Kağıt medya artık ilgi çekmiyor

Bir dönem gazetelerin egemen olduğu iletişim dünyasında haberin ömrü bir gündü. Günümüzde haber internet ortamına düştüğü anda tazeliğini yitiriyor.

Kâğıt medya haberin anlık olarak tüketildiği günümüzde haber ihtiyacını karşılamakta yetersiz kalıyor.

Bir gün önce internet medyası tarafından tüketilmiş olan haberlerin, bir gün sonra basılı kâğıtlar olarak okuyucunun önüne konulması okuyucuyu gazeteden soğutmaya başladı. Bunun en somut göstergesi de gazetelerin tirajlarındaki ve bayi satışlarındaki rakamlar. Okuyucular bayiden para vererek gazete almaya artık pek sıcak bakmıyor.

İnternette ücretsiz ve sınırsızca haber okumak ve okunan habere yorum yapmak varken bayat gazete haberlerini okumak ilgi çekici gelmiyor. Kağıt medyayı genelde haberleri internet ortamından takip etmeyen, gelenekselçi bir yaklaşıma sahip olan insanlar tercih ediyor. Gençlerin gazete satın alma alışkanlığı yok denecek kadar az.

Tirajları ve satışları düşen kağıt gazeteler, internet sitelerine ağırlık vererek yeni ortama ayak uydurmaya çalışsa da hala ciddi anlamda ticari kaygıları söz konusu. Daha fazla ziyaretçi çekerek reklam gelirlerini artırma yoluna giden gazeteler çoğu zaman kalitesiz içerikler ile günü kurtarmaya çalışıyor.

İnternetin artık en yaygın iletişim aracı olduğu günümüzde online yayıncılığa olan ilgi daha çok artmaya başladı. Bunu peş peşe açılan haber sitelerinden görmek mümkün. Bu noktada gazetelerin daha özel ve kaliteli içerikleri okutma yoluna gitmesi ve satışlarını artıracak tedbirleri alması kaçınılmaz olacak.

Ben yine de gazete çıkarmak istiyorum diyorsanız bu yazıyı okumanızı tavsiye ediyorum

Gazete çıkarmak isteyenlerin dikkat etmesi gerekenler neler?
Kağıt medya artık ilgi çekmiyor Kağıt medya artık ilgi çekmiyor Reviewed by Medya İstasyonu on Perşembe, Nisan 04, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.