Blog yazarlığı hakkında merak ettiğim 15 soru

Blog yazarlığı ile iyi bir noktaya gelmek, blog yazarak para kazanmak çoğu blogger arkadaşın en büyük hayali.

Blog yazarlığından para kazanma fikri genelde en kolay yol olarak her yerde anlatılıp durur. Blog yazarlığında para kazanmanın yazı yazmanın, içerik üretmenin önüne geçmesini hiçbir zaman sıcak karşılamıyorum.

Emek harcamadan, kaliteli ve okunabilir bir içerik üretmeden nasıl para kazanılabilir? Kopya içeriklerin yer aldığı, okuyucusuna bir şey vermeyen, daldan dala atlayan bir blogu kimler neden ziyaret etsin ki?

Blog yazarak para kazanmak konusunda çok büyük hayaller kuran arkadaşlara gerçekçi düşünmelerini tavsiye ediyorum. İnternetten para kazanmak ile ilgili yazılara çok da itibar edilememeli. Bu yazıların rehavetine kapılanlar kaliteli işler yapmakta zorlanıyor. Kolaycılığın öne çıktığı bir işte ne üretim olur ne de verim. Yeterince sabırlı olmayanların blog yazarlığına başlamamaları gerektiğini daha önceki yazılarımda da vurguladım.

Para kazandıracak bir blog için zamana, tecrübeye ve biraz da şansa ihtiyaç var. Türkiye'de iyi bir konuma ulaşmış, sahibine para kazandıran blogların sayısının çok olduğunu düşünmüyorum. Büyük hevesler ile açılan sonra ilgisizlikten çöplük olan bloglar daha fazla.

Benim kızdığım nokta blogların para kazanmak için bir çıkış yolu olarak görünmesi. Blog yazarlığı yapan da yapmayan da hep bunu vurguluyor. Geçen bir forum sitesinde okuduğum "100 tane blog sitem var, gayet iyi para kazanıyorum size de tavsiye ederim" cümlesini okuduktan sonra kendi kendime sordum: "bu cümle kimbilir kaç kişinin iştahını kabartıyor." Para kazanmak tabiki önemli. Ancak işi bilmeyen kişilere direkt bunun aşılanması ortaya çıkacak işlerin kalitesini düşürüyor.

Yazmak ile uzaktan yakından ilgisi olmayanlar, para kazanma lafını duyunca birden yazar kesiliyor. Gözlemdiğim kadarıyla blog yazarlığına meraklı olup da özgüven eksikliğinden dolayı blog açamayan bir sürü arkadaş var.

Bunları kaliteli blog sitelerine bırakan yorumlardan anlamak da mümkün. "Blogunuzu çok başarılı. Ben de blog yazmak istiyorum ama kendime güvenemiyorum" gibi mazeretleri olan arkadaşlar bir süre sonra çöp blog kervanına yeni bloglar katıyorlar.

"Blog yazarak nasıl para kazanırım" yerine, "Nasıl daha kaliteli blog yazısı yazarım, blog yazılarımdan başkalarının faydalanmasını nasıl sağlarım?" sorularına odaklanılması gerekiyor.

Blog yazarlığı ile ilgili Türkçe olarak yazılmış yeterli düzeyde içerik yok. Bu alanda çok ciddi eksiklikler var. Bu alanda faydalı olabilecek içerikler üretecek blog yazarlına ihtiyaç var. Blog yazarlığının tam anlamıyla nasıl yapıldığını kavrayamayanlar, para kazanmanın peşine düşüyor.

Bloglar hakkında sormak istediğim bazı sorular var:

1-Blogunuzdan para kazanmak sizin temel önceliğiniz mi?

2-Türkiye'de blog yazarak para kazanmak çok mu kolay?

3-Blog yazmak, karlı bir iş kolu mu?

4- Her blog yazan para kazanır mı?

5- Blog yazarak para kazanma hikayelerinin kaçı gerçek?

6-Blog yazarak ciddi paralar kazandığını iddia edenlerin blogları neden güncel değil?

7-Para kazandıracak blog fikirleri için nelere ihtiyaç var?

8- Birden fazla blog açmak mantıklı mı?

9- Çok blog çok mu para kazandırıyor?

10- Blog yazarlığı ile ilgili satılan dokümanlar ne kadar gerçek?

11- Blog yazarlığı için eğitim gerekli mi?

12- Blog için sponsor bulmak zor mu?

13- Blog yazarlığı hakkında kaynak sıkıntısı çekiyor musunuz?

14- Blogunuz sayesinde hiç para kazandınız mı?

15- Gelecekte blog yazarlığı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Soruları cevaplamak isteyen ya da konu hakkında yorumları olan arkadaşlar, söz sırası sizde...








Blog yazarlığı hakkında merak ettiğim 15 soru Blog yazarlığı hakkında merak ettiğim 15 soru Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Mayıs 24, 2013 Rating: 5

5 yorum:

  1. Neden kimse cevap vermemiş?
    1- Hayır
    2- Hayır
    3- Hayır
    4- Hayır
    5- % 15
    6- Çünkü para kazanmayı amaç edindikleri için onlarca blogları var ve
    hepsi ya birbirine yönlendiriyor ya da affilate sistemini
    benimsediklerinden affilate veren sitelere yönlendiriyor. Ne kadar
    çok blog o kadar çok trafik düşüncesi
    7- Araştırmak, araştırmak, araştırmak
    8- Yazarın Kapasitesine göre maksimum 3
    9- Yine yazarın kapasitesine bağlı olarak değişir
    10- Biraz tecrübe ile edinilebilecek basit noktalar.
    11- Şart.
    12- Amatör bir blog için evet. Başarılı bir blog için ayağına kadar
    gelir
    13- Hayır
    14- Evet
    15- Kriterlere, kurallara ve kişisel prensiplere göre hareket
    edildiği sürece önü açık, parlak bir geleceği olan, sosyal bir
    platform olabilir.

    YanıtlaSil
  2. Yüreğine sağlık benimde blogum var amaç para değil tabiiki hatalarımı bilmek bir bakıverde hatamı düzelteyim hiç olmazsa
    http://saglikcafe.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle onemli bir konu var ise o da istikrar ve faydali , ozgun icerik..

    YanıtlaSil
  4. Arkadaşlar bloggerdan para kazanmak için disiplin, istikrar, araştırma ruhu ve özgünlük mutlaka olmalıdır. Bunlar olmadan tek kuruş dahi kazanamazsınız. Ayrıca blog işi tam anlamıyla bambu ağacı yetiştirmek gibidir. Hangi meşhur bir örnek vardır. Bambu ağacı 7 yıl boyunca düzenli sulamanıza rağmen hiç büyümezmiş. 7. sene ise o bilinen boyuna çok kısa sürede ulaşırmış. İşte bu; tam olarak blogculuk için verilmiş bir örnek..
    Blog işiyle ve diğer iş fikirleriyle ilgili ayrıntılı yazıları www.parlakfikirler.org adresinde bulabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  5. Guzel yazi olmus tesekjurler bencede insanlar bir hevesle blog yazmaya baslamamali hele ki hemen para kazansyim diye hic dusunmemeli bende www.makalee.net de yaziyorum ama kazanc suan ikinci planda bir blogdan bir yil bi sey bekleleden calismak gerek

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.