Benzersiz içerik üretmeye odaklanın

Sosyal medya ve internet deyince her geçen gün önemini daha da arttıran ve üretim biçimiyle fark yaratıp, sizin hedef kitlenize ulaşmasınızı sağlayacak bir olgu var: İçerik (content) İçerik üretimi rekabetin kıyasıya yaşandığı internet dünyasında rakiplerin bir adım önüne geçmek için bir gereklilik.

İçerik, internetin en önemli varlık sebebi

İçeriği, internetin en önemli varlık sebebi olarak ifada edebilirim. İnternete değer katan en önemli şey içerik olduğuna göre sadece internet dünyasında yer alan markaların değil herkesin içerik üretimini önemsemesi gerekiyor. Nitelikli içerikler internet ortamında her zaman kalıcı olacak. İnternetteki bilgi kirliliği en aza indirmenin en etkili yolu kaliteli, fayda sağlayabilecek içerikler üretmekten geçiyor.

Bildiğiniz gibi sitenizin Google arama sonuçlarındaki sıralamasını yükseltmeye yönelik en önemli adımlar, sitenizin zengin ve okunabilir içerikler ile dolu olması ve bu bilgiler arasında içeriğinizin konusunu belirten, uygun şekilde kullanılmış, alaka düzeyi yüksek anahtar kelimeler bulunmasını sağlamak.

Bunun yanı sıra uğraşmadan, işin kolayına kaçan bazı site yöneticileri çok sayıda kelime içeren, ancak çok az orijinal içerik barındıran veya hiçbir orijinal içerik barındırmayan sayfalar hazırlayarak sıralamalarını yükseltmeye ve ziyaretçi çekmeye çalışıyorlar.

Başka sitelerden içerik kopyalamak, otomatik olarak içerik üretmek veya başka yayınlardan alınan içeriği yeniden yazmak ve bu tür sayfaları izinsiz ya da gerekli yasal haklara sahip olmadan kullanmak etik açıdan son derece kötü bir girişim. Bunu yapan çok sayıda kişi ve site var. Emek harcayarak hazırladığı içeriklerin başkaları tarafından kopyalanması üreten kişi açısından üzücü bir durum.

Paylaşmanın ilginç olacağını düşündüğünüz içeriğe sahip bir makale görürseniz, onu kopyalayıp kendi sitenizde yayınlamayın. Bunun yerine konuyla ilgili kendi görüşünüzü yazın. Sizlerin orijinal ve değerli bir içerikle okurların karşısına çıkmanız güven verecektir.

İnternet ortamında çok az bulunan ve bilgiye dayalı içerik her zaman daha değerlidir.

Markalar da kaliteli içeriğin önemini anladı

Kaliteli içerik üretiminin önemini anlayan markalar içeriğe ayrı bir gözle bakmaya başladı. Son yıllarda markaların özgün, kaliteli içerik üretimine ve içerik pazarlamasına yaptığı yatırımlarda artış yaşanıyor. Bu çerçevede markaların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla işi sadece içerik üretmek olan ajanslar bile kurulmuş durumda. İçerik pazarlama, internet ortamında görünür olmak, satışlarını daha fazla arttırmak isteyen markalar için hayati önem taşıyor. İçerik pazarlama deyip duruyoruz. Hala birçok kişi bu kavramı bilmiyor. Peki nedir bu içerik pazarlama dediğimiz olay?

İçerik pazarlamayı; doğru hedef kitleye, doğru zamanda, doğru dağıtım kanallarıyla sağlanan metin, blog yazısı, e-bültenler, infografikler, video, görsel vb.gibi içeriklerin marka bağımlılığını arttırma ve markanın ne anlattığını anlama yönünde kişileri harekete geçirmesi olarak tanımlayabiliriz. Bir içerik yaratma ve bunu özgün bir biçimde sunma, hedef kitlesinin dikkatini çekip,onlara marka konusunda bellirli bir algı yaratma yönünden çok önemli.

Benzersiz içerik üretimi neden önemli?

*Benzersiz içerik, sizin içeriğinizin arama motorlarında daha üst sıralarda yer almasını sağlar.

