Siteniz mobil cihazlarla uyumlu mu?

Mobil internet siteleri önem kazanacak
Hayatımızın önemli bir parçası olan mobil cihazlar, blog yazarları için de büyük önem taşıyor. Blog sitesi mobil cihazlar ile uyumlu olan blogger'lar daha fazla ziyaretçi çekebilir. 

Tabletler, akıllı cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar, ultrabooklar; hepsi istisnasız mobil. Günümüzde bir teknoloji ürününün pratik ve taşınabilir olması son derece önemli. Teknoloji şirketleri de bu ihtiyaçları göz önünde bulundurarak kullanıcıların mobil cihazlardan maksimum düzeyde fayda sağlamasını amaçlıyor.

Kendine özel bazı standartları, ekran boyutları, çözünürlükleri ve kısıtlamaları olan bu cihazlar aynı zamanda birçok kişi için bilgiye ulaşmak için öncelik taşıyor.  Ben de internet ile ilgili bir ufak bir işim olduğunda çoğu zaman dizüstü bilgisayarımı açmaya üşeniyorum. Elimin altındaki telefon ya da tabletimden işimi görüyorum. Eğer aradığım içeriği bu cihazlar ile doğru bir şekilde görüntüleyemiyorsam o siteye bir daha girmiyorum. Mobil sayfalar öncelikli ilgi alanım oluyor. Mobil cihazları ile internete giren kullanıcılar, girdikleri sitelerin cihazları ile uyumlu çalışmasını ister. Mobilde düzenli görüntülenmeyen, tam sayfa açılan bir web sayfasında kimse uzun süre kalmak istemez.

Bakın markalar, şirketler, kurumlar hepsinin mobil uygulaması mevcut. Böylece isteyen kişiler istedikleri yerden bu uygulamaları kullanarak hizmet alabiliyor. Kolaylık, hızlılık insanların hoşuna gidiyor. Teknoloji çağında kimse beklemek istemiyor.

Mobil cihazlarla uyumlu ve ulaşılabilir olmak neden bu kadar önemli?

*Web siteniz ya da blogunuz küçük ekranlarda da içeriğini kaliteli ve eksiksiz bir şekilde sunabilmeli. Bundan dolayı büyük ekranlara yönelik yapılan standart sayfalardan fazlalıkları ayıklamamız gerekiyor.
   
*İçeriğiniz mobil cihazların desteklemediği formatları içermemeli. Görüntülenemeyen içeriğin varlığı ile yokluğu bir. Kullanıcılar görüntülebilir içerikleri her zaman ön planda tutuyor.
   
*Siteniz mobil cihazların kendine has özelliklerini desteklemeli. Bu kullanım oranını da arttıracak. Mobil siteniz İOS, Android, Blackberry OS, Windows Phone gibi mobil işletim sistemleri ile uyumlu çalışmalı. Uyumlu olup olmadığını zaman zaman mutlaka kontrol edin. Eğer görüntüleme ile ilgili bir sıkıntı varsa tedbirinizi alın.

Mobil internet sitesi tasarımı önem kazanacak





Her ne kadar mobilin yükselişinden konuşsak da şu an kullandığımız web sitelerinin birçoğu mobil ile uyumlu bir halde değil. Bu açık mobil bilgisi olanlar için önemli bir fırsat olabilir. Zaman içinde siteler mobile daha fazla önem verecek. Bu eğilimi iyi takip etmek önemli. Mobil internet sitesi hazırlama konusunda bilgi sahibi olan kişiler için kariyer kapısı açılabilir. Düşünmekte fayda var.
Siteniz mobil cihazlarla uyumlu mu? Siteniz mobil cihazlarla uyumlu mu? Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Nisan 16, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.