Yazarak para kazanmayı düşünenler dikkat!

Geçenlerde internetten yazı yazarak para kazanma yöntemleri ile ilgili bir yazı yazmaya karar vermiştim. Bunun için elimdeki kaynakları taradım.

Son olarak da internet üzerinden yazarak para kazanmak ile ilgili neler anlatılmış araştırmaya koyuldum. Açıksası bu konuda yazılmış özgün, kaliteli ve doyurucu içerikler sağlayan yayınlar yok denecek kadar az olduğu için tatmin edici bir bilgiye ulaşamadım.

Dikkatimi çeken en önemli şey, internetten para kazanmanın en kolay yollarından biri olarak gösterilen yazı yazarak para kazanmak ile ilgili açılmış bir sürü blog ve web sitesinin varlığı. İşi öyle abartmışlar ki para kazandıracak yazı yazmak ile alakalı e-kitaplar, eğitim setleri bile hazırlanmış. Bunların cezbedici tanıtımları  kişilerde merak uyandırmak için bire bir.  Bu eğitim setleri belli bir meblağ karşılığında yazarak para kazanmaya meraklı kişilerine sunuluyor.

Bu setlerin reklamını, promosyonunu yapan çok sayıda site var. Bunların büyük bir kısmı da blog siteleri. Paravan bloglar yardımı ile aynı içerikler onlarca farklı sitede döndürülüyor. Sitelerde setleri alıp kullanan kişilerin kazançlarına ve yorumlarına da yer veriliyor. Setleri satanlar %100 garanti de veriyor.

Kazanılan rakamlar gerçekten dudak uçuklatacak cinsten. Okuduğum kadarıyla olumsuz yorum da yok denecek kadar az. Yorum sahipleri ballandıra ballandıra anlatıyor. Ya alan herkes gerçekten memnun ya da işin içinde bir iş var. Sırf merakımdan bu setlerden bir adet sipariş vereceğim. Gözlemlerimi de yazı olarak sizlerle paylaşacağım.

Bu konuda fikri olan, bu setleri kullanan varsa lütfen yorumlarını bizlerle paylaşsın. 40-50 TL verilerek satın alınan bu setler ile gerçekten büyük meblağlar kazanmak mümkün mü?

Ben yazı yazarak para kazanmanın öyle her yerde anlatıldığı gibi çok kolay bir yol olduğunu düşünmüyorum. Yazma kabiliyeti olmayan biri, başkaları tarafından okunabilecek, yayılabilecek kaltiteli içerikleri nasıl üretebilir? Satın aldığı o setler onu iyi bir içerik üreticisi, metin yazarı yapabilir mi? Sadece birkaç tavsiye verebilir.

 İçerik üretiminin de bir adabı var ! Bunları önemseyin !

Okunabilir, özgün içerik üretiminin bazı püf noktaları var. İçerik üretimi hakkında en ufak bilgisi olmayan, daha önce yazı yazma girişiminde bulunmamış kişiler sırf para kazanmak uğruna site açıyor. Sağdan soldan duydukları bilgiler doğrultusunda birtakım eğitim setlerini de satın alıp plansızca işe koyuluyorlar. Amaçlarına ulaşamayınca da "denedim olmadı, yalanmış, para tuzağı" gibi şikayetlerde bulunuyorlar.

Birden hiçbir şey olmaz. Herşeyin yeri zamanı var. Direkt para kazanmaya odaklanılması başarının önündeki en büyük engel. Bunu daha önceki yazılarımda defalarca belirttim. Çalışmadan, okumadan, araştırmadan, sorgulamadan, yorumlamadan yapılacak işler elbette başarısız olacak. Zamanı hiçe sayarak başlanılan iş hüsranla sonuçlanmaya mahkum. Her yazı, para kazandıracak diye bir kaide yok. Yazı var, yazı var...

Ben makale yazarak para kazanmak isteyenlere adımlarını çok iyi atmalarını tavsiye ediyorum. Bu işte başarı, süreklilik ve planlı çalışma ile elde edilir. Belli bir kaliteyi tutturmak, trendleri takip etmek, hangi içeriğin ilgi çekeceğini az-çok kestirmek gerekir. Bunun içinde bol bol okumak, yazı pratiği  ve gündem takibi yapmak şart. Bilgi sahibi olmayan biri nasıl fikir sahibi olacak ve başkalarını bilgilendirecek yazıları kaleme alacak?