*Konu hakkında araştırılarak yazılmış içerikler iyi birer başvuru kaynağıdır. İlgilenen ziyaretçiler tarafından daha sık ziyaret edilmenizi sağlar.

*Benzersiz içerik, internetin daha az kirlenmesini sağlar.

*Benzersiz içerik üretimi, kişiyi uzmanlaştırır.

*Benzersiz içerik üreten ve yayan markalar rakiplerine göre bir adım öndedir.

*Benzersiz içerik üreten blog yazarlarına yeni iş kapıları açılabilir.

*Benzersiz içerikler, tematik yayıncılığın daha kaliteli yapılmasını sağlar.

*Benzersiz içeriklerin yer aldığı bir site hazırlamak, yayıncılar için uzun vadeli gelir artışı sağlamayı amaçlayan AdSense gibi internet reklamcılığı modellerinin temelini oluşturur.

Kopya içerik neden önemsiz?

*Arama motorları kopya içerikleri asla sevmez.

*Kopya içeriklerin yer aldığı siteler ziyaretçilere güven vermez.

*Kopya içerik kullanmak emek hırsızlığıdır.

*Kopya içerikler kullanarak başarılı olunmaz.

*Kopya içerik barındıran sitelerin düzenli gelir sağlaması mümkün değildir.

*Kopya içerik, yayıncılara yeni iş fırsatları sağlamaz.

*Kopya içerikler kişileri tembelliğe alıştırır.

*Kopya içerik, internetteki bilgi kirliliğinin temel sebebidir.


Konu ile ilgili sizin de eklemek istedikleriniz olursa yorumlarınızı bekliyorum.





Benzersiz içerik üretmeye odaklanın Benzersiz içerik üretmeye odaklanın Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Mayıs 14, 2013 Rating: 5

4 yorum:

  1. Merhaba, çok şahane bir paylaşım olmuş. Benzersiz içerik her zaman kraldır ve arama motorlarında sizi yukarıya taşıyacaktır. Buna ek olarak yaratıcı konu başlıkları ve anahtar kelime analizi için yazımı göz atabilirsiniz.Teşekkürler. http://www.blogfikirleri.com/2014/04/ubersuggest-ucretsiz-seo-anahtar-kelime-bulma-araci.html

    YanıtlaSil
  2. Kaliteli İçerik Üretimine Dair Altın Kurallar Burada..
    http://www.cerezlerim.com/2014/04/kaliteli-icerik-uretmeye-dair-altn.html

    YanıtlaSil
  3. Selam, konu çok faydalı gibi gözüküyor tam olarak okumadım. Benim farklı bir sorum vardı ama tesadüfen buraya geldim. Benim sorum şu.. Şimdi bir sitemiz var http://www.dogumgunususleme.com diye buradaki özgün içerikleri, backlink almak adına farklı bir çok blog da kullansam, bloglardan gelen backlinklerin faydası olur mu ? Ayrıca asıl önemli olan bu içerikler sürekli farklı alanlarda kullanıldığı için google arama motorundan kopya içerik kaşesi yer mi ? Tabi ki yer diyenleri duyar gibiyim..! Ama şöyle bir şey kafa kurcalıyor. Bu içerikler içerisinde bu yazının geldiği ilk yere link veriliyor. Bu google gözünde acaba “bu içerik kopya ama blog tanıtım amaçlı bu sayfadan gelmiştir ayrıca zaten linklerde ana kaynağa yöneliyor” diye bir tutum sergiler mi. Algoritmada böyle bir tolerans var mıdır ? Bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınız beklemekteyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçeriklerinin kullanılacak mecraya özel olarak üretilmesi faydalı olacaktır. Bir içeriğin farklı mecralarda yayınlanması pek yarar sağlamaz. İçerikler her site için ayrı optimize edilmeli. Kaliteli backlink için sıfırdan üretilen içeriklerin ilgili sitelerde yer alması gerek. Sitenizin konusu ile alakalı olan siteleri tercih edin.

      Sil

Blogger tarafından desteklenmektedir.