Foto galeri haberciliğinden vazgeçilmeli

Foto galeri haberciliği, online haber sitelerinin son yıllardaki en büyük kurtarıcısı olarak öne çıkıyor. İrili ufaklı çoğu haber sitesi foto galeriler ile manşeti doldurarak ziyaretçilerin sayfalarında daha fazla kalmasını sağlamaya çalışıyor.

Genelde magazin içerikli olan foto galerilerin manşetten verilmesini doğru bulmayan çok sayıda okur olmasına rağmen haber siteleri bu alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Sonra da "okurlar bunları seviyor" denilerek savunmaya geçiliyor.

Foto galeri haberciliği yapan sitelerden ben de rahatsızlık duyuyorum. Örneğin bir haber sitesinin manşetinde 20 haber var. Bunların en az 5 tanesi foto galeri birkaç tanesi advertorial ilan gerisi de diğer gündem haberleri.

Türkiye'de internet gazeteciliği alanında alınması gereken uzunca bir yol var. Hala bir standart oluşturulmuş değil. Haber adı altında bizlere sunulan içeriklerin çoğu gereksiz ve saçma. Ben bir haber sitesinden ciddiyetle sunulmuş, alternatif bakış açısı getirilen haberleri okumak isterim. Ünlülerin çocukluk halleri, yaşları, doğum yerleri, frikikleri, arabaları, oturdukları evler manşetten verilecek kadar önem taşımıyor. Gerçek gündem sürekli saptırılıyor.

Güzeller galerisi ile haber siteleri erotik yayınlara dönüşüyor. Müstehcen fotoğrafların haber sitelerinde yer alması doğru değil. Haber sitesi, haber verir. Alternatif içerikleri isteyen kullanıcılar için zaten birçok site var.

Haber siteleri, kaliteli yayıncılığı ilke edinmeli ve bu tarz foto galeriler ile manşetleri doldurmayı bir an önce bırakmalı. Ciddi ve temiz haberleri okumak isteyen okurlara saygısızlık edilmemeli. Birkaç tık daha fazla almak uğruna haberciliğin bir kenara bırakılması ve gerçek gazetecilikten uzaklaşılması hiç doğru değil.

Foto galeri haberciliğinden vazgeçilmeli Foto galeri haberciliğinden vazgeçilmeli Reviewed by Medya İstasyonu on Pazar, Nisan 21, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.