Konuk yazarlık yapmak isteyenlere öneriler

Konuk yazarlık bilgi pazarlamada önemli
Konuk yazarlık, size ait olmayan blog ve sitelerde misafir yazar olarak yazılarınızın yayınlanması olarak tanımlabilir. Konuk yazarlık, bir blogger için de son derece önemli bir eylem.

Konuk yazarklık daha önce sizden ve sitenizden  hiç haberdar olmayan birçok yeni okuyucuya ve potansiyel müşteriye ulaşmak için çok etkili ve ücretsiz bir yöntem. Aynı zamanda internet pazarlama planının önemli ayaklarından biri. Konuk yazarlığı başarılı bir şekilde yürüten kişilere birçok teklif geldiğini de söylemeden geçmeyeceğim.

Konuk yazar olarak tecrübe ve bilgiyi pazarlamak, son zamanların popüler işlerinden biri. Birçok blogger birden fazla siteye yazı göndererek internet ortamında daha görünür olmayı hedefliyor. Bu da onlara dolu bir özgeçmiş için önemli katkılar sağlıyor.

Konuk yazar olarak tecrübelerini, bilgisini pazarlamak isteyenlerin bazı noktalara dikkat etmesinde fayda var. Bu yazımda konuk yazarlık yapmak isteyenler için birkaç önerim olacak.

Karar verin

Konuk yazar olarak neyi ne zaman ve nasıl pazarlayacağınıza karar vermelisiniz. Pazarlayacağınız şey blog siteniz, web sitesiniz ya da e-ticaret siteniz olabilir. Bu noktada önemli olan bir şeye odaklanmanızdır. Blog ve web sitesi pazarlaması yapmanız diğerlerine göre daha kolay. Kendi ürettiğiniz içerikleri pazarlayarak sektörde saygın bir konuma ulaşabilirsiniz. Ücretsiz olarak ürün ya da e-ticaret platformu tanıtımına izin veren belli bir kitlesi olan çok sitenin olacağını sanmıyorum. Bu tür pazarlama daha çok reklam kokuyor.

Liste oluşturun

Konuk yazar olarak hangi sitelerde yer almak istiyorsanız bir liste oluşturun. Bu listede blog siteleri, web siteleri olabilir. Ürettiğiniz içeriğe uygun siteleri tercih etmeniz geri dönüş açısından önemli bir husus. Benim önerim trafiği yüksek sektörel bloglarla başlayarak hedef web sitesi/blog listenizi belirlemeniz.

Yazılarınız için hazırlık yapın

Konuk yazarlıkta başarılı olabilmek için önceden hazırlık yaparak yazdığınız yazıların olması şart. İtinasızca yazılan yazıların dikkate alınması ve geri dönüş sağlaması zor. İnsanlar ilgilerini çeken yazıları takip ediyor ve paylaşıyorlar. Öylesine yazmak yerine araştırarak yazılar kaleme alın. Yazdığınız yazıyı listenizdeki diğer sitelerde de yayınlamak etkili bir yol değil. Listenizdeki siteler için ayrı ayrı içerikler üretmeniz daha sağlıklı olacak. Elinizden geldiğince ilgi çekici ve kaliteli bilgi içeren yazılar hazırlayın. Bu tür yazıların geri dönüşü daima iyidir.

Listenizdeki siteler ile iletişim kurun

Konuk yazar olarak yer almak istediğiniz sitelerin sahipleri ya da yöneticileri ile iletişim kurmanız yararınıza olacaktır. Listenizdeki her site için özenle yazılmış bir elektronik posta ile yazar olarak yer almak istediğinizi belirtin. Mailinizde yazınızın o sitenin okuyucularının ilgisini neden çekeceğini ve okuyucuların bu yazılardan nasıl fayda sağlayacağından bahsedin. Mailinizde samimi ifadelere yer vermeniz olumlu bir izlenim bırakmanız açısından önemli. Unutmayın, "Tatlı dil, yılanı deliğinden çıkarır"

Son aşama: Yazılarınızı gönderin

Yukarıdaki tüm aşamaları geçtikten sonra son adım olan yazı gönderme kısmına geldik. Bu noktada özellikle dikkat etmeniz gerekenler var. Aynı yazıyı birden fazla siteye göndermemelisiniz. Bu arama motorları açısından da sıkıntılı olacaktır. Arama motorları genelde yazının ilk yer aldığı siteyi üst sıralara çıkarır. Size tavsiyem her site için farklı yazılar hazırlamanız.

Yazılarınız;

*Profesyonelce olmalı
*Çok fazla link içermemeli
*Tekrarlardan uzak olmalı
*İmla hataları olmamalı
*Ara başlıklar olmalı
*Başlıklar ilgi çekici olmalı
*En az bir görsel ile desteklenmeli
*Okuyucuların anlamakta zorlanacağı kelimeler kullanılmamalı
*Reklamdan uzak olmalı
*Özgün olmalı
*Yazı sonundaki konuk yazar hakkında kısmında sitenizin linki mutlaka olmalı



Konuk yazarlık yapmak isteyenlere öneriler Konuk yazarlık yapmak isteyenlere öneriler Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Mayıs 01, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.