Bir blog sitesi size ne kazandırır?

Blog yazarlığı genelde basit uğraş olarak öne çıkıyor. İnternette blog yazarlığı hakkında yazılmış içerikleri tarattığınızda hep belli başlıkların öne çıktığını görürsünüz. Bu başlıklardan en çok öne çıkanı ise blog yazarak para kazanmak. 

Blogların para kazanmak için açılmasına karşı olduğumu daha önceki yazılarımda da belirtmiştim. Acemi blog yazarları genelde kaliteli ve özgün içerik üretmekten çok para kazanmaya odaklanıyor. Bu da blog yazarlığının uzun vadede sürdürülmesini engelliyor.

Blog yazarlığının aslında çok faydası var. Birçoğumuz bu faydaların belki de farkında değil. Bu yazımda bir blogun size neler katabileceğini kendi deneyimlerim doğrultusunda açıklamak istedim.

Blog yazmak, üretime teşvik eder

Blog yazarlığında kaliteli ve fayda sağlayabilecek içerik üretmek son derece önemlidir. Üreteceğiniz içerik sizin çok daha iyi bir noktaya gelmenizde önemli bir araçtır. İçeriklerden fayda sağlayan okurlar yeniden sitenizi ziyaret edecektir. Siz de ziyaretçi sayınız arttıkça daha fazla içerik üretmek için motive olursunuz.

Özgün içeriğe katkı sağlar

Blog sitenizde belirlediğiniz konular ile alakalı yazdığınız özgün içerikler hem ziyaretçiler hem de arama motorları açısından son derece önemlidir. Arama motorlarının en çok sevdiği şey internette yer almayan, kaliteli içerikleri onlara sunmanızdır. Sizin özgün ve benzersiz içeriğiniz üst sıralara yükselirken ziyaretçi sayınızda da artışlar yaşanacaktır.

Paylaşmaya teşvik eder

Blog yazarlığının en önemli özelliklerinden biri de kişilerin ürettikleri içerikleri başkaları ile paylaşmasıdır. Yazılarını başka blog yazarları ve ziyaretçiler ile paylaşanlar yorum aldıkça, daha fazla kişiye ulaştıkça daha mutlu ve üretken olur. Bu da nitelikli içerik üretme sürecindeki sıkıntıları aza indirir.

Kişisel tatmin

Blog yazarlığı yapan kişi kendi yazma becerilerinin farkına varır. İlk başlarda "acaba başarısız olur muyum" korkusu zamanla yerini özgüvene, cesarete bırakır. Kişi yazdıkça daha da açılır ve yazılarında derinliği yakalar.

Samimiyet katar

Blog yazarı da bizden biridir. Resmiyetten uzaktır. Kişisel düşüncelerini kendi tarzı ile blogundan bizlere ulaştırır. Yazı ile sıcak bir bağ kurmamıza vesile olur. Böylece hem kendi mutlu olur hem okur.

Özgürlük katar

Blog yazarı düşüncelerini özgürce aktarabilir ve internet ortamında paylaşabilir. Yazdıklarını destekleyenler olduğu gibi eleştirenler de olabilir. Blog yazarı, gelebilecek her tepkiye hazırlıklıdır. Özgürlük, bazen risk almayı da gerektirir.

Kariyer planlamaya katkı sağlar

Blog yazarlığı yapmak, kişisel eğitiminize büyük katkılar sağlar. Uzmanlık alanınız ile ilgili bir konuda yazabilmek için sizi sürekli sdaha çok okumaya, araştırmaya, analiz etmeye, izlemeye teşvik eder.

Eğitim aldığınız branşla ya da mesleğinizle ilgili öğrenme ve merak isteği sizin daha çok kaynağa yönelmenizi sağlar. Eğitim ve iş hayatınız ile ilgili yeni gelişmeler, yeni bilgiler öğrendikçe kariyerinizi daha farklı şekilendirme şansınız olur.

Yazdığınız ve sosyal medyada paylaştığınız içerikler, sizin daha geniş bir kitle tarafından tanınmanızı sağlar. Sosyal medyadaki güncel paylaşımlarınız sayesinde nitelikli insanlarla tanışma fırsatı yakalarsınız. Yabancı dil biliyorsanız bu size blog konunuz ile ilgili daha çok kaynağa ulaşmada önemli katkı sağlar. Böylece nitelikli yazılarınız artar.

Bir iş başvurusu yaparken özgeçmişinize blog yazarlığı yaptığınıza dair bazı notlar eklerseniz bu sizin işverenin gözünde daha saygın bir konuma ulaşmanızı sağlar. Belki çok daha farklı ve etkili bir pozisyonda göreve başlayabilirsiniz.


Bir blog sitesi size ne kazandırır? Bir blog sitesi size ne kazandırır? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Mayıs 07, 2013 Rating: 5

4 yorum:

Blogger tarafından desteklenmektedir.