Yazı yayınlamadan önce nelere dikkat edilmeli?

Blog yazarlığı yapmak her ne kadar basit bir uğraş olarak görülse de blog yazmanın ciddi ve emek gerektiren bir uğraş olduğunu düşünüyorum.

Blog yazarlığında çoğu kişinin en sık yaptığı hatalardan biri yazılanların denetlenmeden, son kontrollerinin yapılmadan yayınlanması. Kontrolsüz yayınlanan blog yazısı, bir blog için okuyucu kaybına neden olabilir.

Peki bir blog yazarı yazısını yayınlamadan önce nelere dikkat etmeli?

*Yazdığınız yazıları yayınlamadan önce en az1 defa okumalısınız. Doğru yazdığınızı zannettiğiniz halde yazınızda hatalarınız çıkacak. Bazı yazılarımda bu hataları farkettim. Sonra hemen düzelttim. Dikkat etmenizde fayda var.

*Yazılarınız ile kullandığınız resimlerin uyumlu olmasına dikkat edin. Yazı ile alakasız kullanılan resimler okuyucuların ilgisini çekmeyeceği gibi onları yazıdan soğutabilir.

*Yazınızda kullandığınız linklerin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. Linkini kullandığınız web sitesi yayından kalkmış olabilir, virüslü olabilir, bakımda olabilir. Dikkat etmeniz lazım.

*Ayrıca “SEO için katkısı büyük.” diyerek her kelimeye link vermeyin.

*İçeriğinizi SMS dili ile yazmayın. Açık ve anlaşılır kelimeleri kullanmaya özen gösterin. Yazdığınız yazı her eğitim seviyesindeki kişi tarafından anlaşılabilecek nitelikte olmalı.

*Okunabilir yazı fontlarını seçin. Fantastik font seçimlerinden uzak durun. Yazınızın kolay okunmasını sağlayacak bir font seçmek her zaman iyidir. Harflerin tam olarak anlaşılamadığı bir yazı ne okura ne de yazara bir katkı sağlar.

*Yazı başlığınız ile yazı içeriğinizin uyumlu olmasına dikkat edin. Unutmayın bir yazıyı okutan en önemli şey başlıktır. Konunuzu en iyi şekilde ifade eden çarpıcı başlıklar atmaya çalışın.

*Yazı içerisinde  " :D :)) :)  :O :P " vb. SMS işaretlerini koymamanız yazınızın kalitesi  ve okunabilirliği açısından son derece önemli. Ciddiyetten uzak bir yazıyı kaç kişi okur ki?

*Yazılarınızı mutlaka ilgili anahtar kelimelerle etiketleyin. 5-7 arası etiket sayısı idealdir. Etiket  çöplüğünden uzak durun.

*Yazdığınız yazının sonuna kadar okunması için ara başlık ve paragraf kullanmayı ihmal etmeyin.

*Kelime tekrarlarından kaçının. Lafı dolandırmayın.

*Yazılarınızda kullanacağınız zaman kiplerine dikkat edin. 

*Anlaşılması zor olan konuları ya da kavramları somut örneklerle açıklayın, tanımlayın.





Yazı yayınlamadan önce nelere dikkat edilmeli? Yazı yayınlamadan önce nelere dikkat edilmeli? Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Mayıs 20, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.