. Genel bir blog ile para kazanmak bu zamanda çok zor. Daha özel alanlara yönelmek gerekiyor.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.