Yazı yazarak para kazanmak; yazma kabiliyeti olmayan, kitaplar ile arası olmayan, çabuk sıkılan, araştırmayı sevmeyen, soru sormayı sevmeyen, zoru göze almayan, aceleci kişiler için uygun bir para kazanma yöntemi değil.
Yazarak para kazanmayı düşünenler dikkat! Yazarak para kazanmayı düşünenler dikkat! Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Mayıs 16, 2013 Rating: 5

17 yorum:

  1. makalenizi bir çırpıda okudum, evet gercektende gündenden ve güncel kazanç tekniklerinden bi-haber olan şahsiyetlerin makale yazarı olması ve para kazanma arzusu sadece hayalden ibarettir.

    YanıtlaSil
  2. güzel ve farklı bir yazı tebrik ediyorum ben de yazılarımı göndermek istediğim yer arıyorum fakat güven vermedi kimse

    YanıtlaSil
  3. Yorumunuz için teşekkürler Serkan Bey. Yazılarınızı gerçek anlamda değerlendirecek, değer verebilecek kişileri bulmanız oldukça zor. Yazma eylemine artık ticari bakılmaya başlandı. Bu da kaliteli, emek verilerek harcanmış yazıların geri plana itilmesine neden oldu. Yazılarınızı nitelikli okur kitlesine sunmanın en mantıklı yolu kendi sitenizde/blogunuzda yazmanız olacak.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba.Yazınızı bir çırpıda okudum.Bende bu konuda bir çok araştırma yaptım.Satılan bir kaç setle bu işi çözdüğünü söyleyen insanlar var.Ya bu insanlar çok akıllı ya bizler bir şey bilmiyoruz.Bu satılan setlerde ne anlatılıyor ki bu insanlar bu kadar para kazanıyorlar gerçekten merak ettim.Set alacağınızı ve gözlemlerinizi paylaşacağınızı yazmışsınız.Bakalım işin içinde neler var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumunuz için teşekkürler. Yazarak para kazanmanın kolay bir yol gibi anlatılması, yazmak konusunda hiçbir tecrübesi ve bilgisi olmayan kişileri de cezbediyor. İnternet ortamında satılan setler ile yazma deneyimi kazanmak gerçekten çok zor. Yazmak, yetenek işi. Okumak lazım. Belli başlı kurallara hakim olmak lazım. Çok yakında piyasada satılan bu setler ile ilgili detaylı bir incelemem olacak.

      Sil
  5. Güzel bir makale olmuş elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Yazınızı okudum. Güzel bir paykalım. Özellikle son cümlenize aynen katılıyorum. Araştırmayan, sorgulamayan ve okumayı sevmeyen birisinin etkili bir makale yazması pek mümkün görünmüyor.

    YanıtlaSil
  7. Ben www.bilgiustam.com sitesinden 11 tane makaleme karşılık 51,88 TL kazandım ve bu parayı bankadan çektim.

    YanıtlaSil
  8. makaleler özgün kaliteli olmalı sizinki aynen öyle olmuş tebrikler

    YanıtlaSil
  9. Bu konuda makale yazmak yetenek işi, öğrenilecek bir şey olduğunu sanmıyorum. Sitelerde yazma işi çok ucuz resmen Çin gibi, insan emeğini sömürü.150 kelime 750 krş. Bunu araştırıp yazıya dökmek en az 1 saat. O kitabı alıp öğrense ne olacak zaten kazanç çok düşük.

    YanıtlaSil
  10. ben uzun zamandır bu işi yapıyorum. makale yazarak para kazanmak zengin olmak hayalleri olan varsa öyle bir dünya yok. ama en azından ev ekonomisine küçük bir miktar katkı sağlıyorsunuz. en azından elektrik, su, doğalgazınızı ödeme şansı elde ediyorsunuz. tabi çeşitli sitelerde dolandırılmamak da büyük başarı. ben en son İstanbul İnternet Hizmetleri adlı sitede dolandırıldım. 3 ay maaşımı yatırdılar son bir buçuk ay yatırmadılar. 700 lira alacağım var. hakkım zehir zıkkım olsun.

