Hızlı indeks almanın yolları

Web sitelerine ait yeni içeriklerin arama motorları tarafından en hızlı şekilde indekslenmesi çok önemlidir. Özellikle Google'ın gözünde bir yeniliği, haberi, olayı en hızlı şekilde duyuran site önemli bir noktada yer alıyor. Hal böyle olunca birçok web sitesi sahibi içeriklerini en erken şekilde Google'a fark ettirme yollarını arıyor.

Peki bir site nasıl hızlı indeks alır? İşte hızlı indeks almanızı sağlayacak bazı püf noktaları...

Sitenizin içeriği güncel olmalı

Güncel içeriğe sahip olan bir web sitesini Google botlarının ziyaret etmesi daha hızlıdır. Sitenin güncellenmesi ne kadar sıksa botların ziyareti de o denli sık olur. Bu yüzden güncel içerikleri eksik etmemelisiniz. Güncellik her web sitesi için hayati önem taşıyor.

İmleme sitelerini kulllanın

İmleme siteleri en çok içerik girilen sitelerin başında yer alıyor. Google botları da bu tür siteleri çok sık ziyaret ediyor. Yeni yazdığınız yazıların linklerini imleme sitelerinde paylaşırsanız Google'ın sitenizihızlı indeklenmesini sağlayabilirsiniz.

Sosyal paylaşım siteleri

Sosyal medya sitelerinde yer alan linklerinizin indekslenme hızı diğer tüm sitelerden fazladır. Çünkü bu sitelerde aynı anda binlerce kişi içeriğinizi görebilir. Bu da hem indekslenme süresini kısaltır hem de sitenize daha fazla ziyaretçi gelmesini sağlar.

Ping sitelerini kullanabilirsiniz

Ping siteleri, arama motorlarına yeni yayınlanan içerikler ile ilgili bazı bilgileri gönderen siteler olarak biliniyor. Eğer sisteminiz destekliyorsa otomatik ping servislerinden yararlanabilirsiniz. Bu işlemi elle de yapmanız mümkün.

Site haritası oluşturun

Sitedeki içeriklerin bir güncelleme sıklığı olduğu gibi site haritasının da bir güncelleme aralığı var. Google webmaster araçlarından site haritası oluşturursanız siteniz Google botları tarafından daha sık ziyaret edilebilir.

Yazılarınıza yorum yapılmasını önemseyin

Sitenizdeki yazılara başkaları tarafından yapılan yorumlar  bir güncelleme etkinliği olarak değerlendirilebilir. Bir yazına ne kadar sık yorum yapılıyorsa o yazının indekslenmesi diğerlerine göre daha hızlıdır. Yorum alan bir yazının da ziyaretçiler tarafından ilgi görmesi önemli bir husus. Gerisi size kalmış.

Anasayfanız güncel olmalı

Web sitenizin anasayfası ne kadar güncel olursa son yazılarınız erken fark edilir ve güncellenir.  Bu yüzden sürekli güncel bir anasayfa yapısını önemsemelisiniz.

Yazınıza etikeler ekleyin

Yazılarınıza konu ile ilgili birtakım etiketler eklerseniz Google tarafından ziyaret edilmesi daha sık olacaktır. Böylece hızlı indeks alabilirsiniz. 
Hızlı indeks almanın yolları Hızlı indeks almanın yolları Reviewed by Medya İstasyonu on Salı, Nisan 09, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.