Kaliteli içerik eşittir iyi SEO

Bir blog için özgün içerik en önemli konudur. Blogunuza başka sitelerden kopyala-yapıştır yöntemi ile aldığınız içerikler sayfanızı arama motoru Google'ın gözünde değersizleştiriyor. Bunu yapmak yerine, sayfa içeriğinizi kendiniz oluşturmanız ve cümlelerinizle geliştirmeniz sizin için daha yararlı olacak.

Çoğu blog sitesi sahibi internette edindiği yarım yamalak bilgiler doğrultusunda kopya içerik ve olmadık sayfalardan aldığı backlinkler ile bir iki gün iyi bir konum elde ediyor ve bundan çok büyük bir başarıymış gibi gurur duyuyor. Birkaç gün sonra bir bakıyor sayfası eskiden olduğu sırada değil. Hatta çok daha gerilere gitmiş. Belki de Google indeksinden çıkarılmış. Bunu geçmişte yaşamış çok site, blog var.
 
Olayı basit bir örnekle açıklayayım; İş yerinize gelen bir müşteriye, kendinizi, markanızı ve hizmetlerinizi nasıl anlatıyorsunuz? Rakiplerinizden farklı olarak öyle değil mi? Herhalde çoğu kimse "rakiplere gidin onlar ne söylüyorsa biz de aynısıyız, farkımız yok" demez. Farklı yönünü vurgulamak ve müşteriyi kendine bağlamak ister. 
 
İşte blog sayfanızda da yapmanız gereken kendinizi, kendi cümlelerinizle en doğal şekilde tanımlamak. Blog yazarı, araştırmacı, üretken olmalı. Tembellik, blog yazarlığının doğasına aykırı bence. Blog sitenizi ziyaret eden insanlara özen göstermeli ve kaliteli özgün içerikler sunmayı amaçlamalısınız. Bunu yapacak özgüveniniz yoksa blog yazarlığını bir kenara bırakın.

Özgün içerik, iyi bir SEO demektir. Bloglara uygulanabilecek SEO için kulaktan dolma bilgilere itibar etmek yerine kaliteli, temiz içerikler üretmek çok daha faydalı olacak.

İyi içeriklerin yer aldığı bir blog;

*Ziyaretçiler tarafından daha kolay bulunur.
*Arama motorları tarafından daha kolay görülür ve indekslenir.
*Google'ın gözünde daha değerli olur.
*Okurlar kaliteli içeriği  güvenle sahiplenir ve devamını merakla bekler.
*Ziyaretçi sayısı önemli ölçüde artar.
*Diğer siteler için referans kaynağı olur.
*Blog yazarlığına başlayanlar için örnek teşkil eder.
*Sponsorların ve reklam veren kuruluşların dikkatini daha kolay çeker.
*SEO çalışmaları adına için ekstra maliyet gerektirmez.
 
Birbirinin aynı, neredeyse kelimesi kelimesine kopyalanmış sayfaların arasından sıyrılmak, farklı olmak, okurların ve arama motorlarının gözünde prestij kazanmak için yazdıklarımı dikkate almanızı tavsiye ediyorum.
Kaliteli içerik eşittir iyi SEO Kaliteli içerik eşittir iyi SEO Reviewed by Medya İstasyonu on Pazartesi, Nisan 22, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.