    YanıtlaSil
  11. Makaleyazkazan com gibi firmaların fiyat tekliflerini okudum kanım dondu. 300 kelimelik yazı için 1-2 lira veriyorlar, 1000 kelimelik yazı için 5-7 lira arası para veriyorlar. Bu yazıları yazmak kolay mı? Nereden baksan saatlerini alır. İnsan emeği bu kadar ucuzlatılmamalı. Bu yazıları yazacak olanlar okumuş, eğitimli insanlar, sokakta su satsan daha fazla para kazanırsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, açıkcası o firmada 1.5 yıldır yazarım bence daha sisteme kayıt olmadan bu ön yargıyı taşımanız çok anormal. Sistemde 3 farklı üyelik tipi var, acemi, gümüş ve platin. Bu üyelik guruplarından gümüş yazarım ve her ay minumum 1400 TL üstü gelir elde diyorum. Bence araştırmadan insanları yönlendirmek pek akıl kaarı değil. makaleyazkazan.com da çalışacak arkadaşlara gerçekten tavsiye ederim.

      Sil
    2. O yine iyi veriyor. Yazkazan.net 100 kelimeye 50 kuruş veriyor bide uzman olun yükselsin diye kandırıyor. Uzman olduğunuzda ayda 10-15 tane 100 kelimesi 1 tl olan makale alabiliyorsunuz. Resmen komedi :D yeni başlayanları avlıyorlar!

      Sil
  12. Sisteme kayıt olmuş ve hemen ilk haftasında illallah edip ayrılma talebinde bulunmuş bir yazar olarak konuşuyorum. Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Gümüş yazar olarak ayda minimum 1400 TL gelir elde etmek için günde yirmiden fazla 300 kelimelik makale yazmanız gerekmekte. Onaylanma sürelerinin uzunluğunu hesaba katacak olursak makale sayınızın çok çok daha fazla olması lazım gün başına. Günde yirmiden fazla makale yazarak şimdiye platin rütbesini almanız gerekirdi. İnsanları birikmiş paraları ödenmeden tek bir hata yaptı diye sistemden silen, işleri acil olduğunda gün içerisinde 30 adet arama ve mesaj mobbingi uygulayan, para çekme talebinin tek iletildiği gün olan günde butonun çalışmaması gibi amatör olaylar yaşatan bir firmaya gereksiz yere yönlendirmeyin. Şikayetvar'ı okumaları yeterli zaten insanların. Ben de ilk başta abartı olarak görmüştüm hakkındakileri ama daha ilk haftasında anlamış bulundum...

    YanıtlaSil
  13. Ben de yazarlığa başlayacaktım ama verdikleri sözleşmeyi okuyunca gördüm ki şirket kendini her türlü zarardan kurtarmak için madde madde en ince ayrıntıları sözleşmeye koymuş ama yazarın hakkını gözeten madde neredeyse yok. Yazı ücretleri zaten ufacık neredeyse kuruş, onu da bir meblağa (aylık 200 tl)ulaşmazsa alamıyormuşsun zaten. O meblağa ulaşması için gün boyu masadan kalkmadan onlarca yazı yazmalısın, üstelik de kendi tercihin fikrin değil, şirketin sana dayatacağı reklam mantıklı sipariş yazılar olacak, hayır ben bu tarz yazmam diyemeyeceksin. Ayrıca senin bir tek siteye satıyorum zannettiğin yazını iştirakleri olan onlarca başka siteye yazıp oralardan da şirket kendine gelir sağlayacak ama sana bunun payını vermeyecek. Yani tamamen sömürü. Bu alanda yasalar gözden geçirilmeli ki yazı emekçisinin hakkı korunsun.

    YanıtlaSil
  14. MERHABA

    BU TÜR SİTELER makale yaz, yaz kazan tarzında olanların hepsinden bahsediyorum tamamıyla yalan üzerine kurulu, dolandırıcı siteler 200 TL lik geçseniz bile herhangi bir ödeme yapmıyorlar. Gayette pişkinler... Sakın kanmayın emeğinize yazık olur. Bu arada farklı bloglarda bunlar için çok olumlu yrum yapanlar da var SEO uyumlu yazı yazan arkadaşlar yapılan iyi yorumlara bir SEO taraması yaptırın lütfen en sonunda yine bu soytarılara, hırsızlara ulaşıyorsunuz

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.