En çok kullanılan haber sitesi sloganları

İnternet haberciliğinin önem kazanması ile birlikte haber sitelerinin sayısında artış yaşanmaya başlandı.
Düşük yatırımlar ile hayata geçen haber siteleri geleneksel gazetelere göre daha fazla kişiye ulaşmada bir adım öne çıkıyor.

Haber sitesi sayısı artmasına arttı ancak kaliteli habercilik adına önemli gelişmeler yaşanmadı. Çoğu haber sitesi birbirini taklitten öteye gidemiyor.

Haber sitelerinin yazılımları, logoları, içerikleri, sloganları bile neredeyse aynı. Genelde kopyala-yapıştır mantığı ile hareket eden bu siteler özel haber üretmekte son derece yetersiz kalıyor.

Haber sitelerini sürekli takip ediyorum. Yazılımlarını, künyelerini, içeriklerini, kullandıkları yayın dilini, sosyal medyadaki davranışlarını inceliyorum. Beğendiğim birkaç site var. Haber sitelerinin geneli ise vasat durumda. Daha kaliteli işler yapabilmek için gereken özeni göstermiyorlar. Özgün olmayı amaçlayan sınırlı yayın var.

Bu yazımda haber sitelerinin iddialı sloganlarına yer vermek istedim. Medya sektöründe ünvan, slogan ayrı bir öneme sahiptir. Slogansız yayın yok denecek kadar azdır. Siteleri incelerken kullandıkları  iddialı sloganlar dikkatimi çekti. Hepsi kendi çapında bir şeyler iddia ediyor. Aynı sloganların onlarca farklı sitede yer almasına hem güldüm hem de üzüldüm. Slogan bile üretemeyen haber siteleri, haberi nasıl üretecek?

En çok kullanılan haber sitesi sloganları

*Türkiye'nin En Büyük Haber Sitesi

*Türkiye'nin En İyi Haber Sitesi

*Tarafsız Haberin Doğru Adresi

*Türkiye'nin Haber Sitesi

*Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi

*Türkiye'nin Tarafsız Haber Sitesi

*Türkiye'nin 1 Numaralı Spor Haber Sitesi

*Türkiye'nin Araştırmacı Güncel Haber Sitesi

*Sık Sık Güncellenen Haber Sitesi

*Türkiye'nin Günlük Haber Sitesi

*Türkiye`nin Haber Kaynağı

*Haberin Doğru Adresi

*Doğru ve Dürüst Haberciliğin Adresi

*Türkiye'nin Haber Portalı

*İnternetin Hür Gazetesi

*Türkiye'nin en geniş haber portalı

*Haberin Tek Kaynağı

*En Güncel Haber Sitesi

*Bağımsız İnternet Gazetesi

*Türkiye'nin Lider Haber Portalı

*Tarafsız İlkeli Haber

Haber siteleri "En" olmak derdinde. Haber sitelerinin geneli "büyük, en iyi, en güncel, en doğru, en tarafsız, en geniş, en araştırmacı, en dürüst"

Kötü olan yok zaten...

En çok kullanılan haber sitesi sloganları En çok kullanılan haber sitesi sloganları Reviewed by Medya İstasyonu on Çarşamba, Nisan 17, 2013 Rating: 5

2 yorum:

  1. birde şimdi en süper haber d,ye bir haber sitesi açılmış slogan sorunları da yok üstelik

    YanıtlaSil
  2. nasıl olmalarını umud ediyorsunuz peki mesela kendi başlarına nasıl haber yapsınlar uydursunlar mı veya siz nasıl bir slogan bekliyorsunuz bayım ?

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.