SEO uyumlu Twitter hesabı için 7 öneri

Sosyal medyanın güçlü bir pazarlama aracı olarak öne çıkması markaları bu mecrada daha etkili bir şekilde yer almak için harekete geçirdi.

Sosyal medya pazarlamada son yıllarda yıldızı hızla parlayan Twitter, birçok markanın ve bireysel kullanıcının gözdesi oldu. Diğer sosyal paylaşım sitelerine göre daha kolay bir kullanıma sahip olan Twitter'ın etkisi gün geçtikçe artıyor.

Milyonlarca kişinin bulunduğu bu sitede arada kaybolmamak ve arama sonuçlarında daha çok görünmek için  bazı SEO uygulamalarına ihtiyaç duyuluyor.

Bu yazımda Twitter hesaplarının SEO uyumlu hale nasıl getirilebileceği ile ilgili bilgilere yer vereceğim.

Twitter kullanıcı adı

Twitter kullanıcı adı SEO uyumu açısından son derece önemlidir. Twitter'da kullanıcı adı için ayrılan karakter sayısı 15 ancak 10 harfi geçmemesi daha iyi. Uzun kullanıcı adı kullanmaktan mümkün olduğunca kaçınmak gerekiyor. Kısa ve tek kelimelik kullanıcı isimlerinin akılda kalması daha kolay. Eğer iki kelimelik bir kullanıcı adı seçilecekse bunu da alt çizgi ile ayırmak faydalı olacaktır. Böylece her iki kelimede de aranma şansınız artacak. Kullanıcı adında anahtar kelimelere yer vermeniz daha üst sıralarda görünmenize katkı sağlayacak. Marka isminiz uzun ise kısaltma kullanmayı düşünün. Anahtar kelimeler ile birlikte markanız için kısaltmalar kullanmanız SEO açısından yararlı bir yöntem. Uzun kullanıcı adları profesyonellikten uzak olarak algılanabiliyor.

Web site URL'si tam yazılmalı

Twitter'da profil ile ilgili bilgileri düzenlerken web sitesi ismini tam yazın. Mümkün olduğunca url kısaltmalarından kaçının. Merak uyandırmak amacıyla ile kullanacağınız kısa URL'ler güven açısından sıkıntı oluşturacaktır. Siz ne olduğu belirsiz bir linki mi daha çok tıklarsınız yoksa bilinen linkleri mi? Bilinmeyen bir URL sizin markanız hakkında bir izlenim oluşturmak için engeldir.  Gerçek site / blog URL kullanmak,  marka profilinize ulaşan ziyaretçilerin güvenini artıracak ve onların  izin sitenizi ziyaret etmek için iyi bir neden olacaktır.

Biyografi kısmı mutlaka doldurulmalı

Google'da markanız ile ilgili yapılan aramalarda Twitter profilleri de sonuç olarak gösteriliyor. Bu yüzden Twitter profilinizi düzenlerken biyografi kısmına ayrı bir özen göstermelisiniz. Bu kısımda anahtar kelimelerinize yer vermeniz sizin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almanızı sağlayacaktır. Bu alandaki karakter sayısı 160. Bu sayısı en etkili ve verimli bir şekilde kullanmalısınız.  Genel bir kural olarak, anahtar kelimeler ve iyi içerik arasında iyi bir denge hedeflenmelidir. İyi bir Twitter biyografi hazırlama ile ilgili benim fikrim, bilgilendirici, çarpıcı, zorlayıcı ve uzmanlık alanında sizi temsil eden bazı anahtar kelimelere yer vermeniz.






Profil fotoğrafları anahtar kelime içermeli

Twitter'da profil fotoğrafı eklerden fotoğraf isminizin mutlaka birkaç anahtar kelime içermesine dikkat edin. Fotoğrafı yüklemeden mevcut isimi düzenleyin. Fotoğraf isminizde "dsc_00011" gibi ifadeler olmamalı.  Anahtar kelimeler içeren bir profil fotoğrafı, profil ile bütünlük sağlayacağından dolayı SEO açısından önemli bir işlem olacaktır. Resmin iyi sayfa yükleme hızı için 250 x 250 piksel olduğundan emin olun. Unutmayın, ayrıntılar önemlidir.

SEO uyumlu tweet üretilmeli

Arama sonuçlarında daha fazla görünür olmak için tweetlerinizin mümkün olduğunca fazla anahtar kelime içermesini sağlayın. Anahtar kelimelerinizi, tweetlerinizde dengeli kullanın ve okunabilecek bir cümle şeklinde hazırlayın. Sizin hizmet alanınız ile ilişkili hashtag'leri kullanarak yazacağınız tweetler sonuçlarda görünürlüğünüzü daha da artıracak ve size ekstra takipçi kazandıracak. Sadece tweet değil, ilgi alanınıza giren konularda atılmış tweetleri de retweetlemelisiniz.

Twitter listeleri oluşturulmalı

Twitter liste özelliği Kasım 2009′dan beri var ve kullanıcılara gruplar yaratarak gelen mesajları organize etme imkanı sunuyor. Bazıları için gereksiz gibi görünse de özel yazışmalarınızı ve işiniz için takip ettiklerinizi birbirinden ayrı olarak takip edebilmek için iyi bir yöntem. Liste oluştururken kaliteli bir hedef kitle seçmek için vakit ayırmaya dikkat etmelisiniz. Sayısal olarak çok takipçinin olmasının anlamı yok. Listeleme özelliği sayesinde yazılarınızı istediğiniz kategoriye atayabilir ve sizi takip edenlere ilgi alanlarıyla ilgili mesajlarınızı daha verimli ve daha kolay bir şekilde ulaştırabilirsiniz.

Video kullanılmalı

Twitter doğrudan video eklemeyi destekleyen bir platform değil. Twitter'a video eklemede en kolay yol popüler video paylaşım sitelerinden yararlanmaktır. Bu siteler kişisel bir mesaj ekleyerek Twitter'a doğrudan video göndermenize olanak verir. Ayrıca, sitede yer alan videoya ait bağlantıyı kopyalayıp twitter.com'da tweetinize yapıştırabilirsiniz. Bu listede yer alan sitelere ait bağlantılar, Twitter'da tweetinizin içerisinde açılarak takipçilerinizin zaman akışlarından ayrılmalarına gerek kalmadan görüntülenebilirler.

Twitter' ekleyeceğiniz videolar sizin markanız ile, ürün ve hizmetleriniz ile alakalı olmalı. Videolardaki anahtar kelime kullanımı sizin arama sonuçlarındaki sıralamanıza etki eden faktörlerden biridir. Twitter'da video paylaşımında bulunurken videonun uzunluğuna dikkat etmekte fayda var. Twitter mikroblog sitesi olduğu için nasıl karakter sayısı sınırlı ile paylaşılan video de Twitter ile uyumlu olmalı. Twitter'ın doğasına aykırı uzunluklardaki videolardan uzak durulmalı. Marka ile ilgili videoların uzunluğu 1 dakikayı geçmezse daha etkili olabilir.



SEO uyumlu Twitter hesabı için 7 öneri SEO uyumlu Twitter hesabı için 7 öneri Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Mayıs 17, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.