Blogunuzu nasıl okutabilirsiniz?

Blog dünyasında kaybolmamak ve okunabilir içerikler üretmek birçok blog yazarının en büyük hayali olsa gerek.

Bir blogu ayakta tutan en büyük şey içeriktir. İçeriği kopya olan, özenle hazırlanmamış blog siteleri er ya da geç kaybolmaya mahkumdur.

Peki, bunca blog sitesinin olduğu bir ortamda kaliteli ve okunabilir içerik üretmenin yolları neler?

* Kendi düşüncelerinizi yazmaktan hiçbir zaman çekinmeyin. Bizler resmi ifadeleri çok sevmiyoruz. Samimi anlatımlar her zaman ilgi çeker.

* Okuyucunuz ile sohbet edermiş gibi yazın. Böylece daha samimi olabilir ve ziyaretçilerinizin sizi ilgiyle takip etmesini sağlayabilirsiniz.

* Yazacağınız konu ile ilgili daha önce yazılan yazıları araştırmanız sizin için faydalı olacak. Konuda değinilmeyen noktaları bulabilir ve ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

* Okurlarınıza hakim olduğunuz konudaki tecrübelerinizden bahsederek, onların kafasında konunun şekillenmesini sağlayın. Bu sizi, okularınızın gözünde daha iyi bir konuma getirecektir.

* Yazılarınızı kısa tutmaya çalışın. Uzun metinlere ilgi olmadığını çoğumuz biliyoruz. Kısa yazılar her zaman ilgiyle okunur ve kolay anlaşılır.

* Uzun bir metin yazacaksanız, kalın veya büyük yazılmış başlıklar ve alt başlıklardan yararlanın. Ara başlıklar uzun yazıların zevkle okunmasını sağlar. Başlıksız uzun yazılardan kaçının.

* Yazılarınız arasında bütünlük olmasına dikkat edin. Konu içinde daldan dala atlamayın.

* Güncel kalmaya gayret gösterin. Gündem ile paralel konuları tercih edin. Daha fazla ziyaretçi çekmek için ideal bir yoldur. Eskimiş içerikler, kimsenin ilgisini çekmez.

* Yazma sıkılığınızı eşit aralıklarda tutun. Her gün içerik girmek güzeldir. Arama motorları sitenizi daha çabuk indeksler. Ziyaretçileriniz de yeni içerikler görmekten memnuniyet duyar.

* Yazı dilinize ve dilbilgisine özen gösterin. İmla kuralları bir yazının okunabilirliğini artıran en önemli unsur.

*Yazılarınız için bazı kelimelere link verirken aşırıya kaçmayın. Geçenlerde teknoloji haberlerinin yer aldığı bir sitede link yoğunluğundan dolayı haberleri okuyamadım. İki kelimede bir bold yaparak link kullanmışlar. Bu da içeriği haber olmaktan çıkarmış. Reklam havası vermiş. O siteyi bir daha ziyaret edeceğimi hiç sanmıyorum.

*Reklam havası olan içerikler yazmayın. Okurlar, reklam kokan içerikleri sevmez.

Son olarak blog yazarlığı, istikrar ve samimiyet gerektiren bir uğraştır. Samimi içerikler yayınlamazsanız kaliteli ve sadık bir okur kitlesi edinmeniz hayal olacaktır. Sizin blogunuzu ziyaret okur, başkalarının düşüncelerini değil sizin düşüncelerinizi öğrenmek ister.







Blogunuzu nasıl okutabilirsiniz? Blogunuzu nasıl okutabilirsiniz? Reviewed by Medya İstasyonu on Cuma, Nisan 26, 2013 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.